Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 88

• 44 826
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
На мен не са ми я правили на точно определ ден, защото там не се следи овулация. Важното е лигавицата да е нарастнала, за да те боли по-малко.

# 616
Добро утро, момичета. На кой ден се прави микробиологична биопсия? Моля някой да сподели каква е процедура.
В сайта на болницата пише че няма значение кой е денят, има и допълнителна информация: https://nadezhdahospital.com/reproduktivna-medicina/specializira … izsledvania/jeni/
Доколкото знам няма някаква особена подготовка, но все пак питайте доктора си.

# 617
Здравейте! Някоя от вас искала ли си е изследванията от биописиите и дали ги пращат с куриерска фирма?
Благодаря Ви!

# 618
Здравейте! Някоя от вас искала ли си е изследванията от биописиите и дали ги пращат с куриерска фирма?
Благодаря Ви!
С куриер не, но веднъж попитах дали може по имейл да ми ги изпратят и казаха че нямали такава практика и не можело. Те дори и в апп-а не ги качват и се коментират на място с докторите. Пробвайте все пак.

# 619
Здравейте. Може ли някой да обясни как протича дългия протокол и колко време отнема и по добър ли е от късия?

# 620
  • София
Здравейте. Може ли някой да обясни как протича дългия протокол и колко време отнема и по добър ли е от късия?

https://iskambebe.bg/services/fertility-awareness-methods/ Виж тук. Всичко според мен е до решение на лекаря.

# 621
Някой някаква идея защо не мога да запиша час за Д-р Д. Цветков? Календарите за график на сайта са неактивни - и в Надежда, и в мола.

# 622
Здравейте,
Час при репродуктивен специалист може да си запишете само през кол центъра или на място в болницата/МЦ .

# 623
hardcandy,  мисля, че за репрудоктивните се записва час през кошл центъра.

Jakito, аз съм по дълъг протокол. Слага се блокираща инжекция на преходния цикъл. При мен я слоижа на 15.02 а на 13.02 ми беше пункцията и сега в събота ще правим трансфера. Не знам кой е по-добър, лекаря преценява. Мисля, че се взема предвид и АМХ-то. Ако е ниско се прилага само къс. При дългия протокол фолилулите растат с еднакъв размер. Но все пак при всеки е различно.

# 624
  • София
Днес за първи път пуснах АМХ в Надежда и съм изненадана. В Цибалаб ноември, на 3ти ден от цикъл беше 2.29, сега е повече и съм меко казано изненадана. Знам, че няма значение кога като ден се пуска.
Какво значи това?? Имам ли повод да се притеснявам? Само да допълня тогава в Цибалаб като ме боднаха, до сутринта бях с повръщане и жестока диария, температура, ако е от значение.

# 625
Здравейте, момичета. След трансфер съм и имам изписани торба лекарства. Зарзио през ден, прегнил през ден, преднизолон 2х1, програф 1 на ден, дузодрил 2х1, циклогест 2х1 до деня на теста. Някоя от вас минала ли е през същата терапия?

# 626
Здравейте. Днес на девети ден приключи и моя първи опит инвитро. Резултат 0.53. Взех ембриодоклада. Имам въпрос когато яйцеклетката е лутеинизирала или  незряла  каква е причината? От 12 яйцеклетки 5 са така. Другите две дегенерирали. Какво означава брой ПН имате ли идея?

# 627
  • София
Здравейте. Днес на девети ден приключи и моя първи опит инвитро. Резултат 0.53. Взех ембриодоклада. Имам въпрос когато яйцеклетката е лутеинизирала или  незряла  каква е причината? От 12 яйцеклетки 5 са така. Другите две дегенерирали. Какво означава брой ПН имате ли идея?
Нормално оплодени яйцеклетки -В центъра на цитоплазмата се визуализират 2 пронуклеуса (2PN) с нуклеоли (малките черни точици) в тях. В перивиделинното пространство са разположени двете полярни телца (2PB). Нормално оплодената яйцеклетка се характеризира с 2PN и 2PB. Всяка друга комбинация се приема за абнормно оплождане.

# 628
Здравейте. Чакам цикъл и се записвам за 7-8 ден.Оплождането е било ИКСИ. Та от 12 яйцеклетки 5 унищожени поради лошо качество. 5 ембриона неправилно развитие  спряли са още на ден 1. Можете ли да ми кажете какво да изследваме? Къде може да е причината? Нямам идея вече. Имам един замразен ембрион на ден 6…и това е.

# 629
Здравейте. Днес на девети ден приключи и моя първи опит инвитро. Резултат 0.53. Взех ембриодоклада. Имам въпрос когато яйцеклетката е лутеинизирала или  незряла  каква е причината? От 12 яйцеклетки 5 са така. Другите две дегенерирали. Какво означава брой ПН имате ли идея?

Мисля , че това са пронуклеуса .

В оплодената яйцеклетка (зигота) има оформени два пронуклеуса – един от сперматозоида, един от яйцеклетката. Не всички яйцеклетки, които са събрани при пункция, дават признаци на оплождане.

Общи условия

Активация на акаунт