Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 36 043
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Ще го потърся, благодаря Simple Smile. Аз също предпочитам да ги свалям, защото понякога ми засичат, ако ги пусна онлайн (имам предвид, че се случва от време на време заради интернета ми, а не е свързано с качеството на сайта, от който гледам).

# 61
  • Русия
Naili,Роца, и аз му се каня на The Forbidden Marriage точно заради  Ким Йонг Де.И докато се наканя,той свърши. Може да гледаме заедно!
Можем. Решено, днес вечерта го почвам!

Нямам нищо против историческите драми  ,въпросът е,  да не задълбават прекалено много в дворцовите интриги.
Май корейците обичат да задълбават. Но това не ме отблъсква.

# 62
  • гр. София
Аз вчера започнах един корейски сериал. Grandpas over flowers investigation team. Гледам го онлайн с бг субтитри. Забавен е. Възрастните артисти са страхотни Simple Smile

# 63
  • Бургас
Старчетата и аз го бях започнала и ми хареса, но имаше само няколко серии със субтитри. Да не би да са го превели докрая?

# 64
  • гр. София
Да, преведен е целия Simple Smile
Харесвам  Lee Soon-Jae, направи ми впечатление във Horse doctor u тук играе много добре. Чудесен екип са всички  Simple Smile

# 65
  • България
Исках да погледам Lee Soo Hyuk.
Не ми остана кой знае какво за гледане с него и изгледах Pipeline (2021).
Получих и Seo In Guk като бонус.
Забавен, става за веднъж, крадците не са ми любими, а и ролята на Lee Soo Hyuk не ми хареса, но поне се нагледах.

И наслушах, гласът му е страхотен, жалко че не знае български. Grinning

# 66
  • пак на Рив Гош
Как ли изглежда в действителност моят любимец и дали се усеща накъде гледа. Grinning
От снимката, която видях, изглеждаше много добре Heart Eyes - в светлобежов/пясъчен цвят костюм (може и от светлината да е изглеждал такъв цвят), сакото на голо и широк дълъг панталон, с черни маратонки (тази вечер съм голяма клюкарка Joy).

Моят интернет не е спрял като на Роца, обаче нещо взе да прекъсва и пак се налага да тегля.
====
Щом и Роца е забравила какво се случва, значи нещо не е съвсем за 10ка при Алхимията на душите.
Освен липсата на красавци, действието се разтегли. Дремят в пущинаците, приказват си нещо там, все ретроспекции по няколко пъти в епизод и то вече гледани.
Ох, не ме настъпвай по мазола! Joy По последна информация, очаква се да ни оправят линията на 22 февруари Scream
Алхимията наистина има някъде към средата едно забавяне на действието, ама после се разсънват Wink (за мен си остава 10ка).
А Роца помни главните линии на края - кой къде какво, ама във втория сезон метнаха драгия зрител (демек, преждеспоменатата Роца Joy) в едно заварено състояние 3 години по-късно, с нови герои, липсващи герои и ти го сервират ей така изведнъж! Та се почудих аз ли толкова не помня, или просто ни пренасят така напред във времето и постепенно ще запълват липсващите парчета.
Само дано да не направят една манджа с грозде каквато беше вторият сезон на Love Alarm, където пак така ни метнаха без предупреждение 5 години в бъдещето (не че това спаси сериала, де Joy).

Naili,Роца, и аз му се каня на The Forbidden Marriage точно заради  Ким Йонг Де.И докато се наканя,той свърши. Може да гледаме заедно!
Можем. Решено, днес вечерта го почвам!
Аз - сигурно от утре вечер, че имам за довършване 5 епизода от Двамата Братя и Момата помежду им (Grand Prince). Този сериал се оказа бетер Игра на Тронове - то не бяха крале, наследници, абдикации, принцове, убийства, заговори и все за този пусти трон (ама не железен Wink).

# 67
  • вятърничава
Ето горещи новини от Lee Soo Hyuk от Седмицата на модата в Париж (PFW) 2023.

Скрит текст:

# 68
  • Русия
Вчера успях да изгледам само първия епизод от "Забрана на бракове в Чосон". Дива бъркотия от комедия, хорър и политика, както си го обичат корейците. Актрисата е много добра, актьорът много се старае. Ще продължа да гледам.

# 69
  • Свети Влас
Хареса ми  Lee Soo Hyuk, много добър актьор е и е красавец !

# 70
Аз пък доглеждам "Великите принцове"- не е блестящ, но антагонистът прави много добра  роля. Става за гледане. О, и специален герой е музиката, въпреки че в първите епизоди малко се стъписах от ритми на "лорд ъф дъ денс" в корейска драма.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 18:01 от victoria vassileva

# 71
  • България
Да, докрая го изгледах. Ще ми е интересно, ако решиш да го гледаш каво ще е мнението ти.
Скрит текст:
Мен не ме трогна, не ме развълнува. Интригата ми се видя измислена, да не говорим за антагониста, който е във висока степен физически непоносим за гледане (ролята му е такава, но ги имах за естети, които от хубавец ще могат да направят тиран и злодей, ама "не"). Образът на протагониста е дълбоко противоречив. Уж храбър и смел мъж, дотам да се реши да се представи за евнух за да отмъсти. В същото време с ГГ се държи като безсилно дете... Има много добри бойни умения, в началото го представят хладнокръвен и пресметлив манипулатор, а в крайна сметка едвам отървава косъма. Но може би основното е, че не усетих напрежение и чувства между ГГ. Всичко е много схематизирано, отвреме на време цинично зловещо. Има буквално елементи на хорър. Някаква бъркотия от стилове и темперамент в едни и същи герои, които си противоречат. Уж хуморът на второстепенните герои е много слаб. Трагична история, но ще очаквам следващия филм на Дилан Уанг. Дано не го закопаят още повече.
За Unchained Love (2022).
Първите 20 епизода бяха отлични.
Според мен има химия между главните, имаше и приключения, много по-малко дворцови интриги.
Обаче от 21 епизод стана очакваното.
Вкараха буквално всички тъпи китайски клишета.
Тя прави непоискани жертви, баща ѝ..., императорът съвсем луд за връзване.
Аха да избягат и ги хващат, заговори, интриги, обичайните глупости.
Как пък един път не се разбраха влюбените да действат заедно за свободата си, а все единият се пише жертва.
С една дума, който обича мелодрами ще се наслади на втората половина.
Можеха да приключат до 20ти епизод и тогава щях да пиша 10ка, сега само заради труда на актьорите и първата част сложих 8.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 20:17 от МоарейнД (от книгата)

# 72
  • Русия
Продължавам със "Забрана на бракове в Чосон". Става все по-весело. Постоянни смешки на тема секс и сексуалност. Ким Йонде постоянно го разголват. Има какво да се гледа, аха. Wink
Има и какво да се слуша: саундтракът е стилизиран под традиционна корейска музика (или си е наистина такава, но по-осъвременена), много интересен и също с хумор.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 20:20 от Naili

# 73
  • пак на Рив Гош
Аз тази седмица довършвах и наваксвах със списъка от сериали Joy.
- Grand Prince (2018) - започна много добре. Много добър каст (даже "Лошият" беше по-интересен образ от "Добрия"), динамично действие, сюрия заговори, романс, братско съперничество, сиви кардинали и чудесна музика. И след 15ти епизод стана тегав - развлачиха действието, започнаха едни поредици с дълги погледи и драматична музика, самият сюжет тръгна наникъде и пак имах чувството, че сценаристите вкарваха драма след драма, за да изпълнят норматива за 20 епизода, когато и стандартните 16 щяха да са достатъчни. Към 18ти епизод направо мислех да го зарежа, но все пак реших да не се отказвам току преди финала. Краен резултат - 7,5*, заради началото (а бях убедена, че ще завърши с поне 9*).

- Wok of Love (2018) - нещо ми забуксува. На 5ия епизод действието все още не може да се "намести" и да реши накъде ще тръгне. Някои герои се чудя за какво служат (за коня вече разбрах, за другите сигурно ще разбера впоследствие Joy), отношенията между Главните са в задънена улица и не знам кога ще поемат нанякъде. Ще му дам още 2-3 епизода шанс, заради Джуно.

- The Forbidden Marriage - изгледах първите 15 минути, но установих, че в момента не ми се гледа още един чосонски сериал. Ще се развлека с нещо съвременно (още не знам какво, имам разни колебания... може би Behind Every Star, Imitation, или Summer Strike) и ще се върна отново към него. Засега е настрана.

- Poong, the Joseon Psychiatrist (2) - текущ втори сезон, има излъчени 6 епизода и ги "настигнах" - ще имам много да кажа за сериала, ама след като свърши Joy. Засега упорствам само заради трапчинките, гласа и хубавото лице на Ким Мин Дже (и второстепенния каст). Добре, че е само 10 епизода.

- Alchemy of Souls (2) - втори епизод от втория сезон - изгледан. Взе да става интересно, пък и вкараха обяснение (макар и малко поизсмукано от пръстите) за присъствието/отсъствието на герои от първия сезон. И Дже Ук е отново страхотен Heart Eyes, а изрусеният приятел от първия сезон в момента е с тъмна коса и му отива много повече. Днес ще ми пуснат следващите 2 епизода.

- Almost Lover (2022) - текущият ми китайски - бях го позарязала, тези дни наваксах с 5 епизода. Вече сме горе-долу на средата, време беше И за драма, че то само лИбов не върви Wink и сценаристите не ме разочароват. Все още героите ми харесват, особено Тя - учудващо нормална за китайска драма-героиня (по моя стандарт Joy). Много одобрявам! Само стискам палци да не я окепазят в хода на действието (демек да стане поредната голяма бяла птица).

- The Interest of Love (2022) - също текущ, има излъчени 12/16 епизода. Досега съм изгледала 3, но го оставих настрана, защото от тази седмица започнаха да го пускат в нашия Нетфликс и предпочитам да го следя там. Ще го подхвана отново другия четвъртък.

# 74
  • България
И аз снощи изгледах втори епизод от втори сезон на Алхимията на душите.
Единствено ме радва черната коса на Yoo In Soo.

Като цяло за мен това е една тъжна история, а вторият сезон започва вече не толкова магично, някак се изгуби емоцията, все едно гледам някаква хроника на случващото се след три години.
За нищо ги нямат тия години, даже китайците в историята с евнуха бяха по-добри към героите си.
Ще го изгледам набързо, вече не ми е интересно, иначе във Ф. започнаха да ми излизат разни красиви снимки на актьорите.

Общи условия

Активация на акаунт