Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 36 417
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Оо T.Valcheva, това за мен бе първия сериал, който изгледах и ми е много любим. Много е хубав и силен. Сигурно поне 2, 3 пъти го гледах. Благодаря ти! Heart Decoration

# 556
Аз гледам корейската версия на "Обречен да те обичам" от 2014г. Преди това бях правила опит да гледам турската версия- Стая 309 с Демет Йоздемир. Корейската ми допада. За пръв път гледам тези актьори, с изключение на майката на булката, но ми допада играта им. Прическите на мъжете са странни, но е добре. За "Алените сърца" - трогателна история, малко тъжна. След него обаче не възприемам главната героиня в др.филми. Например в "Хотел дел Луна". Заради нея не мога да го гледам. Явно мозъкът ми е запечатил с нея друга емоция и не иска да се откаже от нея. Хубав мрачен ден!

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 09:50 от victoria vassileva

# 557
Оо T.Valcheva, това за мен бе първия сериал, който изгледах и ми е много любим. Много е хубав и силен. Сигурно поне 2, 3 пъти го гледах. Благодаря ти! Heart Decoration
А виждаш ли нещата по различен начин след като го гледаш отново? Аз всеки път се питам защо харесвам Уанг Со четвъртия принц, а той е ужасно груб. Какво му има на осмия принц, той е мил и добър, недостойно ли постъпи след като избра сестра си... той не е имал амбиции за трона, те му ги втълпиха, той се поддаде и всички около него му разбиха сърцето. Мъчно ми е много за него, дори повече отколкото за Уанг Со, но дори не помня името му...
Принцеса Йон Хуа също ми е симпатична, много силна жена, която се опитва да оцелее в онзи свят на политически интриги.

Обожавам пътуване във времето. Ех да можех аз да се върна някъде... какво вълшебство само.

# 558
  • при най-добрия мъж...
victoria vassileva за Fated to love you ли говориш? Това ми е един от най-най-любимите сериали. Е, имах малко проблем, докато свикна със смеха на Jang Hyuk, но го преодолях за два-три епизода. После прехвърлих малко филмографията му, много е добър. Един от филмите, който гледах точно по пандемията беше с него в главната роля. Подейства ми направо отрезвяващо. Препоръчвам го - "Flu".

# 559
Да, Indira, точно това е филмът. И на мен смехът ми идваше преигран, но после от контекста се разбира, че така и трябва да бъде. След всичко преживяно през последните 3-4 години не мога да гледам Flu. Днес съм на 9 епизод на Доктор Чхо Ча Сук. Кандидат снахата разбра, че майката на гаджето е стажантката, която тя отнася с пренебрежение...Ким Бен Чхол може би е добър актьор, но вечно играе мръснишки роли (Sky Castle, Guardian: The Lonely and Great God) и ми е неприятен. Иначе филмът е интересен. Хубава вечер!

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 17:18 от victoria vassileva

# 560
  • пак на Рив Гош
Започнах вуксията със само един лош финал Till the End of the Moon (2023), но още от първи епизод финалът е ясен.
Айгууууууу Joy, не ми казвай, че финалът не е от моите! Такива надежди му възлагах!

Индира, благодаря ти за поясненията за японските сериали!
С victoria ме навихте за "Дебора", харесвам и Ю Ин А, та си го отбелязах и него. Но първо искам да изгледам Black Knight, който излезе тази седмица в Нетфликс. Чаках го основно заради Ким У Бин.

Аз тази седмица си наваксвах с текущите сериали идобавих няколко епизода от "Пинокио".

Довърших и втория сезон на Taxi Driver, който ми хареса също колкото първия. Държа ме в напрежение до края, нямаше "празни" моменти, беше една идея по-малко кървав отколокото първия (няма лошо!). Жалко само, че я нямаше прокурорката от първия сезон, имаха хубава динамика.
Някъде към 9ти-10ти епизод прицвилих от кеф по два повода:
- Намгунг Мин в героя си от 1000-уоновия адвокат и в шарен костюм - ми така де, трябва да върне гостуването на И Дже Хун в неговите сериали Heart Eyes
- Ким До Ги (героят на И Дже Хун) трябваше да влзе под прикритие в болница и като се преоблече като лекар, си отметна престилката със същия жест като Ким Сабу (от Dr Romantic) Heart Eyes
Ким До Ги успява сам и без оръжие да се справи с цяла армия "лоши", видяхме и предпоставката за третия сезон, корейските сценаристи успяха отново да ни изкарат един "deus ex machina" в последния момент в лицето на Първия шофьор (и затова и ги обичаме Joy). С други думи - харесвам сериала, продължавам да харесвам И Дже Хун и ще чакам третия сезон.

"Аленото сърце" ще мине без мен (и без това нямам БТВ Лейди), а и докато го гледах, не беше "моят" сериал. До края не можах да харесам главната героиня (Хе Су), а пък страшно харесах Ай Ю в ролята й "Хотел де Луна".

# 561
T.Valcheva, определено трябва седна да го изгледам пак, защото съм го позабравила. Гледах го преди няколко години. Но 8 мия принц беше този, който й помагаше в началото. Аз после се чувствах много разочарована от него, защото някак я предаде и я остави много бързо. А образа на Уанг Со някак ме докосва и разбирам болката му. Оо и музката  и песните толкова любими.

# 562
Днес цял следобед го гледам, 😅 но тя дали наистина обикна Уанг Со или повече го съжаляваше е накрая се предаде пред настояването му? Аз не бях разочарована от 8мия принц, по-скоро ми беше мъчно за него дори повече като към човек, но никога не го харесах. Имаше много красиви и романтични моменти, такива, в които я придърпва и целува и тя гледа изплашено 😅. Но накрая защо трябваше да я изгони по този начин, само защото някога преди много отдавна е имала чувства към друг, та те дори не са имали връзка, дори не се целуваха, а той реагира все едно му е изневерила и дори не разбра, че има дъщеря... тъжно е.
Сутринта се събудих с песента в главата си. Ей сега в 8 часа започва епизод 2.

# 563
  • България
Започнах вуксията със само един лош финал Till the End of the Moon (2023), но още от първи епизод финалът е ясен.
Айгууууууу Joy, не ми казвай, че финалът не е от моите! Такива надежди му възлагах!
Така пишат, обаче в някои коментари отбелязват, че май има допълнителен епизод, а книгата била с хубав финал.
Примирила съм се с китайското виждане и вече изгледах 6 епизода.
Даже мисля отново да дам шанс и на Song of the Moon (2022). Там са се увлекли с два китайски финала. Сякаш доказват на феновете, че няма да бъде по тяхната.
Но не само двата финала ме възпират.
Въпреки, че много харесвам Vin Zhang, явно не  е толкова добър актьор, колкото е Luo Yun Xi.
Сериалът на първия не можа да ме увлече, докато този на Luo Yun Xi веднага ми хареса. Нищо, че актьорът е пак многострадална Геновева, то плюене на кръв, издевателства, бой и т.н.

Не че вторият е лош, но още му имам зъб от Пепелта и затова не мога съвсем да го харесам.

# 564
  • пак на Рив Гош
Ох, ще трябва някой ден да я изгледам Пепелта, че толкова я споменават, пък и ти много често говориш за нея.

Lou Yan Xi досега съм го гледала само в един сериал, съвременен ром-ком (Love Is Sweet), където пак бяха с Bai Lu и стояха чудесно заедно.

Да ви кажа, тия дни по тукашната телевизия започна едно предаване, където събират 5-6 младежи и 5-6 девойки в една вила, оформят двойки, правят разни игри с тях, публиката гласува за предпочитана двойка, като целта е да "намерят любовта". На някой да му звучи познато като сюжет от скорошен сериал? Wink
(ама френският вариант е по-хард от корейския Joy)

И последно, пак не толкова по темата:
Скрит текст:
вчера бях на едно изложение на корейски продукти (козметика, домашни уреди, храна, гуудис от К-поп) и името на тази компания ми стана забавно:

# 565
.............................
Но първо искам да изгледам Black Knight, който излезе тази седмица в Нетфликс. Чаках го основно заради Ким У Бин.
...............................
Ким У Бин няма грешка, но Хонито краде вниманието Wink. Страхотен злодей го играе този път Hands Thumbsup.
Скрит текст:

# 566
  • вятърничава
T.Valcheva, много е сладко как се вълнуваш и преживяваш сюжета отново.Аз ако се загледам отново е само заради лицето на Джун Ги и музиката. Hug

victoria vassileva, Ким Бюнг Чул наистина в Гоблин беше доста страшен/стряскащ, но в Потомците беше комичен, а в Mr. Sunshine бяха много забавни със съдружника му.

роца, прокурорката може да я гледаш в Black Knight. Гледам го в момента, добър сериал са направили, като сценарий не е нещо невиждано, но ми харесва като история, динамика, музика, от актьорите съм доволна - Хони е страхотен лошко, Есом, която и без това много харесвам, младежа (не му знам името) . А на Ким У Бин така му отива тази роля и това аутфитче така добре му стои. Wink За няма и 2 дена извъртях 4 епизода. Благодарение на Нетфликс епизодите са малко и кратки, което за мен е плюс.
Да ви кажа, тия дни по тукашната телевизия започна едно предаване, където събират 5-6 младежи и 5-6 девойки в една вила, оформят двойки, правят разни игри с тях, публиката гласува за предпочитана двойка, като целта е да "намерят любовта". На някой да му звучи познато като сюжет от скорошен сериал? Wink
На мен, на мен Hands V

2в1,чуден Хони, и аз му се кефя. И все така си е хубав и времето е спряло за него. Кво не му хареса тая китайка, всеки път се чудя, като го видя.

# 567
Изгледах още две серии на Черният рицар; след като видях турнира, си мисля, че оня куриер, дето умря, няма как да е преминал през тези изпити - изглеждаше смотан.

# 568
  • вятърничава
JoyJoyJoyJoy
Скрит текст:
Изгледах две серии на Черния рицар - ок е сериалчето, ще си го догледам. Не е нещо невероятно, но става.
В близкото бъдеще Земята е ударена от комета - някои континенти потъват в океаните, а районът на Корея е пустинен.
Това, че корейците са оцелели се дължи на кимчито, убедена съм!
А и майките им от малки все ги удря по главите за щяло и нещяло, няма как да не устоят на всякакви катаклизми.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 22:30 от bb6

# 569
  • пустинен пъпеш
В корейския исторически сериал,който в момента гледам-,,Mr. Sunshine""(2018) , действието започва през 1871г. и продължава в началото на 20 в.,и е свързано с борбата за надмощие в разпадащия се Чосон.Дорамата ми харесва,г г-ня играе чудесно,а сцената ,в която гг и гг-ня  изясняват различията помежду си,докато вървят по замръзнала река и първо единият се подхлъзва,а другият го попридържа,а след това се случва същото и с другия,е натоварена освен с емоции и със символичния образ картина за движение по тънък лед в пряк и преносен смисъл.Сериалът е с усет към детайла, с хубава музика,костюми,картини от тогавашния живот .

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 16:10 от rududu

Общи условия

Активация на акаунт