Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 654
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Знаете ли кога излиза в отпуска?

Аз се следя при доктор Райна Ковачева, но тя май ще е отпуска и мисля да родя в Токуда при доц. Нашар. Ако някой има мнение или също се е насочил на там да пише Simple Smile
Не беше сигурна с датите, но каза, че ще ме изпрати при най-добрия, който я замества. Пак ще я питам.

# 541
Лятно бебе по голи ръчички и крачета,боди и лека тънка шапчица.Разбира се трябва да си има и боди с дълго ръкав че и ританки за по-хладните дни

# 542
Момичета, здравейте! Може би някъде из темата сте писали, но да питам пак.
Който е от София юли месец къде и при кой ще ражда Simple Smile

Аз съм решила живи и здрави пак да раждам в Майчин дом. Без избор на екип съм.

# 543
момичета, някоя от вас забелязвала ли е по-изразени вени по краката си? Напоследък ми се появиха малко екстри по краката, които не са сериозни, но бях на лекар и ми казаха , че е начална форма на разширени вени. Мислех, че е от бременността и след раждане се прибират, но според доктора, при който бях се отключват от бременността и не се подобряват после. Препоръчаха ми чорапи за вени до горе, които незнам как се носят в топлите дни... за сега обмислям да направя още една консултация за второ мнение.
Пропуснах да спомена, че съм на терапия с фраксипарин и аспирин 150 мг., което също се води вид профилактика според доктора.

# 544
  • Варна
И аз съм на Клексан. Нямам вени и подуване. С какви мутации си?

# 545

PAI -хомозигот 4G/4G
MTHFR (c.677C>T)- хетерозиготен носител, генотип C/T
ACE - хомозигот
beta Fibrinogen - хомозигот
това са ми мутациите от изследваните гени

# 546
pink_orchid, аз имам доста изразени вени на няколко места по бедрата от няколко години. Сега като се замисля може да са се появили точно по време на предишната ми бременност. Не съм ходила на лекар, не съм ги третирала с нищо, седят си там и не им обръщам внимание. Не ми пречат, защото са нагоре и не се виждат. До колкото съм чувала ако просто се виждат без да са изпъкнали няма проблем, но не съм правила никакви проучвания, така че не го приемай за чиста монета.

# 547
  • Варна

PAI -хомозигот 4G/4G
ACE - хомозигот
Аз съм PAI, ACE и MTHFR хетеро и MTRR хомо. Помня че с първата бременност след самото секцио на сгъвката ми бяха станали сини краката, мислех си тогава, че е нещо от упойки и глупости, аз тогава изобщо не знаех за мутациите. Пий много вода, взимай Омега3, също и малини бях чела, че помагат. Кръвотока към плацентата го следят, нали?

# 548

PAI -хомозигот 4G/4G
ACE - хомозигот
Аз съм PAI, ACE и MTHFR хетеро и MTRR хомо. Помня че с първата бременност след самото секцио на сгъвката ми бяха станали сини краката, мислех си тогава, че е нещо от упойки и глупости, аз тогава изобщо не знаех за мутациите. Пий много вода, взимай Омега3, също и малини бях чела, че помагат. Кръвотока към плацентата го следят, нали?

Ние мутациите ги изследвахме превантивно покрай многото изследвания, които правихме, когато търсихме причина за незабременяването. В крайна сметка си останахме с неизаяснен стерилитет и успяхме с първото инвитро. Иначе не съм имала бременности и аборти. Кръвотока го следим. И на феталната също го мериха. Вчера ми казаха, че понякога по слабините и големите срамни устни също стават разширени вени, но те след раждане отшумяват.

# 549
Здравейте,
Аз се включвам късничко в темата... Имам леко притеснение, което ще отнеса и към следящия ме доктор, но реших да попитам и тук. На фм в 21 г.с. всичко му се стори наред на доктора, гледа подробно и мозък, и сърце, и останалите органи. Но, когато се прибрах и разгледах резултатите ми направи впечатление, че Cisterna magna е над горната граница- 8.7 мм. Той не го е коментирал изобщо.
Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно? Какви са размерите при вашите бебчета? Опитвам се да съм спокойна, но го мисля.
Благодаря ви. Бъдете здрави всички, заедно с очакваните бебчета!

# 550
  • Варна
Да се включа с коментар относно дрехите на бебето. Нямах никакъв проблем да обличам бодита през главата, даже тези с копчета отпред ми отнемаха повече време. Самото боди се слага с отвора отзад на главичката и бебето като легне, съвсем лесно преминава бодито през главата надолу. Моят син се роди дребничък - около 47см и първият месец бяхме с дрехи размер 50см. Ромпъри също ми бяха удобни.

Didi_Bidi, аз съм от Варна. Simple Smile

# 551
  • Варна
Йейй, тъкмо реших че всички сте от София Grinning Къде се следиш?

# 552
  • Варна
Йейй, тъкмо реших че всички сте от София Grinning Къде се следиш?

При Атанасова в МД. Тъкмо видях в другата тема, че и ти си при нея. Grinning

# 553
  • Варна
Еха..да. При нея съм тоя път. Ама нещо взе да ме гласи отсега за секцио и това дето не пожела да ме види след 2 седмици като ми каза, че не ми е много ок шийката и вече не знам... Живот и здраве, всичко да е наред, мисля като наближи моментът да направя един консулт с Иванов. Иначе аз нея я избрах като една от малкото, които уж поразбира от тромбофилии. Защото Цонев не ме взимаше изобщо насериозно и въпреки загубата, ми казваше как терапия не ми е нужна.

# 554
  • Wonderland
Има ли някой смел, който вече е започнал покупките?
На нас ще ни е първо детенце и започнахме отрано, за да не ни се струпат много разходи последните месеци, предвид че трябва да намерим всичко. Въпреки това още ни остават основни неща - количка, кошара и др.
От сестрата на мъжа ми можем да вземем помпа за кърма - не знам това дали е сейф и окей?! Кои са нещата, които не е редно да "заемаме"?

Общи условия

Активация на акаунт