Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 36 048
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Аз съм още на първи сезон, но прочетох някъде, че втори е с хепи енд?

# 76
  • България
Аз съм още на първи сезон, но прочетох някъде, че втори е с хепи енд?
Скрит текст:
Да, заедно са накрая.

# 77
Скрит текст:
Разбрах, че актрисата е сменена с тази, която играе Наксу във флашбековете, но честно казано нямам против - тя май е по-хубава. Актьорските им качества не мога да коментирам.

# 78
  • България
Това няма да го слагам в скрит текст, вижда се в списъка с актьори.
Да, сменена е и добре обясниха защо.
И аз мислех, че е по-хубава, но явно свикнах с другата и това също е нещо, което не ми хареса.
Скрит текст:
Освен това очаквах, че той ще се сети, ще я познае по някакъв начин, а не и да нямаше подсказки. Стана така, че едва ли не само те двамата не знаеха коя е.
Много излишен ми се видя този втори сезон. Трябваше да приключат с първия, без последните глупости накрая.

# 79
  • София
Алхимията с2 ми е голямо разочарование. Можеха да развият историята, да я допълнят… абе имаха всичко необходимо да го направят супер сериал, вместо това не използваха грам този потенциал и ос**ха положението. Докато с1 беше велик, втори е пълно разочарование. Имаше забавни моменти- с костенурката на принца и манджите на онзи мастер. И поне главните се държат една идея по-зряло. Но като цяло не ми хареса.

За разлика от Алис в бордърленд, който беше уау втори сезон.

Да видим скуид гейм как ще го продължат, но за там нямам очаквания изобщо.

# 80
  • Русия
Доизгледах "Забрана на бракове в Чосон". Доста мила дорама. И само 12 серии, голям плюс. Екранизирана манга е, което се вижда и в сюжета, и в характерите, и в сюжетните обрати.
Не разбрах, защо актрисата в главната роля се съгласи на нея. Прекалено добра е за тая дорама. Момичето е с добро актьорско образование и играе като диша, много естествена. Правеше голям контраст с преиграващия си партньор. Той вярно че играеше перко, ама все пак и тук трябва да има мярка. Между актьорите никаква химия.
Гледах и интервю с тях: той съвсем снишен, мълчеше през цялото време, виждаше се, че не му е комфортно с нея. За разлика от партньорката му от "Sh**ting stars", с която беше говорлив и отпуснат, смееха се и се докосваха постоянно. Тук пък като гръмнат на всички съвместни интервюта.
Но да се върна към дорамата. Благодарение на краткостта й не стана отегчителна. Допринесе и корейският хумор, който много ми харесва като цяло, и в тая дорама специално. По средата хуморът се изпари някъде и аха да почна да се отегчавам, но го върнаха, тъй че ми олекна. Лекинко й намалих оценката, защото е лековата и заради актьора, който би трябвало да понаучи малко, а не само да се надява на таланта си.
Може да се гледа, доста се смях, дорамата е отпускаща и мила.

P.S. Значи, ме подкокоросахте, момичета, ама гледах само аз. Sad

# 81
Аз започнах Grandpas Over Flowers Investigation Team - изглежда ми добре от първа серия.
По принцип не обичам да започвам много сериали, обаче в момента не мога да догледам Трите тела - стигнах до 9-ти епизод и другите не ги намирам с английски субтитри.
А на Прероден богат съм до 14-ти и чакам оставащите с бг субтитри. Всъщност ми хареса, като изключим, че прекалено много говорят за акции - ако можеше това да се изреже или съкрати до 1-2 изречения на епизод, щеше да е супер.

Затова от тези, които гледам в момента, ми остана само Алхимията на душите, а обичам да разообразявам с нещо, не да гледам епизодите един след друг (освен в много редки случаи, но и тогава ми дотяга).

# 82
  • България
Скрит текст:
Доизгледах "Забрана на бракове в Чосон". Доста мила дорама. И само 12 серии, голям плюс. Екранизирана манга е, което се вижда и в сюжета, и в характерите, и в сюжетните обрати.
Не разбрах, защо актрисата в главната роля се съгласи на нея. Прекалено добра е за тая дорама. Момичето е с добро актьорско образование и играе като диша, много естествена. Правеше голям контраст с преиграващия си партньор. Той вярно че играеше перко, ама все пак и тук трябва да има мярка. Между актьорите никаква химия.
Гледах и интервю с тях: той съвсем снишен, мълчеше през цялото време, виждаше се, че не му е комфортно с нея. За разлика от партньорката му от "Sh**ting stars", с която беше говорлив и отпуснат, смееха се и се докосваха постоянно. Тук пък като гръмнат на всички съвместни интервюта.
Но да се върна към дорамата. Благодарение на краткостта й не стана отегчителна. Допринесе и корейският хумор, който много ми харесва като цяло, и в тая дорама специално. По средата хуморът се изпари някъде и аха да почна да се отегчавам, но го върнаха, тъй че ми олекна. Лекинко й намалих оценката, защото е лековата и заради актьора, който би трябвало да понаучи малко, а не само да се надява на таланта си.
Може да се гледа, доста се смях, дорамата е отпускаща и мила.

И аз се навих, четейки тук, но чакам да се преведат още четири епизода и го тегля.
Не съм фен на корейските исторически, но след толкова похвали как да пропусна. Grinning
Иначе наблягам на Detective Dee (2017), 17/66 епизода е много добре. Има повече разследвания и приключения, не може да се каже, че има романтика.

Гледам и корейския May I Help You (2022), харесва ми. Въпреки темата за духове е лек, приятен, романтичен.
Това сигурно го знаете, защото Indira спомена сериала преди известно време.

Другите найсе сериала съм ги поизоставила.
И си изтеглих още три, похвалени в темата. Smiley
Проблемът е в това, че нямам сериал за 10ка, затова съм започнала един куп и ще започна още.

# 83
И аз ще гледам Детектив Дий - сваляш ли го, или гледаш онлайн?

# 84
  • България
За съжаление го гледам онлайн, затова ми върви по-бавно.
Като ми прекъсне няколко пъти и се прехвърлям на нещо изтеглено.

# 85
  • вятърничава
Flushed извинявай! Гледам 2-3 японски, корейски Хелър и The Interest of Love и не остава време.

рррqqq, ти си герой!

# 86
Видях, че има някои епизоди със субтитри (англ.) в Ю туб - ще започна от там, ако се окаже, че не са всички, ще издирвам по сайтовете...

# 87
  • България
Чаках го месеци наред с руски превод.
Бяха го започнали, после изоставили и миналата година най-после го преведоха, но е с много лошо качество.

# 88
  • пак на Рив Гош
И аз, като bb6 се извинявам, че така се отметнах от намеренията си.
Аз пък в хода на първия епизод установих, че в момента не ми се гледа чосонски сериал, затова го отложих за след някоя и друга седмица.
И, понеже тези дни ме е налегнала работа и обедната ми почивка се съкрати до 20-30 минути, работният ми ден се удължи, а вечерите ми са заети пред компютъра за лични занимания, и аз нямам много време за сериали.
Затова реших да догледам, каквото съм започнала (Wok of Love, Almost Lover), заедно с трите текущи по 2 епизода седмично и да не подхващам нищо ново преди това. Да видим дали ще си изпълня заканата, или ангелът ми пак ще се окаже слаб Joy

# 89
Ех, така като гледам, май няма да мога да напредна скоро със Старците - след като изгледах първи епизод, опитах да сваля още два, но вече втори ден се влачат, няма сийд...

Общи условия

Активация на акаунт