Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 36 398
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • вятърничава
I.V  , вероятно знаеш, че този сериал е римейк на японския Hirugao: Love Affairs in the Afternoon (2014),а има и игрално продължение на историята Hirugao: Love Affairs in the Afternoon (2017).
Аз не съм гледала корейската версия, след японската нямах желание да мина пак през това.Lee Sang-Yeob ми се вижда доста подходящ за ролята на учителя,той има едно такова деликатно излъчване на добро момче.Дано Jo Dong-Hyuk е бил толкова въздействащ като Kazuki Kitamura.Много харесвам и Ye Ji-Won.
Дано 2в1 се включи с коментар, тя е гледала всичко Hug

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 12:22 от bb6

# 586
  • пустинен пъпеш
I.V  , вероятно знаеш, че този сериал е римейк на японския Hirugao: Love Affairs in the Afternoon (2014)

В отзивите в дорамата пишат,че и японският е версия на американски оригинал.
Доглеждам финала на ,, Mr. Sunshine" и съм в търсене на друг въздействащ сериал.

# 587
  • Дубай
I.V  , вероятно знаеш, че този сериал е римейк на японския Hirugao: Love Affairs in the Afternoon (2014)

В отзивите в дорамата пишат,че и японският е версия на американски оригинал.
Доглеждам финала на ,, Mr. Sunshine" и съм в търсене на друг въздействащ сериал.
Всъщност не знаех... Попадна ми съвсем случайно в тубето и започнах да го гледам... Не знам за японския актьор изобразяващ учителя, но корейският наистина е подбран добре-миловиден, деликатен, нежен, както и художника...
Истината е, че сериалът на мен много ми въздейства,драмата акцентира върху любовта,онази истинската и красива  любов, не секса.
Разбрах жените, не ги осъдих защо потърсиха любов, която  не получаваха в брака си  извън дома си. И двамата съпрузи бяха приели жените си за дадености, държаха сe със съпругите си като с подметки.... Приемаха ги за вещи, а не за хора с чувства, които имат нужда от любов и внимание
Скрит текст:
Сигурно в японската версия краят е тъжен щом има продължения  ,но в корейската поне за учителя и неговата любима има щастлив завършек, събраха се.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 14:23 от I.V

# 588
Започнах Till the End of the Moon (2023) и съм на 4-та серия. Неизбежно правя сравнение с Love Between Fairy and Devil с Дилън Уанг. Очевидно за да ме задържи тази "обратна фантастика" ми трябва проява на чувство за хумор, което в сегашния филм липсва. Много страдание и философия. Доброто и злото ще си остане вечна тема. Както и това, че няма абсолютно добро и абсолютно зло. Бай Лу и Лео играят добре. Но ми липсва ирония и хумор. Всичко е много мрачно засега.

# 589
  • България
Вече изгледах 35 епизода, героят изплю поне 10 литра кръв.
Страданията му не спират.
Героинята не ми харесва, дървена, студена, в известен смисъл и зла.
Много харесвам актрисата, но не и това нейно въплъщение.
Какво е "обратна фантастика"?

# 590
Love Affairs In The Afternoon
Корейският е римейк на японския, който пък е по френския Belle de Jour направен по едноимената новела на Жозеф Кесел.
Не съм фен на корейската версия. Бавен, протяжен, че чак скучен и досаден на моменти. Но ето, точно това се е харесало на I.V. За това винаги повтарям, че всеки сам трябва да погледне даден сериал или филм и да си прецени харесва ли му или не, а не да се води единствено по коментарите.
В японския имаше страст, имаше драматизъм и хвърчаха искри между героите. А корейчетата бяха като ученици. Мотаеха се из гората хванати за ръчичка и брояха птичките и пчеличките.

# 591
"Обратна фантастика" е не да проектираш бъдещето, а да се чудиш какво би станало, ако се промени нещо в миналото. Момичетата сме много склонни така да преживяваме разочарования, като се самообвиняваме за всичко, което се случва в една връзка. За мен с тези псевдо исторически сериали, или както там се наричат, този похват се използва много често и заради това така го нарекох.

# 592
  • България
Аха, ясно, твое си определение.
А аз търсих в гугъл какво е това. Grinning
Иначе сериалът е точно вуксия, фентъзи.
Тази особа не се чуди много какво би станало, тя си е навила нещо на пръста, отговорът е пред очите ѝ, но не, действа си по план. Всичко можеше да свърши по друг начин.
Доста ме отврати и едва ли в последните епизоди ще си променя мнението.

# 593
Започнах да гледам Love Affairs In The Afternoon по препоръка тук Simple Smile Изгледах първи епизод, хареса ми, единствено това шизофренично обръщение ''мамо'' към момичето от ужасния съпруг ме кара да настръхвам всеки път, и ако е така до края няма да издържа. Аз обичам бавно действие и да има време за наслагване на емоцията и усещане.

А някой гледал ли е Fall in Love (2021) / Любов от пръв поглед? Песничката е много красива.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 20:04 от T.Valcheva

# 594
  • при най-добрия мъж...
Много съм доволна! Докато се боря със страданията на капитан Лу и неговата любима в неизбродния Цинински сняг, и докато възхвалявам китайските спец части, си намерих поредното бижу на корейския фронт - Oh! Young Sim. Лепна ме още от първия епизод. Онгоинг е, така че се надявам на всички богове на Небесата отговарящи за корейските сценаристи, все така да си продължава. В духа на елементарния, така сладък и до болка познат ром-ком. Та, Тя е от шантаво семейство. Като дете става известна покрай анимационната поредица, която баща и е нарисувал с нея за главна героиня. Разбира се, Той я харесва много  още от деца, но изневиделица, точно когато Тя решава да му обърне внимание, Той емигрира със семейството си в чужбина. Естествено обиден на Тя. И не щеш ли, след мноооого години съдбата ги среща случайно. Тя - продуцент на тв шоута пред уволнение, Той - мега богат, СЕО на голяма фирма. Какво ще става от тук нататък всички можем да си представим. Гледали сме го хиляди пъти, под всякакви варианти, обаче пак е сладко. Ей такива сериали харесвам Simple Smile За съжаление и тук ще си чакам сериите на ден по лъжичка като на любимата ми "Бора! Дебора!".

[А някой гледал ли е Fall in Love (2021) / Любов от пръв поглед? Песничката е много красива.
[/quote]

За този с маршалите от републиканската епоха питаш, нали? Това е един от любимите ми сериали. Писах го и ревах като магаре. След края му си взех седмица отпуска от преводите. Много красива любовна история. Ето и резюмето му:
"Успехът никога не е окончателен. Провалът никога не е фатален. Единственото важно нещо е смелостта." - Уинстън Чърчил

Той е интуитивен, смел, чете хората като разтворена книга. Поема рискове, ако са добре преценени. Стратег и тактик. Великият комбинатор. Ловък интригант, самовлюбен, самоуверен, на моменти нагъл. На бойното поле от дете. 15 годишен губи баща си, командира, в битка. Но не става „сина на полка“, а го оглавява. В средите на богатите индустриалци, високопоставените военни и важните чиновници го наричат презрително „бандитско копеле“ и го смятат за подлец.
Тя е добре възпитана и отлично образована. Красива е и от богато семейство. С прекрасно и добро сърце. Истинска млада дама в муселинена рокля. Но не. Щастливото детство е заменено от трудно юношество, което тя прекарва далеч от дома. Твърде рано се сблъсква с трагедията и несправедливостта. В нея няма капка инфантилност и господарска разглезеност. Само остър ум, трезва преценка и брилянтен бизнес нюх. Сега тя се връща в Шанхай, където не е особено желана. И тя го знае.
Срещата им. Любов от пръв поглед? Не изглежда така. Дори не прилича на влюбване или поне на лека симпатия. Грешка, заплаха, отвличане. Страх, интерес, надхитряне. Но съдбата вече ги е вързала с червената си нишка и сърцата им забиват в унисон, много преди ума да повярва. Любов истинска. Любов, която минава през всичко. Любов, пълна с разбиране. Любов, която не задушава, а те прави по-смел и по-решителен. Любов пълна с ревност, нежност, прегръдки, погледи и шикарни целувки.
Време на революция. Неспокоен Шанхай. Тук войната за власт се води на друго ниво. Подмолно, с интриги и с пари. С изтънчени диалози, силни чувства и блиц комбинации от няколко хода. Да оцелееш сред акули, да играеш тяхната игра и да ги надиграеш. Да намериш слабото място на противника, да отстъпиш, за да удариш още по-силно. Красиви мъже в униформи, прелестни дами в бляскави рокли, изискан интериор. Точно като в приказка. Приказката за Бандита и Благородната девица. За „краля на Шанхай“ и „принцесата на Търговската палата“. За Красавицата и Героя.
Кой бяга от още една изкустно разказана приказка със щастлив край? Аз поне не!

# 595
О, да, аз го гледах Fall in Love (2021), и дори писах тук, ако не се лъжа(проверих- на 31 март- лети времето). Макар и с много серии не ми досади и историята беше добра. Патриотизмът ми беше в повече и нещо в сценария куца. Не е от класата на City of Streamer, който горещо препоръчвам и също е с великолепна музика. За съжаление не си водя никакви статистики и бърза забравям историите и героите в тях. Хубава вечер!

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 20:04 от victoria vassileva

# 596
  • пак на Рив Гош
victoria, Моарейн, ще да ви оставя да изгледате Till the End of the Moon, за да ви прочета окончателните отзиви, преди да го започна Grinning. Че ако са 40 епизода мъки и страдания, при това с лош край, няма да се хАбя Joy

Love Affairs in the Afternoon - тъкмо на японската версия се канех преди време, но се отказах, защото като прочетох резюмето реших, че много ще се "вживея" в действието и само ще се напрягам, докато го гледам.

Айде и Fall In Love ми отиде в списъка за гледане Joy

Индира, Oh! Young Sim си го запазих днес за почване през уикенда (като свършат с последните 2 серии на Joseon Attorney), да имам какво да си гледам онгоинг заедно с другите ми любими доктори.

Мислех, че снощи ще успея да довърша Black Knight, но не успях, понеже се разприказвах със щерката. Последният епизод ми остава за тази вечер.

Преполових и Пинокио - и ми харесва, и не съвсем. Всъщност, имам проблем с Park Shin Hye - не мога да я харесам като актриса и това е! Това ми е втори сериал с нея и не ме грабва. Та и това ми убива до известна степен интереса към сериала. Добре, че Lee Jong Suk я неутрализира доста успешно Joy

# 597
  • България
victoria, Моарейн, ще да ви оставя да изгледате Till the End of the Moon, за да ви прочета окончателните отзиви, преди да го започна Grinning. Че ако са 40 епизода мъки и страдания, при това с лош край, няма да се хАбя Joy
Пиша му 8 заради мъките на главния.
Но го добавям в любими заради последния кадър и заради нещо, което каза героят.
И точно сега дъщеря ми ми писа за финала на книгата, така че правилно съм разчела буквално последния кадър - връщах три пъти, за да го видя отново.

# 598
  • гр. София
Моарейн, не мисля да гледам сериала, но ми стана любопитно за финала и за казаното от главния. Ще можеш ли да ми споделиш Simple Smile Може и на лично съобщение.

# 599
С мъка стигнах до 9 епизод и мисля да го зарежа Till the End of the Moon. Което рядко ми се случва, но като се замислих само във втори епизод почувствах известно вълнение. Другите истории с бащи и братя ги има къде, къде по драматично и интересно представени в други сериали. Лео е страхотен актьор, но не стига... Жалко, че едва ли не го представяха като най-доброто за сезона. Намерих си сериал с Ю Ин На - One more happy ending от 2016г. и ще се забавлявам с него. Малко ведрина в мрачния ден. Да ви разсмея малко- след 24 дни съм в отпуск на море- дали ще е първото ми зимно море?

Общи условия

Активация на акаунт