Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 36 398
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • вятърничава

Мисля,че друга беше историята.А докато я търсех попаднах на тази статия: https://www.straitstimes.com/lifestyle/why-stars-hide-their-marriage

23г да криеш връзка или 16г.Как са успяли? Ужас!

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 14:33 от bb6

# 631
  • Дубай
Не знам какво да кажа, да криеш половинката си, защо, кому е нужно?! Като фенка, винаги бих се радвала за моите любими айдъли и актьори, че са открили човека до себе си и са щастливи... Ще имат муза, желание и хъс за повече работа така,а иначе се получава обратен ефект в повечето случаи...
Жалко, тези хора наистина живеят в някакъв затвор, да нямаш мнение и искаш разрешение за всичко... Корея и като цяло  Азия са в челните списъци в по самоубийства....

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 15:55 от I.V

# 632
Когато не става дума за пари, става дума за големи пари. Само BTS докарват годишно в икономиката на Южна Корея 3.5 млрд долара. Отделно популяризира страната и създават туризъм. Мърча, който върви към фенките никак не е за подценяване. Така че "личен" живот - йок. Те са касички. В китайския вариант и идеологически натоварени. Корейците идеологически ги използват с патриотизма на айдълите в армията. Това са големи пари. И ги контролират тотално.
Скрит текст:
Един смешен спомен- през 2003г. при едно кацане на Нарита в Токио съм в самолета с руския дует Тату. Представете си Япония и руски дует. Е, имаше към 3-4 хиляди чакащи и като ни видяха от по-друга боя от тяхната започната да аплодират и нас и да искат автографи. Голям майтап. Едвам изведох детето до спирката на автобуса за Шинджуко

# 633
  • пустинен пъпеш
В  ,,The Long Ballad" Leo Wu прави добра роля.В тая псевдоисторическа дорама въпреки наличието на прототипи на доста реални исторически личности от епохата, явно не са отразени реалните исторически факти.
Недомислици се натрапват още в началните епизоди,като например трикратното предрешване в един ден на търсената от императорските стражи принцеса,чието семейство е избито, и тя е принудена да бяга и да се крие от всички. Та гледам с превъртане този сериал.

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 14:40 от rududu

# 634
  • гр. София
Интересно инфо за Джони Хуанг, първият, дори бих казала единствения  актьор, чието име помня, заради английското звучене и многото сериали, които се превеждаха във форума за азиатски сериали. Даже скоро изгледах първи епизод на  Lucky with you. Забавен беше. Сега се превежда друг сериал с него. Един артист трябва да може да изиграе всякаква роля, но за себе си осъзнах,че ако даден артист е гей и аз го знам, ще ми е трудно да го възприема в романтичен аспект с жена. Всеки човек има личен живот и не виждам причина за поведението на феновете в Азия.

# 635
  • България
... но за себе си осъзнах,че ако даден артист е гей и аз го знам, ще ми е трудно да го възприема в романтичен аспект с жена. Всеки човек има личен живот и не виждам причина за поведението на феновете в Азия.
Нали?
Все пак, ако е просто женен не е като да е умрял. Изневерите за съжаление са факт.
Пък и разводите. Grinning
Само да ме предупреди преди да тръгне към нас. Joy
Обаче гей мъж е загубен завинаги, няма как даже да мечтая.
Това е едната причина да не търся подробности за личния живот.
Че както писах преди време, един вече отпадна от списъка ми, защото силно ме съмнява.
Започна да ме съмнява и най-красивият и най-дълго задържалият се на челно място в китайския ми списък. Постепенно слиза все по-надолу. Засилва се, засилва се и може даже да полети.

# 636
В клюкарски стил- МоарейнД изкуши се да напишеш съмненията си. Скромният ми житейски опит сочи, че наистина прекрасни, красиви мъже са гей.
Скрит текст:
Пиша в спойлер за да не спамя темата. За пръв път се усетих зашеметена от красота на великолепен мъж на ок.14 години в един клон на ДСК във Варна, където бяхме отишли с баща ми. Двама мъже си попълваха разписките. Единият беше като слязъл от икона- гледах го и не можех да откъсна очи. Сърцето ми спря. Татко ме погледа, сложи ме да седна на една лакирана дървена пейка в салона и даде не много типичен бащински урок по сексуалност- отвори ми очите, че двамата мъже са двойка. Бях абсолютно шокирана. Такова ни беше възпитанието. И точно като МоарейнД  го усетих като несправедлива загуба за човечеството от женски пол. С годините привикнах да не съдя за хората по сексуалните им предпочитания. Имам много такива приятели, женени в Хорандия приятелки и т.н. Опитвам се публично да не показвам лекото си съмнение (да не кажа отвращение). Но всички тези , които познавам са толкова мили и добри хора и страхотни професионалисти! Нали не искат нищо от мен. А за азиатците мъже - спрямо нашата балканска конструкция са толкова крехки, грацилни, че всички с много малки изключения от актьорската гилдия спокойно мога да ги отнеса към която категория избера.

# 637
  • България
Нямам проблем с физиката на азиатските мъже, защото съм от семейство с тънки кости.
Европейци сме, поне ДНК тестовете показват това, но въпреки височината, костите са тънки, обаче спокойно трупаме килца. Grinning
Но сигурно и затова за мен китайските актьори са си 100 % мъже като направя забележката, че с артистите човек никога не може да бъде сигурен.
Все пак мисля, че тези, които по-често приемат роли на гей по-скоро са си такива.
Wang Duo е отпадналият от списъка ми. Много ме развълнува в Bloody Romance (2018).

На път е Song Wei Long.
Принципно не се интересувам кой с кого или с какво си ляга. Единствено, ако нещата лично ме засягат, тогава се вълнувам. Това е ситуацията, в която актьор гей се прави на хетеро мъж. Кофти, прецаква ми виртуалния свят.
В живота по-скоро бих се вълнувала, ако напориста почитателка на собствения си пол ме преследва.

# 638
  • при най-добрия мъж...
Интересно инфо за Джони Хуанг, първият, дори бих казала единствения  актьор, чието име помня, заради английското звучене и многото сериали, които се превеждаха във форума за азиатски сериали. Даже скоро изгледах първи епизод на  Lucky with you. Забавен беше. Сега се превежда друг сериал с него. Един артист трябва да може да изиграе всякаква роля, но за себе си осъзнах,че ако даден артист е гей и аз го знам, ще ми е трудно да го възприема в романтичен аспект с жена. Всеки човек има личен живот и не виждам причина за поведението на феновете в Азия.

Вече е преведен и се качват по 3 еп всеки ден. Чакаме с нетърпение да излезе следващият му, в който ще е топ пожарникар с топ отряд, разбира се. Ама наистина топ, защото са събрали де що красавци има свбодни да се борят с огъня и да спасяват девици.
И Джонката, и Тимко са си 100% мъже, а в техния сериал просто показаха, че са и добри акьори, да не говорим, че това беше брутален трамплин за кариерите им. Не знам дали би ме облъснало, ако разбера, че любим актьор е гей. Вероятно не, така както не ме отблъсна и новината, че най-любимият ми вокалист за всички времена е гей. Пък и покрай тайландските БЛ-ли май се научих да виждам красотата на любовта нявсякъде. Естествено като се ограничим до такава между хора все пак Smiley

# 639
  • България
Изгледах Black Knight: The Man Who Guards Me (2017) и му писах 8.
Не заради финала, а заради актьора в главната роля.
Описват го и го наричат красавец, за корейките може и да е, за мен хич.
На снимки изглежда добре, но в движение не му свикнах.

Иначе история, декори, актриси, второстепенни актьори, всичко е много добро.
Финалът е от тия, при които си казваш, че може би наистина пътят към ада е осеян с добри намерения.
Тъй като актьорът не ме спечели, не се трогнах много. Бих направила същия избор като героинята.

# 640
  • пустинен пъпеш
Покрай дорамата ,,The Long Ballad" потърсих други с участието на Alen Fang и се натъкнах на дорамата ,,The Love by Hypnotic",която е с доста нелеп сюжет,свързан с хипноза,връщане на паметта и избор между предишна и настояща любов, егоистичното изискване към любимата срещу себеотрицателния отказ от нея,придружени с недоразумения и интриги ,комични ситуации,и я гледам само заради чудесната инструментална музика с флейта,цитра,клавирни.Интересно само на мен ли песните в повечето китайски сериали ми звучат доста сходно.

Последна редакция: нд, 21 май 2023, 15:51 от rududu

# 641
Корейците нали се имат за германците на Изтока и много обичат да използват класическа музика във филмите си. Често си мисля, както и за дизитата- турските сериали, че наемат руснаци за саундтрака. За китайците това шъшкане при пеенето ми е смешно. Но на фона на това как звучи класическата китайска опера са си чудни!

# 642
  • пустинен пъпеш
За китайците това шъшкане при пеенето ми е смешно. Но на фона на това как звучи класическата китайска опера са си чудни!
Наистина песните са доста по-добри и мелодични от странните пискливи оперни изпълнения.Въпреки шъшкането китайският език ми звучи доста по-мелодично в сравнение с корейския,който за мен звучи грубичко.

# 643
На мен друго ми прави впечатление при корейския- колко синтетичен език е. Преводът на една тяхна фраза или изречение изисква два пъти по-дълга фраза на чуждия език. Струва ми се това е причината да е толкова не лесен за усвояване. Не че българският е лесен- идете да обясните на китаец защо се казва "стол- столове", но не и "кон- коньове". Или да им обясниш всички нюанси на умалителни, които използваме, като "солчица", "лъжичка", но нямаме "лъжичище" или "солище".

# 644
  • България
Харесвам китайския, а едва сега, след три години започнах да увеличавам звука на корейските сериали.
Напомня ми на българския турски, някак много твърдо звучи. Турците, които живеят в Турция говорят много по-меко, даже и изселници от България.
С времето започнах да харесвам китайската опера. Никак не е лошо звученето, странно, различно.

Общи условия

Активация на акаунт