Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 88

• 45 185
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
А на тази бележка някъде пише ли, че сте в напреднал етап на лечение инвитро? И трябва ли освен нея да си искаме и амбулаторен лист или някаква етапна епикриза ли, де да знам?

Само да вметна че напреднал етап по дефиниция е между пункцията и трансфера. При СЕТ това са няколко дни, при ЗЕТ това може да е много месеци.

И аз съм при д-р Тихомирова от 2019, харесвам я и вече имахме успех - 2021 родих, сега ще опитваме евнтуално за второ.

# 136
И аз съм при Д-р Тихомирова. При първите ми срещи с нея бях много притеснена, защото не обясняваше сякаш достатъчно, прегледите бяха много бързи и тя изглежда доста дръпната, студена и незаинтересована. Същевременно обаче ми прави впечатление, че сякаш ми чете мислите в някои случаи, винаги подхожда адекватно спрямо ситуацията и моите разбирания, а с времето започнах да се отпускам и да ѝ задавам въпроси на които отговаря винаги подробно и адекватно. По време на аборта ми реагира много подходящо, хем мило, хем с професионализъм, и така не ме притесняваше излишно. При цветната снимка без упойка ме окуражаваше с коментари от сорта  "е ти не мръдна дори, браво" . Другото важно е, че поне при мен по време на всички процедури е гледала да не изписва излишни лекарства, добавки и изследвания, винаги подхожда щадящо с процедурите и когато няма нужда не ме тъпче с хормони/лекарства излишно. Често се съгласява и с това което предложа като подход/техники, ако разбира се сметне, че е нужно. Първата ми стимулация не беше сякаш много успешна, но пък първата почти винаги е проучвателна и предполагам, че и тя е нямало как да знае как ще реагира организма. Като цяло си я харесвам и се надявам да ни доведе до успех.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 20:24 от S.G.C.

# 137
Ох, благодаря! На мен също ми е трудно да водя диалог с нея, но ми е ясно, че самата аз дори не знам какво да я попитам!
Имам притеснения относно бързите прегледи, но явно ще трябва да се пречупя с въпросите! Абсолютно й се доверявам... Млада, амбициозна и много важно за мен беше, че говори в прав текст, без да заобикаля! Излезнах разревана от кабинета при първия преглед, с новината за премахването на маточните тръби и благодарение на мъжа ми и неговата подкрепа, успях да повярвам в нейната преценка, коята наистина беше неизбежна!

Радвам се, че получавам толкова позитивни мнения, вече съм сигурна на 110%, че тя е нашият спасител Heart
И аз съм при Д-р Тихомирова. При първите ми срещи с нея бях много притеснена, защото не обясняваше сякаш достатъчно, прегледите бяха много бързи и тя изглежда доста дръпната, студена и незаинтересована. Същевременно обаче ми прави впечатление, че сякаш ми чете мислите в някои случаи, винаги подхожда адекватно спрямо ситуацията и моите разбирания, а с времето започнах да се отпускам и да ѝ задавам въпроси на които отговаря винаги подробно и адекватно. По време на аборта ми реагира много подходящо, хем мило, хем с професионализъм, и така не ме притесняваше излишно. При цветната снимка без упойка ме укоражаваше с коментари от сорта  "е ти не мръдна дори, браво" . Другото важно е, че поне при мен по време на всички процедури е гледала да не изписва излишни лекарства, добавки и изследвания, винаги подхожда щадящо с процедурите и когато няма нужда не ме тъпче с хормони/лекарства излишно. Често се съгласява и с това което предложа като подход/техники, ако разбира се сметне, че е нужно. Първата ми стимулация не беше сякаш много успешна, но пък първата почти винаги е проучвателна и предполагам, че и тя е нямало как да знае как ще реагира организма. Като цяло си я харесвам и се надявам да ни доведе до успех.

# 138
Най-важното е да й имате доверие и да вярвате, че тя е вашият лекар. Иначе винаги има пациенти, които ще я харесват, други не (аз съм от вторите). Но важното вие да я харесвате!

# 139
  • Бургас
Някой дали има телефона на д-р Чапанова, моля да ми го прати на лично. Трябва да се свържа с нея, за да уточним плана за този месец.
 След неуспешната пункция на предния цикъл, днес ми дойде (2 дни подрани, а той винаги е точен), а лутеалната ми фаза винаги е била константа, което предполага, че фоликулът се е спукал преди да настъпи деня за пункция, а от там като ме преглеждаха уж си бил цял още.
 И днес като звъннах да си запазя час ме питаха какво планирате този месец, какво ще правите, ами аз ако знам?! Да питат лекаря, защо питат мен?

# 140
  • На изток от Ада
Не знам може ли да ти даде някой тел.
Аз от 27 01 си кървя не много, но и не е и просто зацапване и болки имам понякога .
. Смятам го цикъл.  Ние търсихме Чапанова,  заради лекарствата , да ги пия и можело цикъл да е кървенето.  Не помогна особено.  При цикъл трябва да се спрът според предписанието , а й листовката на Фемара/Летрозол.

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 02:11 от nasito8988

# 141
Таничка, обадете се пак на регистратурата, а те ще се свържат с Чапанова и ще ти върнат обаждане. Успех! 🍀

# 142
Аз си взимах, но е толкова кратка и неясна, че изобщо не ми я признаха, но това е защото пътуваме от друг град и на мен ми трябва цял ден. За момичетата от София върши работа да излизат за 1-2 часа. Пишеше, че на тази дата съм била на преглед при д-р еди кой си и толкова. Никакви други подробности.
А на тази бележка някъде пише ли, че сте в напреднал етап на лечение инвитро? И трябва ли освен нея да си искаме и амбулаторен лист или някаква етапна епикриза ли, де да знам?

Абсолютно нищо друго не пишеше освен, че съм била на тази дата на преглед при д-р Чапанова. Нямаше нито час, нито че е за инвитро и проследяване на стимулация. Не знам дали защото взех тази бележка от мола, защото там преглеждаха специалистите по едно време, или си е тяхна стандартна.

# 143
  • София
Някой дали има телефона на д-р Чапанова, моля да ми го прати на лично. Трябва да се свържа с нея, за да уточним плана за този месец.
 След неуспешната пункция на предния цикъл, днес ми дойде (2 дни подрани, а той винаги е точен), а лутеалната ми фаза винаги е била константа, което предполага, че фоликулът се е спукал преди да настъпи деня за пункция, а от там като ме преглеждаха уж си бил цял още.
 И днес като звъннах да си запазя час ме питаха какво планирате този месец, какво ще правите, ами аз ако знам?! Да питат лекаря, защо питат мен?

Свържете се с регистратура и настоявайте задължително да ви свържат с нея или обяснете подробно да предадат. Мисля, че можеше да им се пише във вайбър. Но си настоявайте!

# 144
Здравейте момичета,

Правихме ПИД на два ембриона в болница Надежда. Вчера получихме резултатите. За съжаление и двата са небалансирани. Бихте ли ми казали какви са стъпките след това? Консултирахте ли се с генетик ?Благодаря предварително.

# 145
Генетиците на Надежда едно и също повтарят с понпозност.
Отидох при други и обясниха достъпно
Здравейте момичета,

Правихме ПИД на два ембриона в болница Надежда. Вчера получихме резултатите. За съжаление и двата са небалансирани. Бихте ли ми казали какви са стъпките след това? Консултирахте ли се с генетик ?Благодаря предварително.

# 146
Здравейте, желая успех на всички.
Ще отговоря на 3 въпроса.

С емоциите се преборвах като посещавах психолог веднъж седмично. Когато при обикновен преглед разбрах, че хипотетично може да стигнем до инвитро, плаках 20 мин по телефона на една приятелка и разбрах, че няма да се справя сама. После нещата доста се усложниха, минахме и през други проблеми и тези срещи ми бяха много полезни, за да не се обвинявам и да не оставам дълго време в тъжните емоции.  Имах и подкрепата на съпруга ми.

За ПИД консултацията преди време беше безплатна и имаше смисъл. На нас специално ни обясниха дали отклоненията са наследствени. Каквото и да е, по-добре да го знаете, за да намерите решение как ще продължите.

А когато ви питат какъв ви е планът, а вие не знаете, най-добре кажете, че планът е да се видите с лекаря си и си запишете час когато по-принцип ви вика (при мен на втори ден). Ако не сте от София, при лична среща с лекаря питайте как да се свържете следващия път. Няма какво да чакате някой да ви се обади. Само се губи време така.

Още веднъж успех на всички.

# 147
  • Бургас
Момичета разбирам ви перфектно, от от регистратура отказват да ме свържат с докторката, отказват да дадат телефона й, казаха, че те щели да говорят днес с нея и да ми се обадят, да не звъня пак. Е, още чакам да ми се обадят. Утре така или иначе сутринта тръгваме за София, че имаме час на обяд, но поне да бяха казали дали остава часът и какво ще се прави. Пак като предния път, звъни в последния момент и уговаряй отпуски на двама ни, уговаряй хора, които да вземат детето от училище и да го гледат няколко дни, уговаряй хотели…. И сега същата работа.

# 148
Здравейте момичета, има ли някоя от вас информация дали клиника Надежда би изпратила ембриони в чужбина (Канада). Много Благодаря

# 149
Здравейте пак, имам въпрос относно ЗЕТ процедурите. Тъй като живея в чужбина и нямам много ваканция ме интересува дали в случая на ЗЕТ е необходим първият час при доктора да е на 3 ден от мц или е възможно това да стане и по-късно. Идеята ми е да отсъствам ор работа възможно най-малко дни. Също така възможно ли е в месеца в който се прави ЗЕТ да се извади и яйцеклетка на естествен цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт