Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 88

• 45 135
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
На мен ми отложиха ЗЕТ преди 2 месеца, именно заради неправилно растящ естрадиол. Може би беше празен фоликул, но др Чапанова каза, че трябва да отложим. На ЕЦ се разчита на ест. овулация и според мен, за да има трансфер, такава със сигурност трябва да настъпи.

А колко трябва да е естрадиола, имате ли представа?
Ще пътувам от далеч и ми е сложно с планирането, като нищо не мога да предвидя, общо взето игра на нерви.

Сега видях, че при естрадиол около 50 ноември сме отменили трансфера.В другите месеци е бил над 200, да речем към 12 ден от МЦ. Но явно всичко е строго индивидуално.

# 226
Здравейте, момичета! Както обещах, пиша за прегледа си при Д-р Цветков, за да споделя как мина. Останах с добро впечатление от него като професионалист. Обясни и отговори на въпросите ми и най-важното за мен, начерта план за действие. Иначе потвърди мнението на Д-р Милчева за ендо кистата, но каза, че в никакъв случай в момента не е за оперативна намеса.

# 227
Здравейте, момичета.
След неуспешен опит - стимулация по къс протокол, не стигнахме до трансфер. Извадиха ми 5 яйцеклетки - 2 негодни, 2 не са се оплодили, 1 се е оплодила, но се е развила неправилно. Казаха ми да си запиша час на 2-3 ден от МЦ. Някой минал ли е по този път? Какво следва, мира не ми дава неизвестността 😩

# 228
Здравейте, момичета.
След неуспешен опит - стимулация по къс протокол, не стигнахме до трансфер. Извадиха ми 5 яйцеклетки - 2 негодни, 2 не са се оплодили, 1 се е оплодила, но се е развила неправилно. Казаха ми да си запиша час на 2-3 ден от МЦ. Някой минал ли е по този път? Какво следва, мира не ми дава неизвестността 😩

Първата ми стимулация беше по къс протокол, но ми извадиха само 2 яйцеклетки, едната се оплоди. После ембрионът спря да се развива, след това започна пак и все пак се стигна до трансфер на шести ден, но резултатът беше отрицателен.
Първо опитайте се да не се тревожите. Тревогата няма да помогне по никакъв начин. Лекарят ще прецени как ще се продължи. При мен, заради лошия отговор, минахме на естествен цикъл с кломифен като бях на 38 г. При Вас може да е нещо съвсем различно. Правихме и ПИД на ембрионите и имаше смисъл. Вече бях на 39 години. Забременях една година по-късно. Успех

# 229
  • София
Момичета, днес вечерта ми е последен прием на примолут. Имате ли представа след колко време трябва да настъпи МЦ?

# 230
Момичета, може ли да кажете за пункцията повече, че имам страшни притеснения ?

# 231
Няма от какво да се притесняваш. Отиваш когато са ти казали, идва една жена показва ви къде да оставите нещата си и да се съблечете и там има болнични дрехи, които да облечете. След това ви качват в друга стая в която да изчакате, като ще ви викнат за поставяне на абокат, след което ще ви заведат вече в залите, в които ще направят пункцията. Колкото до самата пункция, лягаш поставят ти упойката и заспиваш. Мен ме заболя чак когато се прибрах в къщи, легнах да поспя и 1-2 часа по-късно се събудих от ужасни болки, но не бях пила обезболяващо, изпих едно хапче и всичко мина!

Момичета, може ли да кажете за пункцията повече, че имам страшни притеснения ?

# 232
И аз имам въпрос за деня на пункцията. Знам, че се след самата пункция се обаждат на партньора да даде материал. Той веднага ли трябва да отиде или може след около 20 30мин. след обаждането.

# 233
По-добре се обадете и попитайте, защото знам, че може да даде и друг ден и да замразят материала, но ще ви трябва пълномощно заверено от нотариус за да го използват при пункцията (поне на мен така ми казаха). А дали може да е 20-30 минути по-късно, нямам представа, но може и да не е проблем.

И аз имам въпрос за деня на пункцията. Знам, че се след самата пункция се обаждат на партньора да даде материал. Той веднага ли трябва да отиде или може след около 20 30мин. след обаждането.

# 234

Може 30 мин по-късно

# 235
Момичета, искам да Ви попитам дали според Вас е възможно от 1 хапче Регулон, да се потисне овулацията?
Обяснявам: бяха ми изписани тези противозачатъчни таблетки. Изпих една на 2ри ден от МЦ. След това записах час за Цветков и повече не съм пила, за да може да назначи спокойно изследвания, ако се наложи. На прегледа не видя доминантен фоликул. Казах му за хапчето, но сякаш не го отрази като причина.

# 236
  • На изток от Ада
Едва ли от 1 хапче  Регулон.  Така мисля

# 237
Здравейте искам да питам дали някоя дама е приемала добавките на Д-р Стаменов, днес Д-р Персенска ми изписа добавка 1и 3, аз ги взех въпреки, че цената мека казано ме озадачи, никъде не намирам какво е съдаржанието само че Simple Smile има ли доволни? Благодаря ви предварително Heart

# 238
  • Бургас
Здравейте искам да питам дали някоя дама е приемала добавките на Д-р Стаменов, днес Д-р Персенска ми изписа добавка 1и 3, аз ги взех въпреки, че цената мека казано ме озадачи, никъде не намирам какво е съдаржанието само че Simple Smile има ли доволни? Благодаря ви предварително Heart
Съдържанието го пише на самите добавки, хубави са, приемайте си ги. Те е хубаво да се приемат поне 3 месеца.

# 239
  • На изток от Ада
Таничка, какво стана с твоят казус с Чапанова?  Щяхте да ходите.

Общи условия

Активация на акаунт