ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 111

• 41 934
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Добре е, че на 1800 задържаш, аз със сигурност качвам при толкова!

Вчера за деня 2 кафета и 1 айрян. Вечеря - зелена салата с маслини и 350 гр. картофена салата. Калориите малко, кантарът не мърда Simple Smile

# 316
Добро утро 🥱

Карам втори ден на зеленини. Днес ще правя броколи с картоф и морков на пюре.
Сега съм на около 1400-1500кк, което за мен е ок, но не свалям. Сега целта ми е задържане.

Ще купя и зеле. Обожавам го с още зеленчуци, гъби и къри.
Освен холестерола, който трябва да сваля се оказа,че имам и анемия от проблеми с цикла. Та така неща за поправка Simple Smile
Лeк ден

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 09:12 от Eli..........

# 317
Освен холестерола, който трябва да сваля се оказа че имам и анемия от проблеми с цикла. Та така неща за поправка Simple Smile
Лке ден

Тахан от тиквено семе вдига хемоглобина. По една супена лъжица на ден, докато свърши буркана. Simple Smile

# 318
  • София
За вдигане на хемоглобин опитай и с червено цвекло. Много добре ми се е отразявало.

# 319
Аз свалям само ако падна под 1200ккл.
В момента със сигурност ям около 1800ккл и естествено не мърдам.  Но поне това е добре при целият стрес, който имам в последно време.

Със сигурност ядеш по- малко от колкото мислиш, ако сваляш само под 1200 калории, на 1800 калории кантара ще скочи нагоре.

# 320
  • в пералнята
Аз вече една седмица държа на 62, което не съм виждала доста отдавна. Не мога да тренирам, защото съм болна и вкъщи ядем само готова храна, защото нямам сили да стоя права, какво остава за готвене... Парадоксално, но кантарът не се покачва, въпреки боклуците. Преди това 2 месеца глад и лишения и никакъв резултат.
За мен всичко идва от лекарството ми за щитовидната.

# 321
Здравейте! В сряда бях на ябълки и кисело мляко. В четвъртък сутринта кантарът показа 72кг., които не бях виждала от повече от година. Вчера за обяд ядох едно малко доматче и  около 60- 70 гр. сирене. На вечеря- пилешки филета с корнфлейкс ( печени) и салата селе и моркови. За мой ужас дн с съм с 1 кг. нагоре. Значи трябва са стоя гладна, за да  задържам, а за отслабване да не говорим. Как ще ги сваля тези 10кг, за да не изглеждам дебела, не знам....А след тях за идеалното за моята височина тегло даже нямам смелост да мисля. Ами, оплаках се.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 14:52 от galerida

# 322
Да не сте преди цикъл? Аз доста се издувам по това време.

# 323
Млечните не са за всеки. Следете се. Кисело мляко и сирене са +2кг понякога, да не говорим за надипления целулит при някои "късметлийки".

Аз съм изрядна от два дни. Ще се претегля след-цикълно в понеделник.

# 324
  • София
Има храни, които наистина на всеки по различен начин действат. Аз примерно, когато съм само на зеленчуци сурови и варени на другия ден съм +1кг +гладна. Но за себе си разбих мита, че вечер като се яде се качва. При мен това не е валидно при условие, че през деня не съм прекалявала и вечерята се вписва в калориите ми за деня.
Странно е, че преди при същото хранене свалях, а тази година задържам и понякога дори съм с някой друг + в мерки и килограми. Май организма ми се “адаптира” към това хранене и ниски калории и вече каквото му дам отгоре си го трупа в запас. Направих си лоша услуга… Идеи какво да променя и как да раздвижа нещата ?
Тренирам 4-5 пъти седмично. Около 3-4 пъти седмично се храня до 12-14ч и после само напитки. В дните, в които знам, че ще вечерям и излизам си “пазя калории” и отново си задържам. Почва да ми писва…

# 325
Да не сте преди цикъл? Аз доста се издувам по това време.
Вече и цикъл нямам. В такава възраст съм... То и затова метаболизмът ми е със скорост на охлюв....:Sob

# 326
Всичко ще бъде наред! Вярвайте повече в себе си!
То... Лесно се говори, знам какво е.
Ще се получат нещата, дай Боже! Аз как искам да съм 60,65 килограма! Ама цъ!
Малко по-малко.
И аз трудно свалям, преди и аз свалях като че ли по-бързо и с повече ядене от сега, но. Каквото, такова! ❤️

# 327
след зеленчуци винаги съм +
а след пиле с корнфлейкс никога не се меря Mr. Green
и не искам да дудна, ама калориите не са основен показател,
яжте пълноценна храна - доматче, зеле и гъбена каша не са Imp

продължавам 20/4 (10-14h), без млчени и глутен, засега доволен,
видим резултат по дрехите и невидим за кантара
ходих пак да ме боцкат за кръв, TSH e 6, преди 12
... тъпа история, ама май и на мен док ще изписва лекарства

Дез, ти на какво си изрядна, пак ли въртиш въглехидрати?

аааа, забравих... Ели, колко ти и тоя висок холестерол?
той не се вдига от външни фактори, организма си е намерил причина да го произвежда
до 7 хич не се притеснявай и не му обръщай внимание

# 328
Аз за себе си знам, че когато ям по малко на брой продукти, е по добре. Явно организма ми преработва по лесно.
Примерно салата айсберг авокадо и дресинг.
Ако е айсберг, домат, краставица и авокадо, дори и да е същия грамаж количеството, не свалям.
Не че откривам топлата вода, ама еднотипни храни по лесно се смилат.

За протокола,няма минуси, ама то как ли да имам като снощи изядох цял плик пуканки след вечеря. Joy

# 329
Аз ям гъби често, едно, че обичам и второ, наистина са си ниско калорични. Мен ме засищат. Реално изобщо ям само пълноценна храна - плодове, зеленчуци, маслини, сирене, по-рядко месо и риба. Картофи на две седмици някъде.

За да не ми поникнат крилца - това, което наистина не ми е здравословно е  луканката, но вече я ям само уикенда.

Общи условия

Активация на акаунт