Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 37 210
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • пак на Рив Гош
Joy
Е, не е ли бог, кажете? Още го бива старото момче, не се дава лесно!
Ай ся, старост Joy! (нищо, че видеото е отпреди 6 години Wink) Аз съм му нуна със 7 години и си се броя за млада младина Stuck Out Tongue Winking Eye

В моя списък с любимци възрастта варира от 23г (Bae Huyn Sung) до 52г (Lee Buyng Hun), харесвам ги всякакви Joy

bb6, покрай цялата дискусия около Hospital Playlist снощи си пуснах 1-2 епизода за разтуха и да им се порадвам на петимата Heart Eyes . Между другото, в Summer Strike участва и хлапето, което играе сина на Ик Джун.

Ако се навиете да гледате нещо по-старичко, ви препоръчвам да видите Ча Сънг Уон в The City Hall и The Greatest Love.
Ох, The Greatest Love съм си го харесала като сюжет, ама му се назландисвам, понеже не харесвам главната актриса (Gong Hyi Gin).

Аз от снощи започнах Love to Hate You - засега се очертава забавен (нищо, че на моменти корейският хумор ми е леко кринджав).

# 181
  • България
Ако се навиете да гледате нещо по-старичко, ви препоръчвам да видите Ча Сънг Уон в The City Hall и The Greatest Love.

Навивам се и още как. Тъкмо се чудех как да си отсея нещо с този актьор.
 Хич не ги деля на стари и нови сериали, а като гледам в единия участва и Съни.

# 182
  • вятърничава
Joy
Е, не е ли бог, кажете? Още го бива старото момче, не се дава лесно!
Ай ся, старост Joy! (нищо, че видеото е отпреди 6 години Wink) Аз съм му нуна със 7 години и си се броя за млада младина Stuck Out Tongue Winking Eye
Поправям се веднага - "голямото момче" Wink
Първо: какво са годините за един 300 годишен бог!
Второ: вижте каква хубава дискусия стана, споделяне на любимци, на сериали.
И аз харесвам Cha Seung Won, даже в Един обикновен ден на моменти изглежда мърляв, но прави убийствена роля. (не е той убиеца де Joy)

Роца, хлапето е голяма находка, такова лице. Винаги ме удивляват корейските деца-актьори, толкова естествено играят, не знам как го правят.

# 183
  • пустинен пъпеш
След първия ми досег до азиатското кино с китайския сериал ,,Наследство",по моето скромно мнение китайския ,,Отнесени от вихъра",търся препоръка за друг подобен на него ,а може и на историческа тематика .

# 184
  • България
Не съм гледала цитираният от теб сериал, но веднага влезе в списъка за гледане.
Има китайска версия на "Гордост и предразсъдъци".
Писах само 7 и помърморих, докато гледам, но сериалът е хубав и запомнящ се. Обаче адаптацията е доста свободна.
Не за всички герои финалът е добър, както е при много розовата Остин. Оттам е и ниската ми оценка, имах друга настройка.
Four Ladies (2016)

В подписа ми има линк към исторически сериали, но повечето са исторически фентъзита, не съм търсила адаптации по европейски класики.

# 185
Скрит текст:
Всъщност, Джейн Остин изобщо не одобрява Лидия и не я нарича с имена, само защото е много, много възпитана. Това е достатъчно основание за някои днешни английски простакеси да твърдят, че тя и Уикъм не са отрицателни герои.
Не може да се каже, че Лидия има щастлив край - жени се за Уикъм, който не става за нищо - накрая е уточнено, че двамата не могат да се понасят и не прекарват време заедно. Той се занимава с любовници, а тя виси в къщата на Джейн, или при родителите си, защото при Елизабет и Дарси не е удобно. Няма вариант за следващ брак, защото е дама.
В Менсфийлд парк има жена, която се жени, развежда и избягва с любовник, който няма намерение да сключи брак с нея. Накрая остава сама завинаги (заедно с лелята, която отива да се грижи за нея), заточена в имение - не че няма пари, но е изключена от висшето общество и няма вариант за щастлив край - поне не и в нейната среда. За хората от благородническата класа, особено в онези времена, социалната смърт е била много важна - вече не я канят по балове или където и да било, никой, който й е равен, не общува с нея.
Това, което имах предвид, е че Джейн Остин има много категоричен консервативен морал и не гледа с добро око на такива жени, дори да не ги нарича направо с нецензурни думи. Поне в нейните книги те никога не получават щастлив край.

Ще си запазя този сериал, но ще е чак след като приключа с Алхимията, Трите тела, Дии и обира... Дано да не го забравя Pensive

# 186
Здравейте, аз не пиша но ви чета редовно и си гледам сериалите, които предлагате. Вече съм гледала над десетина, като основно наблягам на романтични.BlushHeart EyesBlush
В момента имам нужда от вашата помощ Hands Pray Във ютуб гледах преди време клип на един сериал, но явно не съм му запазила името за да го гледам. Историята е следната - младежа отива на някакво парти и там си харесва едно момиче, след което я угоява и приспива с нея. Тя се събужда сутринта до него и бяга, а той като се събужда вижда, че е била девствена. Дават сцени, как тя забременява и ражда близнаци - момче и момиче. И действието се развива след 4-5 години когато се срещат отново. Целия клип ми е много ярък в паметта, дано се сетите историята. Сега точно е момента да почна нов сериал и се сетих за този. Помагайте със заглавие ако ви се стори познат и сте го гледали. Благодаря предварително Flowers Rose

# 187
  • гр. София
Прилича ми на един тайландски, който гледах

https://mydramalist.com/38645-soh-wayree

# 188
Olia T, благодаря за бързата реакция, този сериал е!  Hug

# 189
  • пак на Рив Гош
китайския сериал ,,Наследство",по моето скромно мнение китайския ,,Отнесени от вихъра",
Как се казва на английски, моля? Много харесвам "Отнесени от вихъра", та ми се ще да видя и китайския вариант.

Роца, хлапето е голяма находка, такова лице. Винаги ме удивляват корейските деца-актьори, толкова естествено играят, не знам как го правят.
Да, направо са разкошни! Аз съм голям фен и на ей тоз сладур: https://mydramalist.com/people/25469-jung-si-yul
Ще ги гледаме след 10 години и двамата в главни роли да се мъчат да си разделят някоя госпожица Joy

Аз почти приключих с Love To Hate You - утре сигурно пак ще се чудя какво да гледам Grinning

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 21:59 от Роца

# 190
  • България
Предполагам, че е този Legacy (2022).

# 191
  • пак на Рив Гош
Мерсиииии Hug (не се сетих да го търся на "Legacy", пробвах с други синоними) Само дето го няма по моите платформи Sad

И скролвайки из МДЛ, видях, че Гонг Ю и корейската ми любимка Со Хьон Джин разглеждат "положително" сценарий за романтичен сериал на Нетфликс (засега заглавието е "Trunk"), от режисьора на Our Blues и Аленото сърце. Веднага си го боднах за гледане, току виж харесам Гоблина най-накрая Joy

# 192
  • пустинен пъпеш
Да ,,Legacy",има го в НВО.

# 193
  • вятърничава
Аз съм голям фен и на ей тоз сладур: https://mydramalist.com/people/25469-jung-si-yul
Ще ги гледаме след 10 години и двамата в главни роли да се мъчат да си разделят някоя госпожица Joy
Знам го този сладур, постоянно изкача в сериали, които гледам напоследък. Виж го за скромните си 9 години какво CV е заформил. Помня го един сополовко май в Tale of the Nine-Tailed Joy

# 194
  • пак на Рив Гош
И аз май го видях там за първи път, ама после - на още много места Joy. Има завидна творческа биография за крехката си възраст.

Общи условия

Активация на акаунт