Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 88

• 45 156
  • 743
  •   2
Отговори
# 195
Здравейте. Днес си взех от болницата “разчитане” на им. биопсия и съм меко казано разочарована.
Писали са точно 2 изречения и никакви препоръки (които научих по-рано от док, но исках да ги имам писмено); липсват същинските изследвания и показатели.
Правили ли сте консултация с имунолог, обясняват ли повече или да не си губя времето и парите?

# 196
Здравейте, ще ви разкажа на кратко моя опит с д-р. Милчева, Магунска и сега с др. Цветков. При д-р. Милчева отидох с вече направени изследвания, пуснахме още няколко и направихме ЦС и ми казаха че имам хидросалпинг на дясна тръба, въпреки това тя ми предложи инсеминация и аз се съгласих. Не стигнахме до нея, защото след блокиращата инжекция така и не се спука фоликула. След три месечно проследяване влязох за лапороскопски оглед и съмнения за ендометриоза. Оперираме д-р Магунска и д-р. Милчева. Махнаха кистата, която беше все още доста малка, сраствания които съм имала и се оказа че тръбата е проходима, но доста нагъната. След операцията и не функциониращ ляв яйчник( почти го няма) и намален ЯР се прехвърлих при д-р. Цветков в Надежда. При него все още без успех. Цялата 2020 събирахме яйцеклетки-7пункции, след това преминахме към един СЕТ и три ЗЕТ. Един ЗЕТ с имплантация след офисхистеро и блокираща инж. и мисед в 7гс. През 2022 г отново 6 пункции и едно единствено шест дневно, което ми предстои да върнем евентуално д-р месец. По мое настояване сега ще правим в събота имплант. и микроб. биопсия. За подобряване на яйцеклетките ми предложи ПРП което направих ( няма резултат) и инжектиране на депакин в матката, така и не разбрах защо. Това е моят опит с него и ако и този път е без резултат се замислям вече за смяна на доктор и клиника.

# 197
  • София
Здравейте, ще ви разкажа на кратко моя опит с д-р. Милчева, Магунска и сега с др. Цветков. При д-р. Милчева отидох с вече направени изследвания, пуснахме още няколко и направихме ЦС и ми казаха че имам хидросалпинг на дясна тръба, въпреки това тя ми предложи инсеминация и аз се съгласих. Не стигнахме до нея, защото след блокиращата инжекция така и не се спука фоликула. След три месечно проследяване влязох за лапороскопски оглед и съмнения за ендометриоза. Оперираме д-р Магунска и д-р. Милчева. Махнаха кистата, която беше все още доста малка, сраствания които съм имала и се оказа че тръбата е проходима, но доста нагъната. След операцията и не функциониращ ляв яйчник( почти го няма) и намален ЯР се прехвърлих при д-р. Цветков в Надежда. При него все още без успех. Цялата 2020 събирахме яйцеклетки-7пункции, след това преминахме към един СЕТ и три ЗЕТ. Един ЗЕТ с имплантация след офисхистеро и блокираща инж. и мисед в 7гс. През 2022 г отново 6 пункции и едно единствено шест дневно, което ми предстои да върнем евентуално д-р месец. По мое настояване сега ще правим в събота имплант. и микроб. биопсия. За подобряване на яйцеклетките ми предложи ПРП което направих ( няма резултат) и инжектиране на депакин в матката, така и не разбрах защо. Това е моят опит с него и ако и този път е без резултат се замислям вече за смяна на доктор и клиника.

Имате ли предвид някоя клиника?

Доктор Тихомирова правила ли е на някой пункция?

# 198
Все още не съм решила. Тайно се надявам това да е последният ми и успешен опит, затова и не съм запазвала на друго място час, за да не се настройвам предварително,че няма да е успешен.
Освен при д-р. Цветков, пункция ми е правена и от д-р. Тихомирова тогава бях с упойка и от д-р. Стаменов без. Какво по точно ви притеснява?

# 199
  • София
Тепърва събирам информация, защото нямам представа какво ни очаква. Не е притеснение, а незнание. Чакам да ми дойде МЦ, за да отида на преглед и да изговорим с доктор Тихомирова всичко.
Пожелавам ви този път да е успешно и да се радвате на бебче!

# 200
NadezhdaML аз съм при доктор Тихомирова. Ако искате пишете ми.

# 201
Аз също съм при д-р Тихомирова. Правила ми е две пункции. Мисля, че всичко мина добре. Пишете ми, ако имате въпроси.

# 202
Хайде пак Привет от мен....
Ами да се "похваля", че не стигнахме до стимулация Cold Sweat
Днес бях на преглед при Д-р Тихомирова с ясната представа, че започваме... Така и ме посрещнаха с думите "Готова ли си да започваме?" с най-голямата усмивка отговора беше " Нямам търпение"... Да, ама не! Киста, бе момичета, киста Disappointed Ама от къде се взе тая гад...
Веднага туморни маркери ( преди години имах проблем с тях) Слава Богу всичко е наред, но... Следващия месец на ново с всичките му нерви... Flushed

# 203
  • София
Съжалявам, че така се е получило, но горе главата! Ще се разреши това и ще се поеме пак по пътя.
Какво ви изписа?

# 204
Изписа ми ПРИМОЛУТ - НОР от 16 ден по 1табл. два пъти на ден за 7 дни... каза, че не съм за противозачатъчни преди стимулация и това било компромисен вариант и ще регулира с помощта на прогестина в съдържанието
Тъкмо се бях успокоила и сега отново месец пълен с напрежение, надявам се да мине бързо и да се започва екшъна Broken Heart
Съжалявам, че така се е получило, но горе главата! Ще се разреши това и ще се поеме пак по пътя.
Какво ви изписа?

# 205
Здравейте, момичета. Едно питане към вас. В деня на инплан. биопсия слагали сте Циглогест. Доктора ми го изписа за пет дни по две, но последната свещичка ми се пада утре сутрин, а съм на биопсия в 8.30ч. За трансферите винаги са ми казвали да си го слагам, но сега забравих да попитам.

# 206
SilvenaB може би трябва да го сложиш, но анално, но нека каже все пак някой по вещ. Аз го слагах вагинално, но часа ми беше към 14:00.

Аз имам друг въпрос за имонологичната биопсия, искам да си взема резултата на хартия, но не разбрах като го заявя на регистратура за разчитане, трябва ли да се срещам с имунолозите и трябва ли да заплатя за това или просто ще ми го дадат на хартия?

# 207
S.A.B когато на мен ми правиха я коментирах само с доктора, все пак си взех резултата за да си го имам. При мен пишеше че трябва да се постави РВМС и да се повтори пак, но д-р реши направо да правим трансфер.

# 208
Здравейте, момичета. Едно питане към вас. В деня на инплан. биопсия слагали сте Циглогест. Доктора ми го изписа за пет дни по две, но последната свещичка ми се пада утре сутрин, а съм на биопсия в 8.30ч. За трансферите винаги са ми казвали да си го слагам, но сега забравих да попитам.

Сложете си свещичката анално. Това ми беше казано, когато попитах как да си сложа свещичката. Дори вчера ми казаха, че според някои е по-добре така и не цапа.

# 209
  • София
Момичетата, които сте приемали примолут нор, дали сте се чувствали подути?
Имам усещането, че лицето ми ще се пръсне, а съм слабичка, но се чувствам цялата подута, най-вече лицето. :X

Общи условия

Активация на акаунт