Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 88

• 44 976
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Баба Марта днес разнася пълна кошница с цветя и на всеки на ръката връзва някаква мечта. С пожелание за здраве, радост и много сбъднати мечти!

# 406
Здравейте, момичета! Пациент съм на Надежда от 11 месеца и минах през различни емоции и настроения спрямо клиниката. Към днешна дата съм в 8 г.с. от първи ЗЕТ, и имам 3 замразени ембриончета, а съм с женски фактори (НЯР, операция от ендометриоза преди години и т.н.).
Първите 3 месеца бях в пълен шок от скоростта, с които протичат прегледите и бързото очертаване на стъпки за действие от доктора. Разбира се, съмнявах се в достоверността на преценката, четях какви ли не статии и форуми, които, обаче, доказваха, че стъпките са правилни. В началото бях толкова разочарована от отношението, че се замислих за преместване, но установих, че в БГ май към днешна дата това е най-добрата клиника. После стигнах до извода, че докторът на ден има 40+ прегледа на пациенти, освен обичайните операции, ЦС, пункции, трансфери и т.н. И всеки път е благоразположен като настроение и кондиция, което е впечатляващо. В лаборатория, манипулационна, залите за възстановяване след всякакви процедури, екипите са перфектно координирани и любезни. Да, дразни ме общият лукс (особено скъпите цветя, които при всяко посещение са различни, на Регистратура, за които плащаме всички ние), дразни ме и, че при записване на специфични процедури никой не те информира за цената им, а някои от тях гонят 1000 лв. Но набрания опит на специалистите в болницата си личи и това явно им е спечелило високия стандарт.
Полезно е мнението ви и за раждането, защото и аз се чудя къде да продължа проследяване и раждане, явно по тази тема имат да усъвършенстват.
Успех и радостни новини на всички скоро! 🍀✨
А мен цветята най-много ме зареждат като ги видя Grinning За мен също не са приятни цените, но в същото време обстановката ми харесва, защото ме предразполага и не се усеща като типичната болница.
Лично на мен бързите прегледи ми допадат. Не виждам смисъл да разтягаме локуми само. Ако имам въпроси си ги записвам и питам. Бях пациентка на др. Цветков, в момента съм на др. Михайлович и др. Михова. При др. Михайлович съм била само един път, но за другите мога да кажа само хубави неща. Имах и една операция в болницата, всички бяха много мили и отзивчиви. Честно казано ме изненадват коментарите за ражданията, защото имам доста познати, които са раждали там и са много доволни. Но както се вижда, никъде нищо не е перфектно и може би наистина си е и до късмет.

# 407
  • София
Момичета, дайте съвет към кой от специалистите в клиниката да се насоча?
мисля че те разпределят пациентите, не си ги избирате вие.

# 408
Докато аз раждах също имаше много доволни момичета. Зависи каква е е емционалната връзка с лекаря Ви, какви са желанията Ви, как протича самото раждане и какви са обстоятелствата около него.
Репродуктивните специалисти преглеждат за 5 мин, но наистина имат ужасно много работа и досието ми винаги е било отворено на екрана когато съм влизала. Гледат изследванията, от манипулационната се обаждат.
Част от гинеколозите работят и на други места и съм се се усещала сякаш им е безразлично, макар да са любезни.
Д-р Панайотова от ФМ наистина се вълнуваше за мен, мислеше върху изследванията ми, назначаваше ми допълнителни по нея преценка. От ЖК консултация получвах само репликата: "Трябва да се обърнете към специалист." за неща, които при тях са рутинни и им се случват непрекъснато. Освен че 3 лекари в болницата бяха категорични, че нямам тромбофилия, а проследвящата ме ми назначи инжекции Фраксипарин. Отидох на второ мнение и взех предвид диагнозата на другите лекари.

# 409
мисля че те разпределят пациентите, не си ги избирате вие.
Може и да си избирате, аз така направих Simple Smile

# 410
  • Пловдив
Не бих могла да ви дам съвет,защото вие не споделяте какъв е проблема и какъв специалист търсите.Ако става въпрос за репродуктивните специалисти те избират вас а не вие тях,за ЖК според зависи дали дадения специалист поема нови пациенти,много е различно.Ако споделите от какъв специалист се нуждаете може и да ви помогнем.

# 411
За бременните - независимо къде се следите в Надежда си заслужава да си правите Феталните морфологии, специалистите им за ФМ са топ.

Иначе мен също не ми пречи, че са бързи прегледите, то няма какво повече, но пък смятам, че има какво да се желае от към организация, случвало ми се да ми сменят часа с по-ранен, защото имало пункции и после да няма никой в кабинета 1 час, защото докторката ми прави пункции баш по време на сменения час.

# 412
Момичета, какво ви е мнението за рвмс? Има ли наистина успех от него и какво точно прави? По моите наблюдения до момента (правила съм го два пъти) няма никакъв смисъл, а док настоява да го правя отново два месеца подред преди следващия трансфер… А това са още пари и отново време, което нямам..

# 413
  • На изток от Ада
За какъв специалист ? Аз съм при Чапанова  сами си я избрахме.

# 414
Пробвали ли сте с поставяне на рвмс и преди трансфер и лепило?

Момичета, какво ви е мнението за рвмс? Има ли наистина успех от него и какво точно прави? По моите наблюдения до момента (правила съм го два пъти) няма никакъв смисъл, а док настоява да го правя отново два месеца подред преди следващия трансфер… А това са още пари и отново време, което нямам..

# 415
Здравейте, кой прави пункциите? Лекаря който ви следи или този който е на смяна?

# 416
Момичета случвало ли ви се е няколко поредни стимулации да не се активират яйцеклетките Sad
Вече тотално се отчаях, а така силно вярвах че този път ще се получи ембрион.
На спонтанен цикъл или нямаме яйцеклетки или са некачествени.  Със стимулация (3 броя) получаваме 5-6 фоликула, но всеки път не се активирали изобщо. По принцип сме и с мъжки фактор, но с помощта на МАКС и Зона селекция намират читави сперматозоиди. Ембриолозите са на мнение че проблема е в яйцеклетките.
На път съм да се откажа, но искам да чуя коментара на Стаменов.
Някой в подобна ситуация и какво са ви предложили?

# 417
Здравейте, кой прави пункциите? Лекаря който ви следи или този който е на смяна?
При мен от 4 пункции, само една бе при моя лекар, но няма особено значение за крайния резултат. Май зависи от графика им и четни/нечетни дни.

# 418
Да, случвало ми се. Или да нямам яйцеклетки или имам, но не се оплождат. След много пунции установих, че правя хубави яйцеклетки един път на 4-5 месеца и от няколко уж добри яйцеклетки до 5ти ден оцелява само един ембрион. Изглежда, овулацията ми пропуска и е през месец.
За качествени яйцеклетки, правих какво ли не: вегетарианска диета, билки, витамини, отказах кафето. Много се тормозех...
Така и не се сетих да питам моят лекар за "формула 1 и 2" на доктор Стаменов. Ако ми се наложи, бих опитала и с него.
Но и зависи на колко сте години. Аз имам ияр и ниско амх.

Момичета случвало ли ви се е няколко поредни стимулации да не се активират яйцеклетките Sad
Вече тотално се отчаях, а така силно вярвах че този път ще се получи ембрион.
На спонтанен цикъл или нямаме яйцеклетки или са некачествени.  Със стимулация (3 броя) получаваме 5-6 фоликула, но всеки път не се активирали изобщо. По принцип сме и с мъжки фактор, но с помощта на МАКС и Зона селекция намират читави сперматозоиди. Ембриолозите са на мнение че проблема е в яйцеклетките.
На път съм да се откажа, но искам да чуя коментара на Стаменов.
Някой в подобна ситуация и какво са ви предложили?

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 15:47 от koroksa

# 419
И аз имах незрели яйцеклетки при първия инвитро опит, отдавах го на стимулацията, но ми стана интересно какво означават тези 1 и 2 протоколи на д-р Стаменов? Аз съм при д-р Тихомирова де, но май той си е най-добрият в болницата и се чака супер много за него. Аз отначало исках при него, но като ми казаха, че за Тихомирова могат веднага, а за него трябва да чакам 6 месеца за преглед и се отказах от него.

Общи условия

Активация на акаунт