Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 36 404
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
  • вятърничава
rududu,съвсем скоро го гледах и впечатленията ми са пресни още.Ще ми е приятно да чета коментарите ти.И аз харесах Kim Tae-ri и другата героиня - собственичката на хотела. Но най-любими са ми сцените на тримата господа,които се бореха за вниманието на г-ца Е шин.Особенно беседите им в кръчмата са ми топ любими.
Хареса ми сериала,не ми се налага да превъртам с мишката /почти/.Хубави образи, интересна епоха.Но не съм търсила доколко е автентично като събития и костюми.За войната е ясно и за японската окупация.

# 571
Queen Insoo интересен сериал ли е? Чудя се дали да си го запазя за бъдещо гледане.

# 572
Аз приключих с първия сезон на "Алхимия на душите" и започнах втори сезон.. Какво да кажа, вече ми е в класацията на най - любимите. Purple Heart Все още ми е трудно да възприема във втория сезон истинската Наксу, липсва ми Мудок.  Pensive

# 573
В момента я гледам (актрисата) в Странният живот на татко и си мисля, че
Скрит текст:
няма да ми седи много реалистично, ако се влюби в мъж, когото смята за брат (въпреки че той не й е брат).

Интересно ми е как са си уредили документите, защото ако накрая се разкрие истината - цялото семейство ще има голям проблем. Такава ситуация може да създаде проблеми на различни нива - с документи, наследяване, естествено с полицията...

# 574
  • България
Отдавна не бях стояла заради сериал до много късно.
Още само един епизод, хайде още един и така изгледах до 19 на Till the End of the Moon (2023).
Мислех, че ще го влача и ще се депресирам поне месец, но историята ме завладя напълно, случват се много работи.
Главната се върна 500 години назад, после пък влязоха в съня на един дракон и видяха началото на всичко като намекнаха, че може и да не е съвсем началото. А драконът прегръщаше черупката на мида, което пък е сигурен знак, че тази мида и този дракон са част от историята.
Тъй като вече има и други почитатели на вуксии в темата, гледам да не разкривам много от сюжета.
И изградените светове са пир за душата ми, тюркоазено, дърво, сини тонове, направо съм в Нирвана.
Luo Yun Xi вече е 5 в китайския ми списък. Засега, то там работите са много динамични. Grinning, но специално той не е бил толкова високо оценен от мен.

# 575
  • пустинен пъпеш
съвсем скоро го гледах и впечатленията ми са пресни още.
Споделям изцяло мнението ти.И на мен ми харесват и двете героини,и тримата господа особено факта,че и тримата са доста различни един от друг,а и това  така да се каже съучастническо съперничество помежду им.Всички актьорски превъплъщения са добри ,а и двете жени ,и тримата господа, докато самите те преживяват раните от детството си, показват взаимно разбиране на всеки от тях  към другата наранена душа .
Някак човешка топлота струи от този филм,а съпровождащата музика чудесно изразява и подсилва показваните емоции.Всеки образ, жест,всяка мимика са прецизно обмислени.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 22:28 от rududu

# 576
  • пак на Рив Гош
Mr Sunshine ми е сред любимите сериали. И петимата главни са чудесни, отделно и сценографията, и операторската работа, и музиката са чудесни. То всеки епизод си е направо като пълнометражен филм.

Моарейн, значи Till the End of the Moon ще се гледа. Щом те е задържал до късно вечерта, има всички шансове да го направи и за мен Wink .

От снощи започнах Black Knight. Хубавото е, че са само 6 епизода по 45 минути и ще го изгледам бързо. Злодеят Хони още не злодейства съвсем, чакам го да се развихри (много ми харесва репликата на "Портите на Ада" на Роден в кабинета му Wink ). У Бин си е чудесен по начало, надявам се да продължи да бъде също така чудесен. Младежът също. Действието е стегнато, не се разтакават излишно. Има малко от "Mad Max", малко от "Пощальонът", малко от "Дюн" Joy, абе харесвам си аз постапокалиптични сериали (ама без зомбита). Само не разбрах как така голяма част от континентите са под водата, пък Корея - пустиня. Логичното би било и тя да е под водата (средната й надморска височина е 282 м, поне така казва интернет), ама да не се вторачваме много Joy
Установих, че тези дни гледам Jin Kyung в три сериала едновременно - като майката-журналистка в Пинокио, като главната медицинска сестра в Dr Romantic и като президентката в Balck Knight Grinning.
А, и добавих Есом в списъка ми с любими актриси... не знам как я бях пропуснала.

# 577
Вчера щях да го догледам, но получих нещо като мигрена и си легнах рано Sad
И на мен портите ми направиха впечатление.

# 578
  • България
И аз с вас.
Успях да се откъсна от вуксията за един епизод Black Knight.
Не съм фен на този вид фантастика, актьорите не са ми по вкуса, декорите са мрачни и не обичам пясък.
Освен, че Корея на е потънала, има и други нелогични неща. Например, с отровен въздух и други неудобства как така се раждат здрави деца при бежанците, които са извън защитената зона.
С една дума, ще гледам, обаче няма да има 10 от мен.

# 579
Ще видиш, че
Скрит текст:
някои от децата не са съвсем нормални.

Прави сте за нелогичните неща, но това го има при повечето фантастики.
Друго нелогично е, че тези от корпорацията са изградили такава страхотна инфраструктура с много малко ресурси.
Скрит текст:
Хората са малко, а шефовете не искат да приобщят бежанците (дори като ресурс - като жива сила), искат само да поддържат статуквото. Но с какво - ако имаме популация от няколко десетки хиляди души, те просто не могат да създадат такава икономика, която да поддържа тези технологии и стандартите на долния етаж.

# 580
  • вятърничава
Ох,Роца, ще трябва много да те цитирам.
Mr Sunshine ми е сред любимите сериали. И петимата главни са чудесни, отделно и сценографията, и операторската работа, и музиката са чудесни. То всеки епизод си е направо като пълнометражен филм.
Обаче като си права,си права!
Много ми хареса сцената с червената пола.Както и всички сцени между Е Шин и Го Донг Ме,такова напрежение има в тях,че с японски меч да ги сечеш.И сцените на Го Донг Ме с г-жа Кудо.Абе всичко що е Ю Йон Сок беше добро!
 Black Knigh
портите с "Портите на Ада" на Роден веднага ми се набиха на очи,то нямаше и как да не е така,специално акцентираха върху това.Много задълбавате в подробностите.Сега що  само Корея не потънала - ми то по-добре да бяха потънали,вместо такова съществуване.То и У Бин колко го стреляха, даже драскотина нямаше.
Установих, че тези дни гледам Jin Kyung в три сериала едновременно...
А, и добавих Есом в списъка ми с любими актриси... не знам как я бях пропуснала.
Аз пък установих,че гледам Kim Eui-Sung - в  Mr. Sunshine е Lee Wan-Ik - един от главните злодеи и баща на Кудо, в W: Two Worlds Apart е бащата на главната героиня и автор на комикса, а в Black Knight е дядото т.е. шантавия учен дето отглежда растения и деца бежанци.
За Есом адмирирам Hands Thumbsup

# 581
  • пустинен пъпеш

Много ми хареса сцената с червената пола.Както и всички сцени между Е Шин и Го Донг Ме,такова напрежение има в тях,че с японски меч да ги сечеш.
А на мен ми хареса репликата на Го Донг Ме към най-близкия му помощник  малко след въпросната сцена,че и вълненият плат реже ,и изразените чрез слово негови чувства от  тази среща с Е Шин.Също и думите на Го Донг Ме ,че всичко което  го наранява ,носи червен цвят:полата,панделката,кръвта,отново символично значение този път на червения цвят-цвета и на любовта,и на кръвта.

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 19:26 от rududu

# 582
  • пак на Рив Гош
bb6, и аз ще те цитирам Joy
Много ми хареса сцената с червената пола.Както и всички сцени между Е Шин и Го Донг Ме,такова напрежение има в тях,че с японски меч да ги сечеш.И сцените на Го Донг Ме с г-жа Кудо.Абе всичко що е Ю Йон Сок беше добро!
Гу Донг Ме за мен е една от най-добрите му роли (заедно с професор Ан, все пак Wink ).
По принцип ми харесва, че си подбира ролите да са разнообразни, да имат развитие в хода на действието и не винаги 100% положителни. Затова му простих и Ха Санг Су, понеже не беше изтъкан от светлина и не беше всичко можещият и знаещ Директор (който в един момент си пада по секретарката Joy), а си имаше бая кусури, но поне не стоя през цялото време на ниво "ох, гледам те отдалече и въздишам" (нищо, че много роптах срещу него докато гледах The Interest of Love Joy).

Аз пък установих,че гледам Kim Eui-Sung - в  Mr. Sunshine е Lee Wan-Ik - един от главните злодеи и баща на Кудо, в W: Two Worlds Apart е бащата на главната героиня и автор на комикса, а в Black Knight е дядото т.е. шантавия учен дето отглежда растения и деца бежанци.
А аз него пък тъкмо го изгледах в двата сезона на Taxi Driver Joy
Между другото актьорът, който играеше убития куриер 5-7, също участваше в Taxi Driver.

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 20:12 от Роца

# 583
  • вятърничава
А аз него пък тъкмо го изгледах в двата сезона на Taxi Driver Joy
Между другото актьорът, който играеше убития куриер 5-7, също участваше в Taxi Driver.
Мафия Joy

# 584
  • Дубай
Привет!
 "Love Affairs In The Afternoon"
Депресиращо, тъжно много искрен сериал...Не се случва нищо кой знае какво, но просто те прилепя на екран и някак съчустваш на главните герои без да ги съдиш.
Ясно е, че извънбрачните отношения бяха  поставени на първо място и ми е чудно, как е била  приета драмата в Ю. Корея заради спецификата на самата тема табу... В интерес на истината обаче, сериалът показва и реалността на доста от двойките, които привидно са истински щастливи, а всъщност са оковани в някакви отношения които ги правят нещастни.
Забравих да кажа, че всички актьори се справиха повече от блестящо...

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 10:36 от I.V

Общи условия

Активация на акаунт