Подготовка за малкия човек - тема 22

• 46 848
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Странно ми е като прочета, че на втората седмица или от родилното бебетата са с размер 2, чудя се какво го налага, как разбрахте, че предишният размер е умалял?
Моята девойка се роди 3460, на 2ка е от... 3та седмица някъде, не си записах деня. Започнаха да ѝ се отбелязват много ластиците на крачетата Simple Smile

# 196
  • София/Севлиево
Аз имах по 2 пакета 1-ца,2-ка и 3-ка на Фред и Фло изпратени от сестра ми.Единички само тези ползвах докато свършиха,от двойките пробвах още от ДМ,Лидл и Пуфис,от 3-ките си намерих още Фред и Фло,от 4 нагоре изредихме на Кауфланд,на Била,друга английска марка Литъл уан и Памперс.Сега е 5 номер и в момента е с тези на Лидл,че имаха промоция, като свършат пак ще мина на Памперс (и с тях се запазих от промоция в Лидл)и ще дойде лятото и се надявам да успеем да ги махнем.

# 197
  • до най-прекрасния мъж
Али, зависи от памперсите. В Селена бяха с Падлърс, 2ка, вкъщи изкарахме много малко с Лупилу 1ца, но можех да мина директно на 2ка. Имах мостри Памперс Премиум Кеър 1ца, които бяха големи колкото 2ката на Лупилу. Явно от там идва разликата.
Иначе, моята се роди 3160, 47 см, изписаха я 2900. Тоест, нормално към дребно бебе.

# 198
А някой ползвал ли е това за къпане на бебе? Пише 0+, но нещо ме съмнява.

# 199
  • Вестерос
Moeто се роди 52 см, 3860 , носех единица премиум кеър и като ми я донесоха беше с други памперси двойка. Съответно в болницата слагах единицата, но много ѝ се отбелязваше на кълките. У дома минах на двойка и си беше ок.

# 200
Някой ползва ли от тези отпадъчните кошове за памперси на някоя фирма ? Вършат ли работа

# 201
  • София/Севлиево
Имахме подобна ваничка,ползвахме я от раждането до 5 месец, когато вече не се побираше вътре.

# 202
  • Русе
И моят син се роди 4кг 52 см 
Сега ако ми кажеш че си родила в 9:45 на 01.11 Grinning
Моят син се роди 4кг, 52см и използвахме Premium Care, 1 точно един месец (цял голям кашон). Не са пропускали или каквото и да е, за да има индикация да минаваме на по-големия размер, а когато за пръв път му сложих двойка му беше огромна. Странно ми е като прочета, че на втората седмица или от родилното бебетата са с размер 2, чудя се какво го налага, как разбрахте, че предишният размер е умалял?

# 203
Някой ползва ли от тези отпадъчните кошове за памперси на някоя фирма ? Вършат ли работа
Аз съм им голям фен. Имаме такова с туист опция, но не я ползваме. Така не се хаби излишна пластмаса Simple Smile Ползваме пълнители за касетите от olx, не оригинални.
Кошче може да се получи като подарък при закупуване на неща за 20 евро или паунда от baby registry на съответния Амазон Simple Smile

# 204
А някой ползвал ли е това за къпане на бебе? Пише 0+, но нещо ме съмнява.

А каква е тази ваничка? Бих взела такава.

# 205
Хаха, не, в датата се разминаваме Simple Smile

На мен тази ваничка ми се струва крайно неудобна, но пък някои много ги хвалят.
И моят син се роди 4кг 52 см 
Сега ако ми кажеш че си родила в 9:45 на 01.11 Grinning
Моят син се роди 4кг, 52см и използвахме Premium Care, 1 точно един месец (цял голям кашон). Не са пропускали или каквото и да е, за да има индикация да минаваме на по-големия размер, а когато за пръв път му сложих двойка му беше огромна. Странно ми е като прочета, че на втората седмица или от родилното бебетата са с размер 2, чудя се какво го налага, как разбрахте, че предишният размер е умалял?

# 206
Елиза 123,
Shnuggle  пише на нея. "UKs favorite baby bath".

А наистина ли първите бебешки къпания са само с вода? Без шампоан/душ гел/сапун?

# 207
Витаминче, "всеки сам си преценя", както и колко често да е Simple Smile
Ние първия месец измивахме само с вода цялото тяло веднъж седмично, дупето, разбира се, по-често с препарат, както и около вратлето, че много повръща :/. След 5та седмица (пъпа ѝ падна късно) плацикаме във ваната два пъти седмично, но тя доста се кефи Simple Smile Включихме препарат и за останалата част Simple Smile

# 208
Ние до падане на пъпчето на около 7 ден и къпехме дупето и гънките, не потопена цялата, с препарат дупето всеки ден(акаше 5-6 пъти) . Всеки ден я къпем все още на 1г е, много си обича водата, това и е ритуала преди сън. Само с водичка и препарат за дупе и ръчички, косата и останалото телце 2 пъти в седмицата с препарат.
Както са казали всеки родител сам си преценява.
Кош за памперси не съм ползвала, за мен е излишен, събира прах и още отпадаци от торбички. До 7-8м не мирише почти и хвърлях в нашата кофа с капак и си я изхвърляше ММ или аз всеки ден.

# 209
Здравейте и честит празник на всички!
 Някой ползвал ли е памперси Pine soft? Може ли мнение?! Излизат доста бюджетно и гледах рвклами в лекциите за бъдещи родители, та се чудя дали да не поръчам.
Аз ги ползвам купих един пакет преди да родя точно защото са бюджетни и се оказа,че и в родилния дом ги използват. За мен са страхотни пелени много меки и памучни,от както е родена беба само с тях е, нямаше никакви проблеми докато не реших да ползвам Памперс актив бейби и се подсечи доста и пак си минах на Pine soft. Турски пелени са,но за моето  бебе са удачен вариант.

Общи условия

Активация на акаунт