Подготовка за малкия човек - тема 22

• 46 869
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Ютията как премахва остатъчния прах за пране? 🤔

# 241
  • до най-прекрасния мъж
И аз това се зачудих.
Не гладя нищо, според мен след сушилнята няма нужда. Дрехите никога не са й били намачкани. Изгладих ги един път, още преди да се роди. После купихме нови, защото наличните се оказаха големи, не съм имала нито времето, нито желанието да гладя. Евентуално сега за лятото, ако носи рокли, може да се замисля да ги гладя от естетична гледна точка и то ако се налага. Иначе, не.

# 242
А с какво миете пода в стаята, в която спи бебето (вид препарат, марка)?
И също, шишетата директно се стерилизират или първо се мият и тогава? Ако да, с какво ги миете (марка, модел)?

# 243
  • Вестерос
Пода си мия както преди. Шишетата се мият с бебешко веро преди стерилизиране. Ползвам Бочко

# 244
Шишетата се мият преди стерилизиране с четка/гъба и бебешко веро. Ползвала съм Бочко и Фрош, и двата са хубави.
Докато бебето е новородено няма много значение с какво ще се мие пода, стига да не е нещо със супер силен аромат. Като пролази и почне да играе предимно по земята, може с парочистачка или нещо по-био. Моето дете съм го виждала да лиже паркета 😂 Ползвам универсален препарат за под на the pink stuff.
Гладих до към 3 месеца и нещо, после нямах нито време, нито желание. Ако ще носи нещо за повод от рода на риза и панталон, мога и да го изгладя, във всеки друг случай не виждам смисъл.

# 245
Аз гладя всичко без чорапи. Не заради дезинфекция,която я върши сушилнята преди гладенето. Просто не понасям намачкани дрехи,гладя си дори тениската с която стоя вкъщи. А на бебето дрехите абсурд да не изгладя. Който както е свикнал. Не ми тежи,понеже и бащата глади,даже по-добре от мен Grinning

# 246
Някой може ли да ми каже в тези нагреватели за шишета , всякакви шишета ли може да се слагат в смисъл и стъклени и пластмаса ?

# 247

Високите температури намаляват възможността за развитие на алергени.

Аз съм с атопичен дерматит (изразява се понякога на рамене, скалп и гръд) и колкото и дерматолози да съм посещавала през годините са ми го казвали това за гладенето + използването на бебешки препарат за пране и никакъв омекотител.

# 248
Високите температури убиват микроби, казано на прост език, но не премахват остатъците от праха за пране.

# 249
Да допълня, че високите температури убиват микроби и бактерии, ако не се ползва пара. В масовите домашни ютии в резервоара и дюзите живеят един куп неща, които не умират при градусите, които развиват те, а само се размножават.

# 250
  • до най-прекрасния мъж
Пода мия с обикновен препарат и преди, и сега, когато вече ходи. Имам и парочистачка, но с нея минавам по-рядко.
Шишетата мия с бебешки Фрош, другите съдове с нашето веро след като мина годинката. Имам още малко бебешко веро и като го изхабя, няма да купувам повече. Яде на кухня, яде и от общата храна, вече не виждам смисъл. Единствено плакна по-усърдно, за да си сигурна, че няма препарат.
Засега мисля да продължа да пера с бебешки препарат още известно време. Въпреки че се въргаля отдавна в нашите чаршафи, по пода и къде ли не.

# 251
Привет, момичета, сигурна съм, че темата е коментирана в стари теми - спомням си, но не знам точно къде, а тогава бях решила да не взимам.

Замислям се за слинг - може ли малко отзиви, препоръка и също - от кой месец се слага бебчето и по колко време? Четох, че има ползи.

# 252
  • Вестерос
Слинг Кабоо е предпочитан, лесно се слага, някой от новородено ги слагат до към 4-тия месец, после минават на хибридна раница.

# 253
Аз съм с еластичен, не ми е проблем слагането. Нося я особено когато е много тъжна и нещастна покрай коремчето вечер Simple Smile
Но, ако имаш възможност, направи консултация най-добре и ще видиш какво е удобно за теб.

# 254
  • Вестерос
Да, че моят стои изпран и изгладен. Точно един път за пет муните я сложих.

Общи условия

Активация на акаунт