Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 685
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Аз мисля да се свържа с д-р Шикова от Майчин дом (може би към 7ми месец) да започна да се следя и при нея. И ако има възможност да я избера за екип

# 526
Аз за сега планирам да раждам при доктор Вецев в Шейново.

# 527
  • Варна
А варненки има ли някакви тука Simple Smile

# 528
Аз се следя при доктор Райна Ковачева, но тя май ще е отпуска и мисля да родя в Токуда при доц. Нашар. Ако някой има мнение или също се е насочил на там да пише Simple Smile

# 529
  • София
Доктор Димитров в Окръжна болница София .

# 530
  • Wonderland
Момичета, здравейте! Може би някъде из темата сте писали, но да питам пак.
Който е от София юли месец къде и при кой ще ражда Simple Smile

Аз ще съм в Надежда.

# 531
Аз ще раждам в Майчин дом при Д-р Валери Иванов.

# 532
Аз се следя при доктор Райна Ковачева, но тя май ще е отпуска и мисля да родя в Токуда при доц. Нашар. Ако някой има мнение или също се е насочил на там да пише Simple Smile

Съветвам ви отсега да го уговорите. Д-р Нашар е наистина мн заета с месеци напред.

При първото ми раждане (тогава тя все още работеше в Майчин дом) един от екипите, които се изредиха беше този на д-р Нашар. Беше доста мила и внимателна. Но не родих при нея а при следващия екип. Докато бях там докараха родилка в тежко състояние, разбрах че доктор Нашар е направила ултра светкавично секцио и е спасила положението. Всички ръкопляскаха. Определено е добър лекар, който си разбира от работата, но затова е и много натоварена.

# 533
Към майчетата,които вече имат дечица. Момичета, иска ми се да започна да купувам някакви дрешки,които съм харесала,но ми е много трудно да преценя от кой размер по колко ще ми трябват. Знам, че е относително и всяко бебе расте с различено темпо. За сега единственото,което получих като съвет е първите дрешки да са с копчета или цип да не минават през главичката, но и предвид месеца в който ще раждаме съм страшно объркана как се облича новородено. Помогнете с някой ценен съвет. Simple Smile

# 534
  • Варна
Най-първите, които бях купила за 50см изобщо не му станаха на моето момче, а той не беше чак от едрите, 3300/ 49 се роди, директно на 56 минахме. Обаче лятно бебе и аз нямам идея как се облича. Иначе да - най-лесно е боди с копчета и ританки. За изписването му бях взела много сладко костюмче на Тигър от Мечо пух на Дисни за 0м и помня, че едвам го натиках вътре. Имам такова и на Мечо пух, но просто не виждам как ще влезе в употреба юли/август Grinning
Скрит текст:

# 535
Ковачева е страхотен лекар, тя ми беше резервен вариант ако тръгна да раждам докато моята АГ е в отпуска, но не ми хареса, че ми заяви още на първата среща цитирам „моите родилки раждат с упойка, в 21 век няма да чакам да се гърчат от болка“. Което за мен не е много ок особено като се има предвид, че в крайна сметка родих без упойка и не е чак такъв ужас какъвто тя го описа. Иначе аз първото го родих при д-р Ралица Василева и съм й безкрайно благодарна за подкрепата, в момент на слабост ме надъха да родя без упойка както си исках предварително. За второто още не съм решила, по принцип пак бих избрала Василева обаче се колебая дали да не избера някоя по-либерална болница откъм отношение към родилките - визирам най-вече процеса преди самото раждане - да ти дават да се разхождаш, да пиеш вода и да ти оставят достатъчно време нещата да си вървят по естествения ход вместо да ти бухат веднага банката с окситоцин. В този ред на мисли обмислям и Зебрите в Св. София, както и екипа на Олга Дукат.

Относно дрехите - също нямам опит с лятно бебе, но ще заложа основно на къси бодита размер 56. Вкъщи е усойно лятото и със сигурност ще гледам да имам под ръка и няколко бодита с дълъг ръкав и крак, за всеки случай. За мен ританки върху боди не беше удачен вариант - предпочитам ако трябва да е боди с дълъг крак, по-лесно се слага една дрешка отколкото две (боди+ританки). С цип определено е по-лесно, но са си цифра на фона на тези с копчета и предвид, че особено първите дрешки бързо умаляват няма смисъл според мен.

# 536
  • Варна
Не знам, на мен ми беше по-лесно с ританка, защото при стоте смени на памперси на ден ми беше по-лесно само да смъкна ританката, докато с дългото боди ми беше схема.

# 537

Съветвам ви отсега да го уговорите. Д-р Нашар е наистина мн заета с месеци напред.

При първото ми раждане (тогава тя все още работеше в Майчин дом) един от екипите, които се изредиха беше този на д-р Нашар. Беше доста мила и внимателна. Но не родих при нея а при следващия екип. Докато бях там докараха родилка в тежко състояние, разбрах че доктор Нашар е направила ултра светкавично секцио и е спасила положението. Всички ръкопляскаха. Определено е добър лекар, който си разбира от работата, но затова е и много натоварена.

Аз вече се видях с нея и говорихме, направи ми много добро впечатление.
Юли месец каза, че си е тук и ще ме поеме. Края на март пак имам час при нея и пак ще говорим.
А Ковачева е малко рязка, което си е така си е така.
А вие познавате ли д-р Шикова към която сте се насочили или сте чували добри мнения?

# 538

Аз вече се видях с нея и говорихме, направи ми много добро впечатление.
Юли месец каза, че си е тук и ще ме поеме. Края на март пак имам час при нея и пак ще говорим.
А Ковачева е малко рязка, което си е така си е така.
А вие познавате ли д-р Шикова към която сте се насочили или сте чували добри мнения?

Една моя колежка ражда при Шикова секцко, а също и една приятелка нормално. И двете са с много позитивни мнения за нея.

При Ковачева съм била на преглед в МЦ Божидар Славчев. Един некадърен лекар ми счупи спиралата и едно парче остана в цервикалния канал после ме мота 5 дена и увърта, а Коледа наближаваше. Обадих се в Божидар Славчев и д-р Ковачева се съгласи да ме вземе веднага и да опита да извади парчето. Доста си е цапната в устата, но не дразнещо, а е по-скоро като готините бабета, които не могат много много да си мълчат.
Намъчи ме и ме назори яко, но просто парчето беше на такова място че нямаше друг начин...
Свърши работата - това ми беше важното.

# 539
Знаете ли кога излиза в отпуска?

Общи условия

Активация на акаунт