Подготовка за малкия човек - тема 22

• 46 848
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
  • Русе
Не съм ползвала, но на мен си ми изглежда точно 0+

А някой ползвал ли е това за къпане на бебе? Пише 0+, но нещо ме съмнява.

А каква е тази ваничка? Бих взела такава.

# 211
  • Вестерос
Елиза 123,
Shnuggle  пише на нея. "UKs favorite baby bath".

А наистина ли първите бебешки къпания са само с вода? Без шампоан/душ гел/сапун?
Аз къпех моето бебе след като падна пъпа / на 8-мия ден/ всеки ден. Ползвам на мустела 2 в 1, което е. После като застудя почнах да я къпя през ден, тялото и косата. Но нещо не ѝ мие хубаво косата мустелата, има много коса, та взех на бочко един шампоан за проба. Зависи от кожата на бебето за къпането.  Дупе мия след всяко акане.

# 212
  • до най-прекрасния мъж
Пъпчето й падна в деня след изписването. Къпехме 2 седмично цялата, главата 1 път седмично или на две седмици, то какво толкова може да се изцапа едно новородено. Единствено, ако върне или пропусне памперса. Дупе миехме всяка вечер и лицето също. Сега всяка вечер гръбче, подмишници, ръчички, лице, дупе. Един път седмично цялата с главата. Дупето при нужда може и по-често, но аз не мия на всяко акане, ако не е необходимо.

# 213
Какво съдържа спалният комплект за количката? Достатъчно ли е само чаршафче за матрачето?

# 214
Какво съдържа спалният комплект за количката? Достатъчно ли е само чаршафче за матрачето?

Аз имах чаршафче, но съм със зимно бебе и не го ползвах, слагах я в чувалчето върху муселинова пелена. Не ви трябват възглавници и други подобни.

# 215
  • София/Севлиево
Моят за количката имаше завивка, съвсем тънка възглавница и една тъничка подложка за под бебето (зимен се води).Но аз много не съм го изкарвала нито миналата,нито тази зима.Даже сняг още не е пипал(имахме малко,но никак не му допадна).За сметка на това обожава да скача в локвите.Та в тая връзка-има ли значение какви точно гумени ботуши ще му взема,нещо специфично при избора им.На големия не съм купувала.
За къпането-сряда,петък и неделя са дните за баня,ако ММ си е тук караме през ден,иначе в сряда идва свекървата,а другите два дни ММ.Росен не си пада много по водата,все още като му мием косата и лицето се съдира от рев,обаче пък с басейните няма проблеми,стига да не му топим главата и да не я мокрим(добре че е малък и няма да помни как лятото го изпуснахме в морето,тогава не плака, защото много бързо го вдигнах и нямаше време да реагира).

# 216
За количката не съм ползвала нищо, когато беше новородено. Бебето се слага облечено  и завито с покривалото на коша за новородено. Може би ако ми беше лятно бебето щях да слагам някаква тънка пелена, но пак едва ли. Поне на моята количка вътрешността на коша се сваляше и переше, а и беше подходяща материя.

# 217
  • Германия
Моите деца са на 6г и на почти 3г и все още много мразят да им се мие косата 😣 голям рев пада. Но понеже не им се омазнява бързо аз не настоявам. И като новородени не съм ги къпала повече от 1 или 2 пъти седмично.

# 218
  • до най-прекрасния мъж
Понеже е декемврийче малката, докато я возех в коша за новородено, постилах леко вълнено одеялце, а върху матрачето слагах само памучен протектор. После слагах нея добре облечена. Ако е било мин студено, я завивах също с одеялце и покривалото. Нашата количка не беше много закътана, но има такива с покривала, които защитават много добре и количката става почти затворена. Вече в лятната не съм постилала нищо, освен мека подложка, която лятото махнах, защото й спарваше гърба, но и тя беше вече голяма. Коша за новородено обикновено е с хубави платове и всичко се сваля и пере. Лятната даже не съм я прала преди употреба, изпрах само подложката. Ако беше лятно бебе, вероятно щях да постилам по една пеленка отдолу и толкова.

# 219
Моите деца са големи: на 21 и на 16. Къпех ги всеки ден от изписването натам - и цялото тяло и косата, а дупетата - след всяко акане. Не е имало периоди в живота им и до ден днешен, в които да не се къпят всеки ден. Simple Smile
Може и да има резон в това да не се къпе бебето всеки ден, но така съм свикнала и предполагам, че третото детенце също така ще го къпя. Но ще видим, как ще ни посъветва педиатърът. Simple Smile

# 220
  • Вестерос
За бебето и къпането както писах зависи дали има коса или не, дали има рефлукс или не, дали има кожен проблем или не. На един семинар на И мама знае акушерката каза, че препоръчва да се къпе всеки ден бебето, може само с вода, заради липидите.
Моето е ноемврийче. Върху матрака на количката съм сложила едно дебело одеялце и отгоре детето облечено слагам, завивам пак с одеялце. Няма чаршафи, възглавници и прочие.

# 221
  • до най-прекрасния мъж
Проблемът на къпането не е в самото къпане, а в хлорираната и твърда вода, която изсушава нежната бебешка кожа. Затова не се препоръчва. Иначе, да, не е проблем да е всеки ден, ако кожата на детето позволява и водата в района, в който живеете, е хубава или имате система за пречистване. Това важи основно за новородените. После кожата си изгражда защитни механизми и ако не е проблемна, може и всеки ден да се къпе с подходящи измивни.

# 222
Здравейте! Разглеждам сега за овлажнител за въздух. Може ли препоръка? какъв ползвате вие?

# 223
  • Вестерос
Проблемът на къпането не е в самото къпане, а в хлорираната и твърда вода, която изсушава нежната бебешка кожа. Затова не се препоръчва. Иначе, да, не е проблем да е всеки ден, ако кожата на детето позволява и водата в района, в който живеете, е хубава или имате система за пречистване. Това важи основно за новородените. После кожата си изгражда защитни механизми и ако не е проблемна, може и всеки ден да се къпе с подходящи измивни.
Както написах това го каза акушерка на семинар. Доста известна акушерка при това. По-горе написах моето мнение.

# 224
То и при акушерите, ако се намерят двама в една стая на едно мнение ще е покрай минаването на Халеевата комета Joy То не е къпане, забелване, спане по гръб или настрани, даване на вода... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт