Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 88

• 44 898
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, имам няколко въпроса свързани с фонда и подготовка на документите от Надежда при втори опит. Моят първи опит приключи скоро, като минах стимулация + ЗЕТ и нямам никакви останали ембриони. С мъжки фактор кандидатствахме първия път. Ако някоя от вас има възможност да ми обобщи цялата процедура по кандидатстване втори път ще съм много благодарна, особено ако е подавала документи сама без да заплаща на болницата. Утре ми е прегледа след неуспех, ще пътуваме до София и искам да се възползвам, да пускам изследвания ако трябва и да пробвам да подготвя документите възможно най-бързо. За тази цел искам да попитам:

1. За втори опит отново ли трябва да кандидатствам към фонда с целия набор от документи?
2. Тъй като към днешна дата всичките ни документи са с изтекъл срок, ще трябва ли да ги вадя отново, включително две спермограми от две различни болници и амх?
3. Предният път оставих Надежда да подготвят всички документи и после малко съжалявах, защото реално без да ме предупредят, че ще струва толкова ми взеха 90лв за буквално 5 принтирани листа, които и сама можех да подготвя. Да обаче становището от андролог как мога да взема, ако реша да подготвям сама документите? Трябва ли да запиша час за преглед на ММ, съответно да платя преглед при андролога, което малко или много ще обезсмисли това да ги подготвям сама?

Благодаря предварително!

Миналата година, когато кандидатствахме с мъжки фактор дадох само актуално амх. Бяхме пуснали и спермограма, но изобщо не я сложиха към документите. Радостина по служебен път си взима становище от Макки и начислиха мисля 50 лв. За попълването на документите не помня дали ни взеха още, но на мен ми е по-спокойно те да ги подготвят. Ако ще ги подавате сами си осигурете епикриза от последния опит и копие на използваната заповед.

# 541
S.G.C Здравей,
Скоро минах по този път.За съжаление не можеш да си подадеш сама документите за втори път. Така са го направили Надежда ,че не можеш да се измъкнеш от тяхната 'услуга'  Simple Smile  Трябва да заплатиш 50 лв за становище от андролог + 60 лв за подготовка на документите + да си направиш ново АМХ  изследване. Ако имаш нужда от допълнителна информация, можеш да ми пишеш на лично.

Здравейте, имам няколко въпроса свързани с фонда и подготовка на документите от Надежда при втори опит. Моят първи опит приключи скоро, като минах стимулация + ЗЕТ и нямам никакви останали ембриони. С мъжки фактор кандидатствахме първия път. Ако някоя от вас има възможност да ми обобщи цялата процедура по кандидатстване втори път ще съм много благодарна, особено ако е подавала документи сама без да заплаща на болницата. Утре ми е прегледа след неуспех, ще пътуваме до София и искам да се възползвам, да пускам изследвания ако трябва и да пробвам да подготвя документите възможно най-бързо. За тази цел искам да попитам:

1. За втори опит отново ли трябва да кандидатствам към фонда с целия набор от документи?
2. Тъй като към днешна дата всичките ни документи са с изтекъл срок, ще трябва ли да ги вадя отново, включително две спермограми от две различни болници и амх?
3. Предният път оставих Надежда да подготвят всички документи и после малко съжалявах, защото реално без да ме предупредят, че ще струва толкова ми взеха 90лв за буквално 5 принтирани листа, които и сама можех да подготвя. Да обаче становището от андролог как мога да взема, ако реша да подготвям сама документите? Трябва ли да запиша час за преглед на ММ, съответно да платя преглед при андролога, което малко или много ще обезсмисли това да ги подготвям сама?

Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 21:42 от iv22

# 542
Много ви благодаря момичета, изключително полезна информация. Спестявате ми доста.Flowers Tulip

# 543
Извинявам се , че се намесвам , но преди няколко години /последно преди 3/ , когато аз подавах за последният ни опит по фонда /а и предишните също/ се попълваше само една декларация , че няма промяна в обстоятелствата и не се искаше всеки път доклад от андролог . Освен , ако сега няма някаква промяна 🙄
И ние кандидатствахме с мъжки фактор

# 544
  • Бургас
Ние не сме по фонда, но когато аз пожелах да изкарат на мъжа ми становище, му взеха 70лв за преглед, който не се състоя, за да издадат документ. Изглежда за фонда е по-различно и взимат по-евтино…

# 545
  • Пловдив
Преди не се и плащаше за оформяне на документите,но сега и затова си има такса.

# 546
Момичета, в кой кабинет се слагат лепила/PBMC? Мислех, че док ги поставя, но дочух в болницата че е другаде?

Лепилото ми го постави лекарката, а PMBC акушерка в кабинета от дясно на входа. Акушерката беше много мила и ми беше много спокойно. Успех

# 547
  • На изток от Ада
Дано тази биопсия има смисъл.
 Че леко ми дотага вече по сто пъти в София
.... Трябва да идем там да живеем.  Док се оплака от мен стана ми кофти ., питах я ще ми правите офис хистероскопия ли ,  и за болки , каза кога ти е часа , отговорих , като дойдеш ще ти кажа , аз й викам притеснявам се , даано не е офис хистероскопия.... Отказала съм я .... Отеваш с пари и тъй 0 обеснение , едва ли не що я питам не тя ме лекува..... Аз съм с Телк и не чувам добре 💔

# 548
На някоя от вас слагали ли са PMBC заради повишени НК клетки?Кога се слага,преди или след овулация? Имахте ли подобрение? След като се сложи PMBC ,кога се прави контролна биопсия?

# 549
На някоя от вас слагали ли са PMBC заради повишени НК клетки?Кога се слага,преди или след овулация? Имахте ли подобрение? След като се сложи PMBC ,кога се прави контролна биопсия?

Аз правих миналата година, като преди това имах терапия с хапчета и една вливка Киовиг. След това не съм правила контролна биопсия.

# 550
  • Пловдив
Дано тази биопсия има смисъл.
 Че леко ми дотага вече по сто пъти в София
.... Трябва да идем там да живеем.  Док се оплака от мен стана ми кофти ., питах я ще ми правите офис хистероскопия ли ,  и за болки , каза кога ти е часа , отговорих , като дойдеш ще ти кажа , аз й викам притеснявам се , даано не е офис хистероскопия.... Отказала съм я .... Отеваш с пари и тъй 0 обеснение , едва ли не що я питам не тя ме лекува..... Аз съм с Телк и не чувам добре 💔
Поста ми не е цел да те обидя или нещо подобно,но какво означава дотегна ми това ходене в София.....предполагам вие сами сте избрали клиника в София.Имала съм случай всеки ден до София за преглед за подготовка за манипулация за самата манипулация и никога ама никога не ми е дотягало,защото знаех че всеки преглед всяка манипулация ме доближава до мечтата ми.
Имам една офис хистероскопия и три оперативни и няма да изброявам колко други манипулации всяка една е обсъдена с доктор Стаменов и щом той така е преценил,че имам нужда значи ще е правя.Няма нищо страшно,дори офис хистероскопията ми беше изключително интересна,всичко гледах на монитора а той ми обесняваше подробно въпреки  болката ми.Пътя е труден и трънлив при някой много по труден от друг,но не е ли важна крайната цел тази заради която всичко си е заслужавало накрая.
Бъди позитивна там отиваме заради мечтата си и да ще изтърпим всичко,клиниката все пак е в България.А и ние си избираме къде какво и колко да продължи,от нас зависи дали имаме сили ,вяра и надежда да се борим до край.
Пожелавам ти успех и помни всяко ходене до София те приближава до мечтата ви.

# 551
  • София
с писане по вайбър трудно се решават проблеми.
през тия лекари минават по стотина пациентки на ден.
нали не мислите че помнят на всеки подробностите, за да отговарят какво ще им се прави.
затова нещата се говорят на място, тогава досието се вижда и се преценява какво да се прави.
по вайбър може нещо спешно и пак може да станат грешки.

# 552
  • Пловдив
Познавах момичета,които на преглед си включваха телефона на запис разбира се с разрешение на лекаря и записваха разговора.Нямаха проблем с чуването,но има пациенти които като влезнат на преглед и се претисняват и незапомнят какво им казват.В твоя случай съм сигурна ,че Чапанова няма да има нищо против.
Бамби е много права постави си на тяхно място,колко операции,манипулации и прегледи имат на ден,няма как да се води комуникация по вайбър.
Никога не съм излизала от кабинета без да съм получила отговор на въпросите си и винаги съм знаела какво следва.

# 553
  • На изток от Ада
Спокойно писах й че повече няма да й пиша по никакъв случай.

# 554
Nasito, не ме разбирай погрешно, но освен теб има още много други пациентки.Освен прегледи имат още много неща които правят
Да, много са бързи прегледите на фона на чакането пред кабинета, но понякога трябва да влизаме в положение. Няма от какво да се страхуваш. Все пак си тръгнала да забременяваша, да износиш бебе и да го родиш. Една хистероскопия ли ще ни уплаши? Помисли за раждането, дали естествено или секцио. Там няма ли болка? Днес ли си на преглед?

Общи условия

Активация на акаунт