Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 88

• 45 115
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,понеделник имам час при Д-р Персенска,преди почти 3 месеца Д-р Стаменов ми отстрани няколко миоми,сега както се бяхме разбрали преди операцията следва инвитро но наистина нз какво да очаквам, може ли някоя дама да ми драсне два три реда какво мога да очаквам от предстоящият преглед преди операцията направихме хормони, витамини,спермограма и проходимост на тръбите за жалост са запушени имам вече и одобрение от фонда, Благодаря предварително и успех на всички

# 211
Здравейте имам едно питане това са ми хормоните пред пункция как ви се струват последните пъти не вадим нищо и съм супер притеснена на естествен цикъл съм със кломифен

# 212
Здравейте, имам една чуденка. Вчера ми се обадиха от болницата утре трябва да дам първа кръв за ПБМС, но не уточниха по кое време, а и аз забравих да питам. Има ли значение дали е сутрин на гладно или може и по обяд?

# 213
Обикновенно викат към 10ч
Здравейте, имам една чуденка. Вчера ми се обадиха от болницата утре трябва да дам първа кръв за ПБМС, но не уточниха по кое време, а и аз забравих да питам. Има ли значение дали е сутрин на гладно или може и по обяд?

# 214

На мен ми казаха, че взимат до 16ч, и двата пъти като съм давала 1ва кръв беше около 12ч на обяд

# 215
Момичета, здравейте,
може ли някоя правила ЗЕТ на ЕЦ да сподели при каква стойност на естрадиола е приемливо да се прави ЕТ? Предполага се, че съм 5 дни преди овулация, а стойностите ми са ниски и казаха да повторя.

# 216
На мен не са ми следили естрадиол. Следи се прогестерон и големината на фоликула.

# 217
Аз правих ЗЕТ този месец на естествен цикъл, но интересното е, че при мен не са пускали никакви хормони, единствено следяха дебелината на лигавицата и размера на фоликулите. Общо имах два прегледа преди трансфер - един на 7 ден от цикъла и един на 12 ден, когато ми биха Овитрел. В деня на трансфера ми пуснаха прогестерон само и за цялото време не са ми изследвали нищо друго като хормони.

# 218
Дали има връзка с това, че ще правим и PBMC преди ЗЕТ?

# 219
Когато съм правила ЗЕТ само следене на дебелината на лигавица и фоликул. В деня на трансфера пуснах Прогестерон и това беше.
Дори и РВМС като са ми слагали,не са ми следели естрадиол.

# 220
На мен ми отложиха ЗЕТ преди 2 месеца, именно заради неправилно растящ естрадиол. Може би беше празен фоликул, но др Чапанова каза, че трябва да отложим. На ЕЦ се разчита на ест. овулация и според мен, за да има трансфер, такава със сигурност трябва да настъпи.

# 221
На мен ми отложиха ЗЕТ преди 2 месеца, именно заради неправилно растящ естрадиол. Може би беше празен фоликул, но др Чапанова каза, че трябва да отложим. На ЕЦ се разчита на ест. овулация и според мен, за да има трансфер, такава със сигурност трябва да настъпи.

А колко трябва да е естрадиола, имате ли представа?
Ще пътувам от далеч и ми е сложно с планирането, като нищо не мога да предвидя, общо взето игра на нерви.

# 222

Не е задъжително да настъпи.
Явно се отнасят различно към различните пациенти, спрямо спецификата, при мен също са изследвали само прогестерон (няколко пъти) и изобщо не са се интересували дали се е спукал фоликула, а при мен може да не стане изобщо.

# 223
Точно Чапанова каза, че няма значение дали се е спукал фоликулът. В моя случай не се беше спукал, въпреки таймирането. Важна е дебелината на лигавицата и прогестеронът. Чапанова никога не ми е искала естрадиол при ЗЕТ на естествен цикъл.

# 224
И аз съм при нея, вече направих 1 година, но аз съм сравнително тежък случай. Имам само 1 балансиран ембрион, явно се притеснява, не знам и аз. За обяснения обикновено време не остава, останах с впечатление че всичко е наред при прегледа, даже определи и дата за евентуален трансфер.
В друга клиника приемах естрофем от втори ден, тук явно по друг начин се действа при ЗЕТ.

Общи условия

Активация на акаунт