Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 37 397
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • България
138 файла с музика към сериали съм събрала. От тях само два се корейски, всичко друго е китайско.
Много приятна музика за релакс, даже партньорът ми понякога иска да пускам този албум.
Не гледа корейско и китайско, вълнува се само от спорт.
По принцип и двамата слушаме метъл и за щастие има и общи групи, които предпочитаме, но китайската музика ни действа отпускащо.
В началото и аз гледах изключително само китайско, но негледаните вуксии посвършиха, лошото е и че на повечето финалът е китайски.
Такъв се оказва и на Till the End of the Moon (2023), а книгата е с хубав и затова се засилих да тегля преди последният епизод да е излязъл. Успокоявам се, че е само с един лош финал, а има и някакви коментари, че има и продължение. Ще се депресирам явно известно време.

И този актьор като Бин Бин предпочита трагични роли. Sad
Изгледах 10 епизод от корейския Our Blooming Youth (2023), но нещо загубих инерцията. Хубав е, обаче малко взе да ми омръзва бавното развитие. Уж много действие, а реално нищо не се случва.
Добре, че актьорите и героите им са приятни, иначе щях да го превъртя набързо.

# 541
  • пустинен пъпеш
В сферата на пожеланията хубаво би било в началото на нова тема да има списък с хубави филми по жанр и тема:фентъзи,трилър,драма;исторически,съвременни и друг с музика от дорами с подраздели инструментална и песенна.

# 542
На мен ми е трудно да направя такива списъци - нямам нищо против някой друг да направи следващата тема Simple Smile

# 543
Според мен създаването на подобни списъци е силно съмнителна задача при това изобилие от продукция. В една от другите теми тук, които са близки по дух, видях списък на романтични дорами- там поне 10 от наистина хубавите липсваха и въпросът , който си поставих е- тази група от 13 годишни ли е? Хаотичното споделяне е по-работещо при тази огромна неопределеност, но това е мое мнение.
За "Бора. Дебора" 9 серия ме разочарова- беше изпълнена с някакъв безмислен пълнеж, който ми напомни на сцени от турски сериал. А имат само 5 серии да завършат историята. Можеха да намерят по-оригинални идеи. Защото дотук вървеше не лошо. Хубав ден!

# 544
  • вятърничава
В сферата на пожеланията хубаво би било в началото на нова тема да има списък с хубави филми по жанр и тема:фентъзи,трилър,драма;исторически,съвременни и друг с музика от дорами с подраздели инструментална и песенна.
Това ще е доста трудна задача, един харесва едни,друг други. Ако трябва и списъци с любими актьори да се слагат - ще се Smiling Imp скараме.

# 545
  • България
Може нещо по-лесно.
В началото на всяка тема, всеки да си пуска любимите заглавия.
Или пък, ако има линк както е моят в подписа.
Така, например, поглеждам Роца и дъщеря си какво гледат и кои сериали и актьори са им любими.
Друг, ако има такъв профил, също ще го добавя в приятели, ако не възразява.
https://mydramalist.com/profile/7814305/lists
Всичко се вижда, кой е най-любим, кой е на опашката и т.н.

# 546
  • при най-добрият мъж...
Дочаках братята деветоопашати да завземат екрана Simple Smile И си е струвало чакането. Малко от към сюжет ми куца, но пък е доста по-цветно и забавно от 1 сезон. Имам чувството, че са го заснели само заради фен сървиса към женската аудитория. То големи красавци тия лусунгери Simple Smile За сега ми тръгна добре, да видим нататък.
"Бора! Дебора", 10 еп. - така я завъртяха ситуацията, че нямам търпение до следващата седмица. Чакам малко мръсни номера от бившите, малко страдания, игри на гоненица и накрая любовта да възтържестува. Много се радвам на малката двойка от войничето и сестричката, големи сладури са. И директора на издателството - фен съм му на стайлинга.

# 547
Да, за “ Дебора” потръгна интригата. И аз нямам търпение. Жалко, че не и по- дълъг филма. За кучето и кокала.

# 548
Днес приключвам Doctor Stranger (2014)
Поздрав Tell me (Wonder girls - Lee Jung Suk version)
Забавно и весело!
Скрит текст:
Ей цели 15 епизода (от 20) за едната операция: то съревнования, а после пък правим тук/правим там тази операция ... Чак почнах да се смея на сценариста от безсилие да изразя колко мотане и врътки за едната операция е измислил ...
То се оказва, че в центъра не е борбата да се съберат главния с главната, а операцията ..

# 549
  • гр. София
Подтикната от сериала Love of replica, на който изгледах четири епизода се върнах на Mysterious love,който си изтеглих миналата година, заради попаднал ми клип на прословутите лицеви опори Stuck Out Tongue Winking Eye, но нещо се засекох на първи епизод и се отказах да го гледам и нямах желание да го пускам, въпреки, че ми стои на флашката. Сега си наваксвам Joy Идва в точното време. Остават ми още три епизода Simple Smile
Освен това се сетих за едно кратко сериалче, също преведено от Indira - Ex -wife stop. Вчера си припомних любими моменти от него и за моя голяма изненада се оказа, че има сезон 2. Ще го погледна и него Simple Smile

# 550
Ю туб ми пусна реклами на този сериал - https://asianwiki.com/Black_Knight_(Netflix)
Черният рицар, постапокалиптичен, корейски. Отдавна не съм гледала нещо такова, мисля скоро да му дам шанс.
Само се чудя дали да чакам да приключа с някой от дългите, или да прекъсна някой и първо за изгледам този...
Вероятно ще направя второто.

# 551
  • гр. София
В Ютуб ми излезе клип от китайския сериал She is the one. Гледах първа серия, беше много  забавно, смях се с глас. Е, имаше и дразнещи неща - главната се държеше лигаво на моменти, но като цяло беше много забавна първа серия Simple Smile

# 552
  • България
В Ютуб ми излезе клип от китайския сериал She is the one. Гледах първа серия, беше много  забавно, смях се с глас. Е, имаше и дразнещи неща - главната се държеше лигаво на моменти, но като цяло беше много забавна първа серия Simple Smile
Тъкмо от такова имам нужда.
Започнах вуксията със само един лош финал Till the End of the Moon (2023), но още от първи епизод финалът е ясен.
Luo Yun Xi е много добър актьор и добре играе ролите си. Мразиш го, обичаш го, според героя.

Bai Lu също ми е любимка, ще гледам докато мога, епизодите са доста.
Изтеглих и Black Knight (2023), в rutracker е и с английски субтитри.

# 553
Изгледах две серии на Черния рицар - ок е сериалчето, ще си го догледам. Не е нещо невероятно, но става.

Скрит текст:
В близкото бъдеще Земята е ударена от комета - някои континенти потъват в океаните, а районът на Корея е пустинен. Обитаемата зона е разделена на сектори - всички в секторите имат кюар код, който върши всякакви неща, а има и аутсайдери - бежанци, които не се допускат в секторите и са преследвани от полицията.
Има правителство и местни власти, но реално всичко се ръководи от (зла) корпорация. Нещата са толкова зле, че хората плащат за въздуха, който дишат.
Единият главен герой е нашият Рицар - доставчик (или пощальон) 5-8, който проявява съчувствие и помага на бежанците, освен че изпълнява основните си задължения (които са комплексни - не е обикновен пощальон).

Другият главен герой е момче, което е сирак - отгледано от кметицата на един от секторите, заедно с още едно момиче (като пиша кметица - да се разбира по-скоро нещо като военен полицай). Той е невероятно силен (но не по-силен от 5-8) и още в началото на сериала става ясно, че има специални способности.

Главният злодей е синът на основателя на корпорацията, който отвлича хора и прави експерименти с тях (не знаем защо).
Това е основното, натам са спойлери.

# 554
По бтв лейди отново пуснаха повторение на един от любимите ми сериали Алено сърце го превеждат/Moon lovers. Някой гледа ли го? Аз два пъти вече и сега ще го гледам отново. Толкова е романтично ❤️

Общи условия

Активация на акаунт