Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 37 322
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
  • вятърничава
„Космически мечти“ пише в сайта. На 10.04. е почнал. С Хироши Абе.
Downtown Rocket/Shitamachi Rocket - май е това.

# 436
Благодаря Simple Smile

# 437
  • при най-добрият мъж...
Най-накрая излезе и датата на новия сериал на г-н "Лицеви опори". На 20.04 тръгва Love of replica. Ще си партнира със същата главна, гледам, че и останалият каст в по-големия си процент е от Mysterious love. Трейлъра изглежда обнадеждаващ и обещава да е още по-горещ. Пак екшън, двойни самоличности, любов, тайни. Изключително по мой вкус. Естествено, ще получи и бг буквички.
Загледах един корейски текущ БЛ сериал - The eight sense. Много четох за него, много го хвалят по групите. И определено има защо. Коренно различно от всичко, което съм гледала до момента. Много майсторски пипната драма. Сценария е сериозен, предвещава тежки серии, типично по корейски. А режисьорската и особено операторската работа са брилянтни. Толкова интересни ракурси, филтри и въобще начин на заснемане, аз поне не бях виждала в корейски сериал. Особено БЛ-те им са като снимани на бързо. 10 артиста, няколко локации, серии по 15 минути, никаква дълбочина на история и развиване на образи. В този се изненадах първо от това, че епизода е над 30 мин, а актьорите, въпреки, че са почти непознати се справят повече от добре. Въобще, пак се закачих на кукичката на онгоинга и търпеливо ще си чакам серийките.

# 438
  • пустинен пъпеш
[quote
Има ли много политика, дворцови интриги?
78 епизода са си доста голяма цифра.
[/quote]
Едва на 3-ти епизод съм.
А това е от 16-серийния .

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 21:41 от rududu

# 439
  • пак на Рив Гош
Светъл Великден!

Докато втасват козунаците - тъкмо време за 1 - 2 епизода. Animal Hatching Chick
Ох, точно това опитах да направя, ама нали плановете са, за да се объркат Joy В крайна сметка, прекарах втасването, занимавайки се с административни и организационни семейни въпроси Rolling Eyes

Indira, много благодаря за резюмето на Go go Squid 2 Hug, махнах го от списъка за гледане. Когато излезе, изгледах 15ина минути от пъривя епизод, видях, че са сменили спорта и точно това ме накара да го оставя за по-добри времена... които явно няма да дойдат.
И благодаря за новия сериал на г-н "Лицеви опори". Ще го дебна във Вики. В МДЛ го дават като продължение на Mysterious Love, ама нито имената на героите са същите, нито сюжетът изглежда да е като продължение Thinking... май трябва да си оправят информацията Joy

Вчера довърших два сериала:
- Taxi Driver (2021) - страхотен! Увлекателен, интересен, изпипан... 10* и Lee Je Hoon вече има всички критерии да ми влезе в списъка с любимци Wink .
Видях, че вторият му сезон е свършил със страхотен рейтинг на последния епизод от над 20% (което ме успокоява, че сигурно няма да е като втория сезон на "Алхимията на душите", или не дай си боже, "Чосонския психиатър"). Продължавам с него (барабар с двата текущи чосонски).

- Road Home (2023) - ох, той ме остави раздвоена. Капитан Лу е (почти) идеалният мъж (само трябва да вземе пример от г-н "Лицеви опори" и да не спи с фланелка... не го представя в най-добра светлина Wink ). Сериалът беше точно от моя тип - възрастни, зрели хора, нормални отношения, без големи Гадняри, кроещи пъклени планове за гърба им, досадни Трети колелета и т.н. Бавен романс, изговаряне на минали взаимоотношения, симпатични поддържащи герои. Актьорите бяха добри, Главните си имаха химия. Изобщо, всичко, което ми харесва в един сериал. И бях във възторг някъде до 2/3 от сериала. Където той просто трябваше да свърши. Последните епизоди бяха основно пълнеж, който не подпомагаше историята по никакъв начин, плюс доста флашбекове. А последния епизод, просто не го разбрах. Всъщност, може би трябваше да започнат с него, да разкажат предисторията им в гимназията, което хем щеше да помогне на зрителите да се ориентират донякъде, хем щяха да си спестят огромного количество флашбекове, които ни сервираха през целия сериал на час по лъжичка. Така по време на сериала можеха да се фокусират помвече върху отношенията им през университетските години и какво точно беше довело първото им скъсване.
Та така, поне 5 до 10 излишни епизода според мен. Плюс, на моменти патриотизмът и саможертвата ми идваха малко в повече. Ясно е, че е китайски сериал и трябва да има морално послание... меко казано Wink (в случая, издигане на общественото мнение в полза на органите на реда и евентуално набиране на нови кандидати Wink ), но безкрайните тренировки и мисии в един момент ми омръзнаха, дори и пейзажите на северн Китай да бяха красиви. И, не на последно място - горкото хлапе (сина на капитан Цин/Чин?) - как го подмятаха насам-натам между различните хора, ту един да го гледа, ту друг, направо жал ми стана.
Та, гледах с интерес някъде докъм 19ти-20ти епизод, след което довърших с мноооого превъртане. 7.5* (а имаше потенциал за поне 9*) в личната ми класация.

# 440
  • България
Изгледах Kokdu: Season of Deity (2023), но малко ще повторя Роца.
До 10ти епизод добре, бавно развитие на действието, историята е ясно, че няма да е щастлива.
Обаче защо още шест епизода. Много излишни, цялата работа можеше да се вмести и в шест, даже не в 10 епизода.
Да не говорим за 16.
Има идея, има и накъде да се развие, но сигурно бюджетът е бил малък или просто са разнообразили любовната история. И става едно повторение, протакане, а на финал уж щастлива история, но не и за мен.
Можеше да надмине Пулгасал, но е далеч, далеч от него.
Частта с преражданията не е много логична.
Скрит текст:
Има тяло, което прилича на наказания воин, разделен и убит от любимата си. Обаче кой го движи това тяло, докато се появи Богът на смъртта, не казаха. Има теория, че във всяко прераждане слизаме само с някакви проценти от душата си. По-старите души даже можело и да се преродят в две отделни личности едновременно. Можеха да ни разкажат, например, че професорът е земната еманация на душата на Бога и след смъртта да се обединят. Но не, убиваха, връщаха, пак убиваха. 
Недомислено, ако следим сериала заради свръхестественото.
Все пак му поставих 9ка, аз съм щедра към всичко, в което има поне малко свръхестествено, фентъзи, фантастика.

# 441
  • пустинен пъпеш
Оказа се,че и в двете дорами,които гледам в момента ,главните герои са били двойки в живота по време на заснемането им,,Decreed by Fate" и ,,The  story of Ming  Lan".И  докато първата дограма е приятна за отмора,то втората я намирам за доста натоварваща,особено в 3 и 4-ти,края на 27-ми епизод,в които жестокостта стига до обезценяване на човешкия живот ,като интригите досега са в семействата,съпътствани с много женски ревове и май няма да я изгледам до края,въпреки превъзходната игра на актьорите.Актьорът, глава на едната фамилия,мекушав,лесен за манипулиране от наложниците си мъж,нежелаещ да сложи ред в дома си,изпълнява коренно противоположна роля на авторитарен баща в препоръчвания от мен сериал ,,Legacy"-за съжаление досега не съм открила равностойна на ,,Наследство"(2022) дорама

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 09:08 от rududu

# 442
...............................................
Taxi Driver (2021) - страхотен! Увлекателен, интересен, изпипан... 10* и Lee Je Hoon вече има всички критерии да ми влезе в списъка с любимци Wink .
Видях, че вторият му сезон е свършил със страхотен рейтинг на последния епизод от над 20% .............
.............

Вече потвърдиха, че ще има и трети сезон.

# 443
  • пустинен пъпеш
А аз след затрогващата ,изпълнена с човечност и деликатност,сцена на взаимоподкрепа на двамата герои с наранени души в края на 28 серия на,,The story of Ming Lan" реших да догледам дограмата.

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 16:18 от rududu

# 444
Редовно ви чета и допълвам списъка със сериали за гледане. Споделяте, че има много сериали с добавени безсмислени епизоди, които са излишни. Та да споделя, че аз снощи довърших Love me if you dare ( 2015 ) и независимо, че сериала е напълно завършен като действие, не исках да свършва. Просто 24 епизода не ми стигнаха, а да си призная това ми се случва за първи път 🤔
В тази връзка има ли сериали които сте искали да има още епизоди 😉 и кои са те?

# 445
  • България
Три са, за които се сещам.
Ashes of Love (2018) - искам нов сезон с децата на героите, но заради Ден Лън може и да няма.
Sword Snow Stride (2021) - нещата останаха много недовършени, свърши в нищото.
Bloody Romance (2018) -тук също заплетоха много интриги и оставаха нещата с отворен финал.

# 446
Привет! Изгледах два епизода от “ Хотел дел луна”. Нещо не ме грабва . Да продължавам ли. Има ли защо?

# 447
  • гр. София
Мъдрите хора са го казали " На крива ракета космосът й е крив". Аз съм ракетата, а сериалите са космоса, ако сте се чудили Joy
Преди време спрях на втори епизод на Home town cha cha. Нещо главния ме издразни, как се появява навсякъде, пък и с повече червило от главната, върнах се към Taxi driver, спрях на 11епизод не знам защо точно и започнах да гледам отново един американски сериал, аз съм го гледала, но сега си го преповтарям, стигнах до 12 сезон, но там има неща, които не харесвам и реших да гледам нещо корейско. Напоследък си мислех за Top star Yoo Baek  и за Love to hate you. На Love to hate you и,гледах първа серия. Имаше забавни моменти, но и такива които не ми харесаха. Твърде бойна главна. Аз не искам да е лигава, но чак пък толкова..., ,,Имаше и други неща, които ме подразниха. На Top Star Yoo Baek изгледах две серии и ще продължа, но главната не ми харесва и като държание и като визия. Даже се чудя как започна главния да я харесва. В края на втори епизод си личеше интереса му. Тя очевидно говори с диалект, нямат допирни точки, а и като се сетя за Н брой панталоните й на цветя...

,Хотел Дел Луна е страхотен, невероятен сериал. Гледай, много е интересен Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 15:12 от Olia T

# 448
  • България
Дълго отлагах Хотел дел Луна, но Olia T го препоръча няколко пъти и си струваше гледането.
Сега се сещам, че и там искам продължение, особено като видях кой е новият управител на хотела. Heart
Не така стана с Arthdal Chronicles. Търпеливо гледах четири епизода, останалите превъртях бързо. Никак не обичам за първобитни хора, отделно че и не бях на ничия страна. Хареса ми прогреса при едните, но не и подлостта им. Другите пък бяха твърде глупави, макар и доста красиви с тия сини очи. Третите хич не ми бяха интересни.
Голямо разочарование, а чаках да излезе с по-добро качество и теглих цели 60 гигабайта за тоя, който клати гората.

# 449
  • пустинен пъпеш
В ,,The  story of Ming  Lan" действието се развива около 1063г. и доста неправдоподобните  моменти на лицемерие,прикриващо интриги и произтичащата от тях жестокост ,а също и задължаващите порядки всичко това да се приема за норма в обществото за мен са направо сериозно изпитание за търпението,та въпреки високата оценка 8,9 в MDL ,дължаща се на правдивото изображение на епохата и добрата игра на актьорите ,представящи различните съсловия ,е доста трудна за гледане драма,макар че изобилства и с доста полезни размисли за живота и стойностните взаимоотношения между порядъчните хора.

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 17:45 от rududu

Общи условия

Активация на акаунт