Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 37 237
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Много са красиви! В България ли е била изложбата?

# 166
  • пак на Рив Гош
pppqqq, за съжаление, не.
Изложбата е в Париж, в музея Quai Branly и е много интересна - проследява историята на кимоното от създаването му, та до наши дни (последните 2-3 снимки са на съвременни дизайнерски кимона, а останалите - на кимона от 18-19-20ти век)

# 167
  • вятърничава
А под "балони" имаш предвид фалшиви новини?
Не, нали САЩ свалят китайски балони тези дни Wink Колко станаха - май 3?
И двете 🤗

Роца, красота! Завидях, благодаря, че сподели!

# 168
  • при най-добрият мъж...
Чудесни снимки! Сякаш с ръка не са пипани тези кимона, голяма красота.
Минавам само да се оплача, че съм разбита емоционално. Най-накрая довърших превода на Love in flames of war и ще си взема поне седмица отпуск от писането. Този сериал го влача повече от половин година и докато се занимавам с него преведох още една камара други, просто защото е много тежък, и имах нужда да спирам с него от време на време. Силни образи, кървав период от историята на Китай, подмолни врагове, зли предатели, загуба, смърт, война и все такива приятни неща. Но не съжалявам! Всичките му 43 епизода си струват до последната минута. Перфектен Шун Доу! Честно казано не бях уверена в актьорските му умения след последния му сериал, 'Морски цветя" ли беше, не помня, но тук е просто брилянтен. Това беше неговата роля! Влиза във вечния ми списък на любими китайски актьори.
Сега се отдавам само на гледане на розовки романтички, докато ми мине емоционалната травма. Набелязала съм си онзи със свещеника, който се преродил в тялото на айдъл. Корейски айдъл от бой група. Айгуууу! Поне главния е мега сладък!

# 169
  • пак на Рив Гош
Сега се отдавам само на гледане на розовки романтички, докато ми мине емоционалната травма. Набелязала съм си онзи със свещеника, който се преродил в тялото на айдъл. Корейски айдъл от бой група. Айгуууу! Поне главния е мега сладък!
Вики ми го предложи вчера, ама аз засега ще се въздържа, докато се понатрупат епизоди, че май само първите са излязли. Но и моята реакция беше от типа "айгуууу!" Joy

Аз идвам с още два приключени сериала:
- Summer Strike - отначало дава наченки за романс, преминава в мелодрама и завършва като драма с крими-елементи. Актьорите са чудесни, особено Им Ши Уон. Само дето романсът се движи със скоростта на флегматичен охлюв.
Скрит текст:
До края се чудех, все пак ще има ли романс, или не. То сякаш имаше повече между втората двойка, отколкото между главните. Държаха драгия зрител в напрежение до последните 10 секунди, когато дадоха един оптимистичен завършек на историята им.
От друга страна, разбирам че и двамата Главни имаха достатъчно демони, които да преодолеят преди да се втурнат към "заживели щастливо до края на дните си", ама все пак, можеха да позабързат малко Grinning
Сега, не ме гледайте, че се оплаквам, все пак сериалът ми хареса достатъчно, че нощеска да стоя до 2ч, за да го догледам. Спойлър - не успях, затова го довърших сутринта, докато правех американски палачинки за закуска Joy
8.5*
- Алхимия на душите, втори сезон - за втори път в рамките на 2 седмици ще изрева "защо?! защо?! защодамусеневиди правят втори сезон, когато първият си свършваше нормално?!"
За мен този сезон просто нямаше смисъл, трябваше да си останат на края на първия. Имам забележки към развитието на почти всички образи, някои детайли в сюжета бяха изсмукани от пръстите и на моменти се чудех какво изобщо гледам. Още повече, че ефектът "уау" от сценографията и света като цяло на първия сезон, тук вече се губи. В смисъл, вече е даденост.
Положителните неща (да, да има и такива) - визуално е също толкова хубав, ефектите са изпипани, както и бойните сцени, Принцът е сладур (както и костенурката), имаше хубав броманс с Ук. И 10 епизода с ИДже Ук, все пак, който е все така на ниво Heart Eyes. Този младеж ако продължава така, като нищо скоро да задмине батковците от по-предните места в класацията ми с корейски любимци Wink .
Първият сезон остава десетка и в "любими", вторият остана на 8* (стандартното ми начало на оценка на корейски сериал).

Сега пак ще се чудя какво корейско да гледам, искам нещо забавно и розовко (и приключило по възможност), че да ми балансира текущия The Interest of Love (че там е мъка, мъкаааааа).

# 170
  • вятърничава
Ох, заради тази мъка The Interest of Love започнах Hospital Playlist 1 и съм много доволна и щастлива. Можели корейците да правят нормални, забавни сериали с нормални забавни герои. Дори болничните теми не ми тежат, а песните са ми любими и ги чакам с нетърпение всеки епизод.
Снощи за да продължа с реабилитацията на Yoo Yeon-Seok гледах филма The Royal Tailor (2014).И той и Ko Soo брилянтни в ролите си,както и Park Shin-Hye и Han Suk-Kyu и Ma Dong-Seok удоволствие беше.
Скрит текст:
Май за първи път млад убедителен крал... Или за втори след 4-тия принц.

# 171
  • пак на Рив Гош
bb6, Hopsital Palylist ми е най-любимият корейски сериал до момента (и двата сезона съм ги гледала поне по 3 пъти). Имам си и любими песни в телефона, както и саундтраковете им (понеже не винаги съвпадат с песните, които нашите хора изпълняват). Изобщо, разкошни са всичките там (начело с професор Ан, разбира се Joy) Heart Eyes
(много харесвам и двата сезона на Dr Romantic и сега чакам с нетърпение април и третия сезон Grinning)
И аз много харесах The Royal Tailor, когото изгледах едва наскоро. Много имам да наваксвам с филмите на Ю Йон Сок - освен него съм гледала само Mood of the Day. Виж, от сериалите му съм изгледала всички от 2013та година насам Heart Eyes

# 172
  • вятърничава
Разкошен Hopsital Palylist, радвам се, че и втори сезон е добър, а не разочарование, като някой други продължения. Потривам доволно ръчички в момента. Толкова хубави, плътни образи на главни и второстепенни герои, приятелски и колегиални отношения.Ретроспекциите от миналото, роднините - много забавни. Епизоди по 80-90 мин.си ги гледам на един дъх, грам не ми е тегаво.Смях,сълзи,тежки операции, романтика, музика.Пък тая болница, боже, дано има такива повече. Много ми се иска някои бг режисьори и продуценти да изгледат този сериал, ама сигурно ще им е под нивото.Страхотни момчета и момиче, а в останалите роли виждам много от актьорите от The Interest of Love, обаче нищо общо.
Summer Strike ми е в списъка на чакащите, а последните 2 епизода на Love Is for Suckers още не съм ги гледала, изневерих на Siwon с 4-ма мъже и 1 жена Flushed

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 22:43 от bb6

# 173
За малко понеделнишка разтуха

https://youtu.be/5nRk0ofXmoM

# 174
  • вятърничава
Joy
Е, не е ли бог, кажете? Още го бива старото момче, не се дава лесно!

# 175
  • Дубай
На мен от по-старшите,Нам Гун Мин ми е любимец... Всякакъв съм го гледала и няма лоша роля...Сега тегля "адвокат за 1000 вона"

# 176
  • България
Най-възрастният кореец, който съм харесала е Cha Seung Won.

Гледала съм го само в един сериал, но съм го запомнила.

# 177
Оо, този и аз го харесвам Simple Smile Даже си мисля, че не съм го гледала в достатъчно неща...

# 178
  • Дубай
Този и аз го харесвам... В корейската одисея и Един обикновен ден беше величествен! Междувременно,много е симпатичен на младини.
Да украся темата с Намче

# 179
Ако се навиете да гледате нещо по-старичко, ви препоръчвам да видите Ча Сънг Уон в The City Hall и The Greatest Love.

Общи условия

Активация на акаунт