Подготовка за малкия човек - тема 22

• 45 967
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря ти.
А Вашият какъв е точно, може ли марка+модел или линк?

За аспиратора други мами са споделяли, че не върши никаква работа, аз нямам личен опит. Но горещо препоръчвам нашият, който е комбиниран за уста и прахосмукачка. За момента сме го ползвали само с уста, върши работа.
Nosko е марката, има ги в повечето добре заредени аптеки.
Камерата ни е тази:
https://www.robicam.bg/product/kamera-za-doma-ultrahd-icsee/
Бебефонът е този:
https://www.robicam.bg/product/bebefon-robicam/ с двупосочен звук и мелодии.
Но определено камерата има много по-добра нощна картина, по-голям радиус за наблюдение, а звукът е страхотен. Чува се как лае кучето на съседите дори. За мен е важно, защото понякога я буди и ми заостря вниманието, ако не съм при нея. Приложението е лесно за употреба и може да се наблюдава отвсякъде, където има нет.

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 22:41 от blue.angel

# 451
Благодаря ти.

Благодаря ти.
А Вашият какъв е точно, може ли марка+модел или линк?

За аспиратора други мами са споделяли, че не върши никаква работа, аз нямам личен опит. Но горещо препоръчвам нашият, който е комбиниран за уста и прахосмукачка. За момента сме го ползвали само с уста, върши работа.
Nosko е марката, има ги в повечето добре заредени аптеки.

# 452
  • София
Здравейте момичета, дали някоя от вас има впечатления от този универсален дъждобран за количка https://www.bebemarket.bg/reer-universalen-dyzhdobran-za-kolichka
Никъде не мога да открия размери и се чудя дали ще пасне на нашия кош за новородено - Кула гранде на Пег Перего. Отворена съм и към други предложения, общо взето търся нещо по-бюджетно, не ми се дават 100 лв за оригинален дъждобран, който ще се ползва само няколко месеца.

# 453
Привет мами! Много се чудя какво чувалче за сън да взема и въобще дали да взимам. Харесала съм си в сайта angel baby, но гледам че има такива с функция повиване, но доколкото разбрах дължината им е до 56 см, което означава, че мн малко време ще се ползва, та се чудя направо класическо лятно ли да взема(термин 29.04). Друго, което гледах са пелени за повиване, антистрес пелени… първо детенце ще ни е и не съм мн запозната още. Ще се радвам да чуя вашето мнение Simple Smile

# 454
Функция повиване не е добре да се използва след 3ти месец и има схема на отучване, защото да си омотан и сгушен си е силна асоциация. Но не знаете дали детето ще иска Simple Smile Някои спят много спокойно, други - изобщо. Бях много навита да повивам, но моето не се разбра с метода.
Бих препоръчала да пробвате с обикновена пелена под надзор и ако се получава - да инвестирате в антистрес или чувал. Чувала може да се ползва (поне повечето) и с функцията, и без нея. Но да, първия се израства бързо Simple Smile За дечицата, които обичат да спят с ръчички нагоре има и модели, които са специално за това.

# 455
Привет мами! Много се чудя какво чувалче за сън да взема и въобще дали да взимам. Харесала съм си в сайта angel baby, но гледам че има такива с функция повиване, но доколкото разбрах дължината им е до 56 см, което означава, че мн малко време ще се ползва, та се чудя направо класическо лятно ли да взема(термин 29.04). Друго, което гледах са пелени за повиване, антистрес пелени… първо детенце ще ни е и не съм мн запозната още. Ще се радвам да чуя вашето мнение Simple Smile

През повечето време ползваме обикновена пелена, защото малката от самото начало не обича да са й прибрани ръцете. Иначе бяхме взели това чувалче на Owli и го ползваме понякога, определено си заслужава инвестицията за него, става от 0 до 36 месеца, може да са пробрани ръцете, а може и да се показват. Материята е висококачествено трико, което става и за топли, и за студени дни.

# 456
Здравейте, млади майчета!
Търсих информация в друга тема, но мисля, че вие ще сте ми по-полезни. Предстои ни погача за бебе и сме в издирване на подходящо място/заведение, където да съберем около 15-20 жени. Само две дечица има, не искаме детски кът, но нещо подходящо за целта.
Въпросът ми е - може ли да ми препоръчате нещо, за София питам?

# 457
Благодаря ви момичета! Simple Smile

# 458
Чувалчета на angel baby са много хубави, специално ползвам с крачета от 6м нагоре, от тънките.
Недостатък е, че бързо се израстват първите месеци и са скъпи, не правят промоции.

# 459
Момичета, с какъв прах за пране ще перете бебешките дрешки? Разглеждах тези които се водят био, но цените са им един път, а и като сметна че доста пране ще пада....Някъде бях чела за прах на ДМ, който ставал и за бебета, но там имат доста и не знам кой точно е този, някой ако се сеща? Приемам и други предложения, казвайте че има толкова много на пазара....Confused

# 460
Някой ползвал ли е капки Колийф за колики? От какво сте доволни?

# 461
Аз откакто се е родил малкия пера с frendly organic година и половина вече .С този почнах, останах доволна и затова не съм го сменяла.Вече пера неговите и нашите дрехи заедно и си продължих с него😁Купувам го от емаг на 23 лева на другите места е 32🤯 за 52 изпирания го водят .Дрехите нямат или никакъв аромат или съвсем лек почти неуловим, ако е от тези с ароматите, защото са различни видове.Понеже ползваме дрехи дадени и от децата на приятели винаги съм се изумявала как миришат те като отворя торбите.Все едно някой е изпръскал един флакон с парфюм вътре🤐На мен това не ми допада .Излишно натоварване на бебешките организми с такива силни миризми и химикали е според мен ...

# 462
На Дм е мисля сенсзитив гела/праха без аромат. Аз пера с Персил сензитив, има лек аромат на чисто и вади петна от ако и даже някой пюрета. Аз искам да има лек аромат на чисто, но да не е силен и и натрапчив.

Капки Колийф са ползвали доста мами в началото, аз лично не, защото моето дете нямаше колики

# 463
Да попитам още нещо, някоя от вас ползвала ли е ergobaby omni breeze от новородено? На английски където чета и в ютуб гледам клипчета си го ползват от новородени, днес звъннах на сгушени оттам ми лазаха, че не било препоръчително до 4 м да се ползват?! Та се чудя защо, питахх я каза, че заради главичката, задето не може да стои изправена, но тя раничката си има специално за подпиране на главичка..
доста е скъпа, но ако може от начало да се ползва мисля че е добра инвестиция… ако не жената ми каза за слин caboo, но тий е само до 4/5 м и после щще трябва нова раничка.. 🤷🏼♀

# 464
  • Wonderland
За първите месеци ще ползвам слинг, то дори на мен визуално не ми стои окей новородено в раница. Главичката си стои нестабилно и странно, дори в този модел. Имам приятели, обаче, които си ползват раница с бебето от преди 4 месец… както прецените.

Общи условия

Активация на акаунт