Подготовка за малкия човек - тема 22

• 45 954
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Може ли и за мен? Пускам ви имейл

Мами, някоя от вас имали в ПДФ формат книгата на Маги Пашова за захранване  на бебета?
И на какви съдчета за хранене залагате за вашите  бебчета при захранване?
Гледах бамбукови купички, но все още не съм поръчала.
Пусни ми мейл, ще ти я пусна

# 481
Мами, някоя от вас имали в ПДФ формат книгата на Маги Пашова за захранване  на бебета?
И на какви съдчета за хранене залагате за вашите  бебчета при захранване?
Гледах бамбукови купички, но все още не съм поръчала.
Пусни ми мейл, ще ти я пусна
И аз я искам beti_4ka_@abv.bg ако е удобно разбира се ❤

# 482
Момичета, Христос Воскресе! Имам едно такова питане, понеже ще си имаме лятно бебе, дали е възможно да го слагам направо в летния кош? Кошът става в напълно легнало положение и да, знам че го дават за след шестмесечна възраст, но пък ако е в зимния, няма ли да му е много топло? Родилите в жегите, как сте процедирали?

# 483
“Летен” и “зимен” са напълно погрешни понятия за кошове, възприети само в България. Реално “зимният” е за малки бебета, а “летният” - за по-големи.

# 484
+1 те са кош за новородено и седалка евентуално с различни позиции Simple Smile на която се слага чувал зимата.
Честно казано не вярвам на "пълно легнало", от както видях няколко така рекламирани, на които пълното легнало им се оказа 170°.
Моето бебе не е лятно, но то тая зима хич не беше зима Simple Smile Никога не съм я извеждала със закопчаващо то нещо на коша, винаги си е била само с одеяло, ако е по-хладно или в общия случай само по боди и ританки.
Освен това коша може да се ползва в единични случаи и за спане през нощта, ако се пътува някъде и се наложи. Количката вкъщи не си вкарвам, но някои си я ползват за next to me в началото. Когато сме на гости си взимаме коша с нас и пак си спи в него.
Та аз лично много трудно ще се разделя с коша за новородено Joy А и на новата количка се сгъва и става колкото дъска, та и обема даже не е фактор Simple Smile

# 485
“Летен” и “зимен” кош няма!
Има кош за новородено и седалка 6+.
По-скъпите колички имат едни меки кошове, които могат да се ползват вместо коша за новородено, но реално е безмислено. Новородено да сложите на седалка за 6+ е лудост. Как ще го връзвате и ще стои така, вместо да му е удобно в коша?

# 486
malinakupina, абсолютно подкрепям казаното преди мен.

Реално едното е в напълно легнало/плоско, и добре оградено, защото новороденото няма абсолютно никакъв контрол над крайниците си, да се изсули и нарани е риск, който не бих взела особено през лятото. Имам познати със зимно бебе, които направиха това, за което вие питате, но зимното бебе е толкова опаковано, това им помогна да  успеят (и не са в Бг - с нашите тротоари не знам дали и през зимата ще е възможно.)
Има обаче вече, нещо за което аз самата не знаех, особено ако искате нещо по-мултифункционално, столче за кола, което е и кош и са абсолютно плоски - за новородено,
Нещо подобно, но пък може би е по-нисък клас на безопасност, защото не е обратно на движението:

Момичета, Христос Воскресе! Имам едно такова питане, понеже ще си имаме лятно бебе, дали е възможно да го слагам направо в летния кош? Кошът става в напълно легнало положение и да, знам че го дават за след шестмесечна възраст, но пък ако е в зимния, няма ли да му е много топло? Родилите в жегите, как сте процедирали?

# 487
malinakupina, абсолютно подкрепям казаното преди мен.

Реално едното е в напълно легнало/плоско, и добре оградено, защото новороденото няма абсолютно никакъв контрол над крайниците си, да се изсули и нарани е риск, който не бих взела особено през лятото. Имам познати със зимно бебе, които направиха това, за което вие питате, но зимното бебе е толкова опаковано, това им помогна да  успеят (и не са в Бг - с нашите тротоари не знам дали и през зимата ще е възможно.)
Има обаче вече, нещо за което аз самата не знаех, особено ако искате нещо по-мултифункционално, столче за кола, което е и кош и са абсолютно плоски - за новородено,
Нещо подобно, но пък може би е по-нисък клас на безопасност, защото не е обратно на движението:

Обратното движение при столчетата за кола е не само за безопасност, а и за да може бебето да не гледа бързо преминаващите "картини", защото очичките им не са пригодени все още за толкова бързи движения. Така че е има логика при тези кошове за кола да не са обратно на посоката на движение, защото реално бебетата не гледат. Аз , честно казано, за първи път ги виждам тези кошове за кола

# 488
През 2019, когато си търсех количка, Пег Перего имаха модел с такъв кош, който става за кола. За мен, това е някакъв компромис и абсолютно небезопасно. Тези кошове/столчета едва ли имат преминат и един краш тест.

# 489
  • до най-прекрасния мъж
Много ми е интересно всички, които питат Ама как ще вържете новородено в количката с коланите? Вие новородените си бебета как ги возите в автомобил? Не ги ли закопчавате с коланите на кошницата? Нищо му няма на бебето да е вързано с коланите. Новороденото нито мърда особено, нито се върти.
Лятно бебе направо в лятна количка с някакво леко порт бебе, че дори и без е напълно постижимо. Аз съм една от малкото, сложила бебето си на 3 м в лятна количка с напълно легнало положение и ако не ми беше първо дете и имах малко повече опит, изобщо нямаше да се занимавам с 3 в 1. Добре, че не я купих, а ми я дадоха за ползване. Иначе, за жегата, кошът за новородено не е проблем,  те са си тапицирани отвътре с мека тапицерия, а и повечето мами постилат пеленка лятото.

# 490
Ние децата в стол ги возим, но в този стол не стоят с часове или по цял ден вързани.
Сравнението е нелепо!
Мястото на новороденото е в кош, а всичко останало е чист компромис и пестене на пари!

# 491
  • Вестерос
Една от най-смислените ми покупки беше 3 в 1, така не съм мислила и гледала различни марки и не съм хвърляла маса пари само за летни колички, защото се водят модерни и прочие. Кошницата съм я ползвала 10 пъти някъде. Още е в "зимния" кош бебето, почти на 5 месеца и е супер и си спи навън.

# 492
Моята до 5.5м беше в коша за новородено, както казаха преди мен, така е правилно и най - безопасно за него, там няма периферно зрение, защото те не са готови за такива ярки картини и движения,  могат и да спят(е моята в количката не беше много спокойна през деня), нощем като сме били на гости на 2м беше спа в нея и спа 10ч без да се тревежа, ако беше в седлаката 6+ щях да се протеснявам. Освен това и 6+ седалката е по - голяма и колкото и да скъсяван коланите и се измъкваше (пробвала съм) . Ще вмъкна че в най големите жеги беше в коша за новородено юли и август месец миналата година, първо по - лесно и пазя сянка, второ не и духа макар и горещ бриз и блокирам околнлте картини, за да не я разсейват, защото на нея много и влиаеха странични картини и звуци.
Купих лятна количка, защото за път е по - удобна и има място в колата и за други неща не само количката, та взех със 170° и въпреки това е спала в нея броени пъти и то за кратко. Не иска в нея да спи спокойно

# 493
Бебето ми е лятно, ползва коша за новородвно от юни до януари, тоест почти до седмия си месец. Категорично НЕ бих я поставила в легнал седящ кош, защото:
1.нямат матраче, твърди са и има колани, които убиват, освен ако не се сложи подложка, която е компромис с комфорта на бебето
2. Седящият кош е предвиден за седящо, спящо дете като е легнал, затова новоредено, особено ако е под 3кг ще му е огромен, широк, при возене ще се мята из коша и има риск при някои модели колички да изпадне през пространството за крака или през сенника, когато повдигате количката, за да се качи на тротоар или просто да премине през дупка.
3. Достатъпно е количката да е светъл цвят, не черно, да има както повечето модели разкопчаваща се мрежеста част на сенника и разбира се, че лятото няма да ползвате покривалото, което гарантира комфорт и проветрение.
Ето как се придвижваше цяло лято, всеки ден една госпожица, родена края на юни, която, израсна навън, мрежата за комари е вградена към самия кош, вижда се как се разкопчвава сенника за проветрение при нужда.

# 494
  • Германия
Radeva, очевидно е че на бебка ѝ е било удобно! Никой не може да ме убеди че на бебето ще му е също толкова удобно и в “лятната” количка с “пълно легнало положение”.

Общи условия

Активация на акаунт