Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 36 100
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Корейците пробутват същия лицемерен морал, а са демократични.

# 151
  • България
Според мен при корейците е и по-зле.
Тия луди фенки, ревниво дебнещи и плюещи по идолите си са страшни.
Без да търся новини, все излиза по нещо, докато при китайците всичко е по-скрито.
Там повече се пише, ако някой като Ден Лън направи грешка с данъците.

# 152
  • Дубай
От както следя корейци,особено айдълите  направо се изумявам  на какви неща са подложени... Извиняват се,  че се обвързали ,че ще имат деца и още един куп неща...Това обаче си идва от агенциите им,за жалост ги карат да подържат такъв имидж в името на феновете...
С  такива почитатели,не ти трябват врагове...Сигурно е много депресиращо да те дебнат отвсякъде

# 153
За мен същата пропагандна машина работи и в Корея- независимо северна или южна. В името на колективистичния тормоз не се спират пред нищо. С айдълите е повърхността. На всяко ниво някой те дебне, обсъжда, докладва. При нас можеш да се разтопиш в големия град. При тях общественото мнение за мнозина е всичко. Изправени са пред огромен натиск и псевдо идеали като това, че ако не попаднеш в хубав университет и една от големите корпорации едва ли не си аутсайдер. Старците са излишни, бебетата нежелани- и двете групи идват с много грижи и отговорности. Чудя им се как изобщо оцеляват. Сигурно и заради това толкова пият- като за хора, чийто черен дроб не отработва добре алкохол. Чудя се кога ще пръснат този балон и ще им позволят да живеят като нормални хора...

# 154
В историческите сериали (чосонските) също се държи на образованието - за всяко нещо има изпити. Такива са им традициите. А ако нямаш диплома, наистина си аутсайдер - държат на квалификация за всяка професия.
Това не е пропаганда - това е културата им от векове.
Нали и една американка от 90 дни до сватбата се беше хванала с кореец и когато отиде там разбра, че това, че той е завършил само гимназия, е голяма работа и реално него никой не го иска - нямам предвид само работодатели, но и жените (вероятно затова се е насочил към чужденки). Не че тя е много свястна, но това е друга история.

# 155
  • вятърничава
Китайците обичат да пускат балони Joy
Не им ли свикнахте вече.

# 156
  • България
Китайците обичат фенери и заря. Grinning
А под "балони" имаш предвид фалшиви новини?

# 157
Не, нали САЩ свалят китайски балони тези дни Wink Колко станаха - май 3?

# 158
  • България
Аха, е, американците споменаха, че може тия неща да са НЛО. Joy

# 159
Може да са като онези балони, дето ги пращаше Нутрията от Винченцо Wink

# 160
  • пак на Рив Гош
Аха, е, американците споменаха, че може тия неща да са НЛО. Joy
Е, нали уж ги идентифицираха, трябва да са ИЛО Joy Joy Joy

"Love to hate you" - уникален! Боже, не се бях смяла толкова на корейски сериал от месеци. Забавен, хубав главен, още по-хубав приятел на главния, главна героиня, която говори за и прави сеХ без задръжки, история, която не предразполага към трагични обрати и заформящ се вече романс. Направо се обърках дали наистина е корейски сериала, обаче явно Нетфликс си казва думата Simple Smile
Оооооо, чудно! Тъкмо Нетфликс ми го предложи тази седмица и си го боднах за гледане някой ден. Денят ще е скоро Grinning

Тази седмица изгледах Imitation (2021) - тъкмо в духа на последната дискусия в темата - идоли, слава, договори, мениджъри, тайни връзки, луди фенове... Като цяло хубави млади хора, много танци, романс. Приятен за едно гледане, дори и да не е шедьовър. Писах му 8*.

(а за това кой с кого спал -
Скрит текст:
абе, стига да са пълнолетни, здрави, необвързани и съгласни, нека всеки спи с когото иска. И това да не се отразява на работата му. Ама това от гледната точка на човек, роден и израснал в Европа Grinning. Като се замислих за последните петима френски президенти - единият в продължение на години не само, че има любовница, ами направо цяла втора къща и семейство; другият се разведе с дългогодишната си съпруга и се взе с певица/манекенка; третият даже не беше женен, а само обвързан, партньорката му го напусна, а него го спипаха на моторетка да посещава тайно обещаваща млада актриса; четвъртият е женен за кака си, дето не само му е била учителка, а и по онова време е била омъжена. И кво, президенстват си хората Wink . Петият нямаше креватни скандали (по спомени), само финансови Joy
)

Като текущ корейски започнах Summer Strike (2022) - харесах Им Ши Уон от Run On, а с дълга коса го харесвам още повече. Сериалът е по моята част - бавен пасторален романс между двама интроверти. На моменти дава усещане за Once Upon a Small Town и Hometown Cha-Cha-Cha, но с много повече (мело)драма, отколкото комедия. За два дни го преполових и сигурно за още толкова ще го довърша, но довечера първо трябва да приключа с последните 2 епизода на Алхимия на душите..

С много добри впечатления засега съм и от китайския Arsenal Military Academy (2019) (9/48 епизода). На път съм да направя списък с любими китайски актриси само заради Бай Лу (и Jiang Shu Ying) - вече в четвърти сериал много ми харесва.

# 161
Аз още доглеждам първи сезон на Алхимия на душите. Чудя се защо Му Док непрекъснато е в широки, размъкнати дрехи. В началото беше с подчертана талия, после какво стана... Вече се чудя дали актрисата не е била бременна по време на снимките и затова не участва във втория сезон.

# 162
  • пак на Рив Гош
Даже и не го бях забелязала, докато не го спомена Joy Сега се сетих, че имаше май и едни мрежести висящи неща по нея... Някой път не искам да съм в главата на корейските сценографи на костюмите Wink.
На мен по време на сериала повече ми прави впечатление очната линия на дамите от Джин-незнамсикакво беше (фамилията с магическите предмети).

# 163
  • България
Бях започнала един куп сериали, но в крайна сметка сега гледам два от тях.
Китайският Detective Dee (2017) - вече съм на 34 епизод и всичко е много премерено до този момент.
Тъкмо да ми доскучае дворцовата интрига и хоп, приключение, разследване и даже отделят време и за любов.
Корейският Who Are You (2013) също не е за изпускане.
Ok Taec Yeon вече не си криви така безобразно лицето и гледам без да ме дразни особено. Даже повече ме дразни грозно отрязаният нос на So Yi Hyun, обаче появата на Kim Jae Wook е балсам за душата.
Не ми хареса особено Crazy Love (2022), но тук е много приятен. Kim Ye Won също, не съм я гледала досега.
Също и второстепенните герои, историите на духовете.
И най-вече обобщаващата, главната тема на сериала, кои са предателите. Подсказват, за да се мислим за много умни, но развитието е интересно.

# 164
  • пак на Рив Гош
Малко встрани от основата тема, но се сетих, че май не ви показах едни хубави кимона от изложба, която посетих преди 2-3 седмици:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт