Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 88

• 44 926
  • 743
  •   1
Отговори
# 510

Здравейте, момичета. Излезна ми микробиологичната биопсия. Някой може ли да сподили нещо повече относно резултата? С тези стойности не мога да се ориентирам дали има нещо притеснително. Подготвям се за зет и искам всичко, което зависи от мен да го направя. Благодаря! Heart

# 511
Хайде пак съм аз... Цял месец чаках за следващия преглед... Цял месец псуване и кълнене на тъпата киста Rage и хоп... Днес 06. 03 настъпи часа на истината... и баммм тая гад не е мръднала, бе, момичета.... Там си седи от лявата страна и ми станала първа приятелка... Triumph
Ама, не я харесвам и не искам Weary
Та сега ново двайсет - противозачатъчни Линдимет 30 и отново чакане, до следващия цикъл Confounded
Този път мисля да не й говоря на тази гадина Grinning

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 21:20 от IvanovaLub

# 512
  • София
Здравейте момичета, предстои ми ЦС при д-р Цветков и смятам да я направя без упойка. С една премахната тръба съм. Тези от вас, които са си правили ЦС, бихте ли споделили как протече изследването, използвали ли сте някакви обезболяващи?

# 513
Аз съм правила ЦС без упойка и поради двете ми запушени тръби тогава, беше луда болка. Направо ме разкъса и остави да треперя. Доколко знам, доктори предпочитат 1-2 мин пълна упойка за да ни спестят евентуална болка и за да може да се направи ясна ЦС.
Здравейте момичета, предстои ми ЦС при д-р Цветков и смятам да я направя без упойка. С една премахната тръба съм. Тези от вас, които са си правили ЦС, бихте ли споделили как протече изследването, използвали ли сте някакви обезболяващи?

Може да пробвате с билки: бял равнец, а ако се предразположена към кисти да се консултирате с билкар за някоя друга билка. Билки се пият 3+ месеца и с билки махам задържани фоликули, от други жени съм чувала, че смаляват и кисти.
Хайде пак съм аз... Цял месец чаках за следващия преглед... Цял месец псуване и кълнене на тъпата киста Rage и хоп... Днес 06. 03 настъпи часа на истината... и баммм тая гад не е мръднала, бе, момичета.... Там си седи от лявата страна и ми станала първа приятелка... Triumph
Ама, не я харесвам и не искам Weary
Та сега ново двайсет - противозачатъчни Линдимет 30 и отново чакане, до следващия цикъл Confounded
Този път мисля да не й говоря на тази гадина Grinning

# 514
Аз съм правила ЦС точно при Цветков (не че болката зависи от него де) и тогава го попитах дали има смисъл от упойка и той каза според мен не! Така и направих и болеше, но не особено, може би за 2-5 секунди ме заболя зверски, чак ми се доповръща, но пак казвам за много кратко!

# 515
Момичета , някоя от вас да се е тествала в една лаборатория, след това на другия ден в друга и чхг да е различно ?
Да отбележа, че в едната лаборатория мерната единица е UI/L , а в другата mIU/ml ?
Възможно ли е чхг да не се е променила за 24 часа ? Знам, че се изследва на 48-72 ч , но просто смених лабораторията и сега съм притеснена ?!

# 516
Правила съм ЦС без упойка, но в друга клиника, още не се бях преместила в Надежда. Биха ми инжекция но шпа около половин час преди процедурата, но болката беше брутална, страшно ме заболя и явно съм се преместила леко и доктора викна, не мърдай иначе трябва пак да правим снимката. И за да не мърдам така съм си стиснала ръцете, че имах отпечатък от ноктите си седмица напред. Беше много стресиращо преживяване и ако трябва са го правя отново, определено ще е с упойка. Но всичко е индивидуално за всеки човек. Много момичета казват, че усещат само дискомфорт и до там…

# 517
Аз не усетих нищо особено по време на ЦС - бях без упойка.
Но аз си знам, че съм с висок праг на болката и по-скоро очаквах да са проходими тръбите, така че си поех риска.

# 518
  • На изток от Ада
Аз бях с упойка.  Правиха ми хистероскопия и от там ЦС

# 519
Индивидуално е наистина това с болката при ЦС. Аз бях с упойка и не съжалявам, защото след това правих ExFoam без и щях да припадна на стола.
От гледна точка на вече миналото време и опит, бих си спестила всяка една болчица, достатъчно е травмиращ целия път.

# 520
  • На изток от Ада
Утре съм на док  дано мине леко. И дано не е офис хистероскопия...

# 521
аз и цветната снимка и хистероскопията ги правих с упойка

всичко е много индивидуално, някои хора само като седнат на стола им прилошава и причернява при мисълта за процедурата, и съответно болката е непоносима

аз съм от страхливите и освен нова съм с нисък праг на болка

и след двете процедури, близо час ме боля корема и пих обезболяващи

# 522
аз и цветната снимка и хистероскопията ги правих с упойка

всичко е много индивидуално, някои хора само като седнат на стола им прилошава и причернява при мисълта за процедурата, и съответно болката е непоносима

аз съм от страхливите и освен нова съм с нисък праг на болка

и след двете процедури, близо час ме боля корема и пих обезболяващи
Знаете ли колко врема важи цветната снимка

# 523
мисля, че лекар може да прецени дали е валидна и дали дава необходимата информация за тръби и матка...
никъде не съм виждала в интернет да пише колко време е валидна цветната снимка

предполагам, ако е правена скоро, примерно последните няколко години, би трябвало да е валидна

хора, които са си правили снимките в други болници са ми казвали, че трябвало да повторят... не знам дали е защото идват от друга болница или са им били по стари снимките или не са предоставили необходимата документация

# 524
Аз правих ЦС в Надежда. С пълна упойка, не съжалявам тъй като съм голяма паника . След като ме събудиха всичко беше нормално. Станах и си тръгнах. Не ме е боляло и не съм усещала дискомфорт .

Общи условия

Активация на акаунт