Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 88

• 45 177
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, момичета, да питам за първа кръв за PBMC , има ли значение в колко часа отивате?

# 121
аз не съм имала избор - казаха ми в колко часа да отида

Здравейте, момичета, да питам за първа кръв за PBMC , има ли значение в колко часа отивате?

# 122
На мен ми казаха директно в колко часа трябва да отида.

# 123
Чисто научно, все още няма твърди доказателства за въздействието на имунологията върху репродуктивните функции и процеси. Та всички тези тестове и терапии са доста пожелателни (дори в някои държави не ги прилагат). Не знам на база какво тук са толкова широко разпространени.

Между другото, някой може ли да каже колко е цената за контролна имунологична биопсия? Същата е като за първата или?
Същата съм плащала,даже и по-висока понеже след нова година вдигнаха цените😐

# 124
А някой знае ли актуална цена на PBMC? Не го намирам в ценоразписа

# 125
380лв.

# 126
Kactus-че какво стана с твойто PBMC и трансфера?
380лв.

# 127
Взеха ми кръв в два последователни дни. Първата кръв в 10ч сутринта, на следващия ден в 12ч. Към 14:40ч ми сложиха РВМС. Нямах абсолютно никакви болки или дискомфорт, което ме изненада. 😁

# 128
  • Бургас
Аз си взимах, но е толкова кратка и неясна, че изобщо не ми я признаха, но това е защото пътуваме от друг град и на мен ми трябва цял ден. За момичетата от София върши работа да излизат за 1-2 часа. Пишеше, че на тази дата съм била на преглед при д-р еди кой си и толкова. Никакви други подробности.
А на тази бележка някъде пише ли, че сте в напреднал етап на лечение инвитро? И трябва ли освен нея да си искаме и амбулаторен лист или някаква етапна епикриза ли, де да знам?

# 129
Здравейте момичета. Предстои ми диагностична хистероскопия и депакин. Разбрах, че цената на хистероскопията е 500 лв, но за депакина не ми казаха колко струва. Как протича цялото лечение? Доктор Чапанова ми обясни,че ще отнеме няколко месеца. Всякаква информация ще ми е от полза.

# 130
  • На изток от Ада
Аденомиоза нали ? Иди и на 2 мнение.  Съфорумка също била уж с аденомиоза и Чапанова я лекувала с  Депакин без резултат и отишла на 2 мнение ,където излязло друго нещо, не общо с аденомиоза.  Аз също мислеше Чапанова, че е аденомиоза.  Но излезе хроничен ендометрит от епикризата.  Пия противозачатъчни и Фемара.  Имах кървене.  Обадихме се , можело цикъл да е ....

А иначе , аз платих 1270 лв декември за хистероскопия и цветна снимка +диск . Диска 140 лв

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 15:42 от nasito8988

# 131
Прекрасни дами, моля за малко положителни емоции и евентуално напътствия и мнение...
Пациентка съм на д-р Теодора Тихомирова, като тя ми махна тръбите и една миома преди 3 месеца, съответно вече е време за старт на процедура (самофинансираме се)... Оххх, ще умра от притиснение и може би страх! Първа процедура, къс протокол, очаквам цикъл на 07.02 и трябва да се обадя за старт на стимулация... Как се преборихте с всички емоции?
Аз лично много харесвам д-р Тихомирова, но бих се радвала да споделите и вашето мнение...
Та толкоз от мен за сега, следя Ви с интерес и очаквам Вашата подкрепа 💐

# 132
  • София
Прекрасни дами, моля за малко положителни емоции и евентуално напътствия и мнение...
Пациентка съм на д-р Теодора Тихомирова, като тя ми махна тръбите и една миома преди 3 месеца, съответно вече е време за старт на процедура (самофинансираме се)... Оххх, ще умра от притиснение и може би страх! Първа процедура, къс протокол, очаквам цикъл на 07.02 и трябва да се обадя за старт на стимулация... Как се преборихте с всички емоции?
Аз лично много харесвам д-р Тихомирова, но бих се радвала да споделите и вашето мнение...

Първо ще ти кажа горе главата, все пак има решение!

Нейна пациентка съм, дори вчера бях на преглед.
Много я харесвам. Случайно се озовах при нея. Бях насочена от доктор Бътева, защото имам няколко операции по повод киста на яйчник и лечение със золадекс преди няколко години. Доктор Бътева препоръча цветна снимка на тръбите и спермограма за съпруга ми.
Та, когато и се обадих веднага ме записа за снимка и така от ноември се оказах нейна пациентка. Много съм щастлива от тази случайност, защото е мила и внимателна, харесва ми това, че е млада, обяснява подробно, като цяло спокоен човек.
За сравнение малко предистория: предходните месеци ходих няколко пъти в Щерев, при доктор Милчева (беше ми препоръчана от много близък човек), която ме срина психически. По нейни думи, ако мъжът ми имал отклонение в спермограмата да ходим направа на инвитро, а пък аз със толкова операции 100% съм имала много сраствания и видиш ли ти, препоръча ми да отида на преглед при доктор Надя Магунска и да и заявя директно, че искам операция, т.н. офис хистероскопия! Първо да разгледала какво се случва там и след това хайде на инвитрото 50/50. Отидох при доктор Магунска, нищо не казах, но пък тя заяви, че не вижда сраствания. Разбира се след подобни неща, загубих доверие в техните специалисти. Ще пропусна определени реплики от нейна страна, които лекар не би трябвало да си позволи да казва на пациент.
Изпаднах в потрес, мъка, скубех си косите при мисълта за поредната операция и изобщо какъв ще е изходът, ще бъда ли майка някога в този живот. Умирах всеки ден, поне така се чувствах. Мъжът ми обаче настояваше да потърся друго мнение и така направих.

При мен е проблем, че понякога задържам овулация, имала съм и спонтанна, но се налага подпомагане с хориомон. В момента следим фоликул, който преди няколко седмици беше 34 мм и нямах вяра, че нещо ще се промени, ама не бях права. Вчера се оказа, че вече е 18 мм, та в събота пак ще се видим с нея. Има напредък, и това ме крепи. Доктор Тихомирова ме върна сред живите. Изключително важно е да си намериш лекаря и го осъзнах, когато попаднах на нея. Успокоявам се, че съм в добри ръце, както и имам много голяма подкрепа от съпруга, борим се за едно и също.
Бъди спокойна и много търпелива, защото всичко ще се случи, единствено е въпрос на време и изпълнение, а и лично според мен си в наистина добри ръце!

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 19:38 от NadezhdaML

# 133

Желая ти успех ! И аз започвам другата седмица за първи път , след 4 неуспешни инсеминации, голяма ли ти беше миомата , че аз съм с три бр , но са малки .
Аз лично се притеснявам от стимулациите , зашото вдигам кръвно от тях и от пункцията се притеснявам заради упойката …

# 134
Моята миома беше 8см Cry
Това вече мина... И с голям рев с тези тръби, ама се наложи...
Благодаря Ви за бързите отговори и стискам палци за всички ни да видим двете чертички в най-скоро време!
Колкото страх имам, толкова и вярвам, че ще успеем People Baby

Желая ти успех ! И аз започвам другата седмица за първи път , след 4 неуспешни инсеминации, голяма ли ти беше миомата , че аз съм с три бр , но са малки .
Аз лично се притеснявам от стимулациите , зашото вдигам кръвно от тях и от пункцията се притеснявам заради упойката …

Общи условия

Активация на акаунт