Подготовка за малкия човек - тема 22

• 46 774
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, бебчето ми е на почти месец, изцяло на кърма. Сякаш най-много харесва бибероните на Бибс. Една приятелка ми каза, че не било ок да се слагат в стерилизатор, а аз ги стерилизирам по веднъж в деня. Има ли нещо такова или си стават за стерилизатор?

Също четох, че е добре всеки месец да се сменят. Така ли е?

# 136
Стерилизират се. Но да, каучукът с времето се раздува (долу-горе месец). Така или иначе е желателно да се подменят често. Този скрийншот е от профила на бамбуки.

# 137
Нашата пък мома, бебе Мила, вече е на 4м и не понася биберон-залъгалка. Изстрелва ги 10 см във въздуха...

# 138
Освен раздуването имат и навика да побеляват. Препоръчвам да не ги оставяте дълго затворени в стерилизатора (ако не суши, тогава не знам) след приключване на програмата, така скапах моята каучукова :/
Моето момиче ползва 2-3 пъти седмично по 10 Мин максимум, тогава е голямата драма, тъй че няма да ги сменя на месец, но пак няма да ги държа много в обръщение Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 07:16 от Inferiya

# 139
Daisy и моето дете е с Бибс, това бяха най-леките, които пробвахме, всички останали му падаха в началото. Стерилизирах си ги тогава, сега вече разбираемо не, днес си намерих една в домашната чехла 😂😂 Но ги сменям често точно, защото си променят формата и да не свикне с такава раздута и после да не иска нормална. Аз съм За залъгалките като начин детето да се самоуспокоява. През нощта си ги намира сам в леглото и си ги цока, не ме буди.

# 140
  • до най-прекрасния мъж
Имаме и камера, и бебефон. За мен камерата е по-удобна, бебефонът го ползваме при пътувания на почивка. Има страхотен нощен режим и образът е супер ясен, а звукът много силен, чува се дори кучето на съседите, като се разлае. Ние я гледаме вечер, ако не съм при нея, докато си легна и през деня, ако трябва да свърша нещо, докато спи. Камерата е двойно по-евтина.

# 141
Ами аз мисля на един месец да сменям - окей ли е това като време?

Алисън, твоето бебче само на Бибс ли беше?

# 142
Чантата за количката ми е раница, но абсурд да я мъкна на гръб, докато тичам по малкия. Нося си моя дамска чанта (пак е раница, но малка, където са ми пари, документи, телефон). Така или иначе зарязвам количката, чантата с памперсите и мокрите кърпи ако ми открадната ще ми е най-малкият проблем.

# 143
  • Русе
Аз исках видеофон, но така и не купихме. Живеем в двустаен апартамент и всичко се чува.
Може би щеше да е излишна покупка (в нашия случай).
Имаме и камера, и бебефон. За мен камерата е по-удобна, бебефонът го ползваме при пътувания на почивка. Има страхотен нощен режим и образът е супер ясен, а звукът много силен, чува се дори кучето на съседите, като се разлае. Ние я гледаме вечер, ако не съм при нея, докато си легна и през деня, ако трябва да свърша нещо, докато спи. Камерата е двойно по-евтина.

# 144
  • до най-прекрасния мъж
Моята е тази:
Скрит текст:
Супер доволна и събира много. Ще си я оставя за излизания с таткото и по-натам за дамска чанта, защото е супер удобна и голяма, а разпределението й вътре е подходящо. За парка днес ще си купя най-обикновена малка раница от Декатлон. То какво ли толкова и ще нося - портфейл, ключове, телефон, 2 памперса и едни мокри кърпи. Чак пък две чанти, айде няма нужда.

# 145
  • Wonderland
Аз исках видеофон, но така и не купихме. Живеем в двустаен апартамент и всичко се чува.
Може би щеше да е излишна покупка (в нашия случай).

Не смятам, че камерата е излишна покупка -  без значение самостоятелна, или под формата на видеофон. Идеята не е просто да чуваш кога плаче, може да се е завъртяло или омотало в чаршаф/завивка... със сигурност искам да има видео опция, просто се чудя дали да е камера, която да вържа с уай фай, или да е видео бебефон.

Благодаря момичета за съветите! Ще видя виедофона на Чиполино. Simple Smile

# 146
Аз имам нужда от две, защото дамската ми чанта е мой личен аксесоар и няма нищо общо с бебето. Нося си я винаги, просто сега ползвам вариант раница, тъй като ми е по-удобно. Ние правим дълги разходки и в неговата освен памперси и мокри кърпи винаги има допълнителен кат дрехи, сега с това променливо време допълнително по-тънко или по-дебело връхно, храна, лигавник… сигурно пропускам нещо. Та така, дали има нужда зависи от нуждите на конкретната майка.

# 147
Винаги съм правила същото като Freya, малка раница с личните ми вещи +раница/чанта, която си стои в количката и е за нещата на детето само.

# 148
Малка дамска чанта за личните ми вещи, а чантата на количката за тези на детето - така сме се организирали от раждането и засега поне не е проблем.

# 149
Аз също нося в чантата (която е раница) за детето допълнителни дрехи, връхно по-тънко/дебело според зависи как е облечено, храна също доста често яде навън, бутилката му с вода, слънцезащитен крем, колд крем. С това променливо време не знаеш какво ще ти трябва. Онзи ден на обяд беше 20 градуса, после излезе ужасен вятър. Естествено ако излизаш в близкия парк за 30-40 минути няма нужда от всичко това. Но повечето сме по цял ден навън с децата. Плюс, че аз никога не бих  ползвала за дамска чанта такъв тип торба, но за това всички хора не сме еднакви и има много различни видове чанти на пазара

Общи условия

Активация на акаунт