Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 439
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Wonderland
Аз ходя на 3 седмици по препоръка на АГ.

# 661
Вече трета седмица не ходя на работа и така ще е до края, че покрай контракциите пак влязох в болницата. Бъдещият батко обаче и той си е вкъщи от 3 седмици, че му махахме 3та сливица и сега го пазим и грам нямам време да скучая. Започнах вече и с малки покупки, харесах и комплект шишета и тези дни ще отида да ги взема.

Може ли да споделиш малко повече подробности за махането на сливицата на баткото - какво го наложи, къде правихте операцията, колко време ви казаха да го пазите, бързо ли се възстанови детето и т.н. Може и на лично. Ще ми бъде полезно, понеже и на нас ни предстои 😬

Моето момченце е на 4г. и 6 месеца и е с потвърдена голяма трета сливица от 3ма УНГ. Не е боледувал тежко от нея, а по-скоро проблема беше че диша трудно, хърка вечер и самата форма на лицето му е изменена от тази сливица. При него и другите 2 са прекалено големи, но поне до 6г. няма да ги вадим. Операцията извърши д-р Диба в болница Каспела гр. Пловдив за самата операция детето трябва да е здраво и сега 10 дни след нея също да не посещава градина. Престоя в болницата беше 2 дни и после още 10 дни АБ и капки вкъщи. Два часа след операцията вече ядеше по-меки храни и без топли напитки и пазене от скачане, което ние не успяваме да приложим.

# 662
Дами, как се справяте с безсънието.. вече ми става рутина да съм будна от 1 до 4..

# 663
  • Варна
Ми никак, как - недоглеждам после неща на работа от недоспиване :/
Не, сериозно, честно казано откакто започнах всеки ден с Диаспорала, вече имам доста по-добър сън. А и човечето не се мята чак така нон стоп вечер. Пак отнасям някой друг ритник, ама като се надигна малко и бързо спира. Лошото е, че аз в 95% от денонощието съм в полуседнала, полулегнала поза. Така работя и така спя. Много рядко успявам малко да се отпусна да заспя наляво. Дори с голяма възглавница за бременни, пак ми е неудобно настрани и ми опъва коремът и тежи колкото и да го подпирам. Не знам, хора, тоз моят корем отсега е огромен, а още съм в средата на 6-тия...

# 664
Дами, как се справяте с безсънието.. вече ми става рутина да съм будна от 1 до 4..

И аз нямам пълноценен сън.А пък и тези крампи... Една приятелка ми препоръча чая  Mama bear , още му се чудя. Но пък на нея й е помогнал за по-добър сън и й е намалил киселините. Може и да пробвам, поне нищо няма да загубя, освен 20лв 🤣

# 665
Болничен. И ранно лягане за да ми се съберат някакви часове сън преди да се ококоря.

# 666
Моята шийка АГ я измери 27мм в 21-ва седмица. Реагира доста спокойно и каза "сега ще ти направя една хубава схема и ще почиваш повече". Дори не ми е казала да се застопорявам за леглото, просто каза да не правя много дълги разходки и да не разхождам кучето понеже е голямо. Аз, естествено си изкарах акъла и една седмица не мръднах от леглото. Най-много ме притесняваше, че не ме викна след 2 седмици на контролен пак, понеже съм на преглед чак на 5-ти април (предният беше 6ти март) и ако недай си Боже се налага серклаж, вече ще е късно. И след една седмица си отидох в спешния в МД Варна да я измерим пак. Казаха ми да се изпишкам преди меренето и я измериха 30мм. Т.е явно голямо значение има дали си с пълен пикочен мехур или не. Гинекологът в спешното беше озадачен от притесненията ми и ми вика "е, нали не е 1мм". Имало някви нови данни уж кое е нормално и кое не, ама не разбрах кое е нормално. Аз си знам, че под 25мм се шие. При стартиране на бременността никой не ми е мерил шийка и нямам идея колко е била, но на мен 37мм в 14-та седмица ми се вижда нормално. Вече ако имаш някаква история от преди, предполагам затова е превантивно. Та да...последно на 12-ти март беше 30мм, ще видим на 5ти април какво ще е. Аз като видях 30мм и малко се поотпуснах, не знам дали не е грешка.
Относно Алеракт, вагинално уж се усвоява по-добре директно там където искаме да отиде. Този, който си взех да пия е на Zeinpharma. Пия си и колаген по принцип, но аз го пия от години, не по тоя повод. Също и вит.Б6 и Омега3 се пие за шийката.
EDIT: добавям и изследването какво казва
Скрит текст:
Здравейте, много интересно ми стана за връзката между Омега 3 и шийката на матката. Веднага потърсих в интернет, но не открих информация. Може ли да споделите повече инфо или някакви материали по темата?
Аз приемах Омега от първите седмици на бременността, но ми изписаха доста други добавки и от около месец не съм пила. Веднага като прочетох поста Ви я върнах в кутията с добавки на дневен ред. Simple Smile

# 667
  • Варна
Queen, не се притеснявай, никога не е късно да подновиш приема. То е по - скоро превенция, а не означава задължително, че нещо ужасно ще се случи, ако не пиеш.
Ето две изследвания за връзката между приема на omega 3, преждевременно раждане и теглото на бебчето:
Скрит текст:
Хубаво е по време на бременност DHA да са няколко пъти повече от EPA. Моята добавка е с 500mg DHA и 50mg EPA.

# 668
  • Wonderland
Ако има някой, който още не е минал фетална ехокардиография, а се чуди - силно препоръчвам доктор Маринов от Трета градска. Бяхме пратени про него по препоръка по време на фетална морфология, без да разбираме защо - прегледа обстойно и обясни всичко на прост език.
Докато чаках имах възможността да разгледам обстановката в Надежда, досега не бях ходила на преглед в самата болница, както и да понаблюдавам две жени, чакащи да ги приемат за раждане. Направо изтръпнах, като се замислих че след 3 месеца това ще сме ние 😁 (по хубав начин)…..

# 669
И аз ходих при него. Много съм доволна!
Ако има някой, който още не е минал фетална ехокардиография, а се чуди - силно препоръчвам доктор Маринов от Трета градска. Бяхме пратени про него по препоръка по време на фетална морфология, без да разбираме защо - прегледа обстойно и обясни всичко на прост език.
Докато чаках имах възможността да разгледам обстановката в Надежда, досега не бях ходила на преглед в самата болница, както и да понаблюдавам две жени, чакащи да ги приемат за раждане. Направо изтръпнах, като се замислих че след 3 месеца това ще сме ние 😁 (по хубав начин)…..

# 670
Здравейте мамчета,
Още в началото на бременността ми откриха бактериона вагиноза и уреаплазма. Вече имам едно преждевременно раждане ,не изяснено защо. Може да се предполага само защо,но сегашният ми доктор смята че е именно заради уреаплазмата,която вече 2 пъти лекувам с антибиотик в 13 и 20 седмица. Вече съм в 24 седмица и отново излезе тази гад. Иначе бебето се развива добре. Незнам какво да правя? Някоя от вас да се сблъсквала с този уреаплазма и бактериална вагоноза(доколкото разбрах двете вървят ръка за ръка) и как се е справила с тях?

# 671
  • Варна
Уреаплазмата може да бъде причина, да. След предния аборт уреаплазма и микоплазма бяха първите неща, които ми изследваха. Не мога да кажа обаче за лечение. В темата за аборти ще ти огтоворят обстойно и ще те насочат най-добре.

# 672
Въпросните уреаплазма и микоплазма с вагинален секрет ли се откриват или с урина?

Уреаплазмата може да бъде причина, да. След предния аборт уреаплазма и микоплазма бяха първите неща, които ми изследваха. Не мога да кажа обаче за лечение. В темата за аборти ще ти огтоворят обстойно и ще те насочат най-добре.

# 673
  • Варна
Вагинален секрет.

# 674
Наближаваме края на темата и ако някой иска да го добавя или да актуализирам пол на бебето на първа страница, моля да пишете на ЛС. Също и ако искате да добавим нещо като информация.

Общи условия

Активация на акаунт