Подготовка за малкия човек - тема 22

• 45 962
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Прахта от ДМ, който се коментираше преди в темата и ползвам е този
Скрит текст:

Потребителка писа, че използва прахообразен от същия

Редувам със Sano

# 466
Както казах ползваме омни брийз от края на втория или средата на 3тия месец. Вече наистина не помня кога точно го купихме. Моето бебе беше обаче сравнително малко на 2 месеца-още й ставаха някои 56ти номер неща и може би е била около 4,6 кг. Някои толкова се раждат... за подпирането на главичката също зависи и от детето как стои в ергото. Нашата педиатърка, която е много За носенето, одобри позицията, акушерката ми също. Не знам вече какво точно гледаха, но си има критерии, които се гледат дали детето стои добре в носилката. Самата омни брийз има държач за главичката, едно като възглавничка. Зависи и детето дали може да си държи главичката или по-точно до каква степен е развита някаква стабилност, не искам да се изказвам лаишки, не мога да го обясня. Просто трябва да се пробва на място със самото бебе. Моят слинг на Мандука го ползвам в момента да си суша косата с него..... абсолютно безсмислена покупка беше и честно казано бебето изобщо не стоеше по-добре в него от колкото в ергобейби мни брийз.

Имам и ергобейби адапт (от памучен плат) и за тази носилка мога да потвърдя, че действително НЕ е ок за малки бебета или поне за моето. Също не е изобщо така удобна като мни брийз и спарва леко. Ние я купихме към 6тия месец, забравила съм и това. Но парите за омни брийз бих ги платила още веднъж. Даже като си помисля каква помощ ми е била, е евтина. :Д ергобейби сега трябва да ми плати комисионна... Joy

# 467
Както казах ползваме омни брийз от края на втория или средата на 3тия месец. Вече наистина не помня кога точно го купихме. Моето бебе беше обаче сравнително малко на 2 месеца-още й ставаха някои 56ти номер неща и може би е била около 4,6 кг. Някои толкова се раждат... за подпирането на главичката също зависи и от детето как стои в ергото. Нашата педиатърка, която е много За носенето, одобри позицията, акушерката ми също. Не знам вече какво точно гледаха, но си има критерии, които се гледат дали детето стои добре в носилката. Самата омни брийз има държач за главичката, едно като възглавничка. Зависи и детето дали може да си държи главичката или по-точно до каква степен е развита някаква стабилност, не искам да се изказвам лаишки, не мога да го обясня. Просто трябва да се пробва на място със самото бебе. Моят слинг на Мандука го ползвам в момента да си суша косата с него..... абсолютно безсмислена покупка беше и честно казано бебето изобщо не стоеше по-добре в него от колкото в ергобейби мни брийз.

Имам и ергобейби адапт (от памучен плат) и за тази носилка мога да потвърдя, че действително НЕ е ок за малки бебета или поне за моето. Също не е изобщо така удобна като мни брийз и спарва леко. Ние я купихме към 6тия месец, забравила съм и това. Но парите за омни брийз бих ги платила още веднъж. Даже като си помисля каква помощ ми е била, е евтина. :Д ергобейби сега трябва да ми плати комисионна... Joy

Ох.. ами много ме навихте с този коментар за омни брийза 😅 нашето бебе го чакаме всеки момент да се роди и доколкото разбрах е хубаво отначало бебенцето да се носи така. От Бургас сме, не знам лятото как ще е като тогава се пада да са му първите месеци… но или ще е само омни брийз или някакъв слинг к след това по-евртина раничка. Благодаря ви!

# 468
+1 за ергобейби
Нашата е ергобейби ембрейс - купихме я когато бебчо беше на около 15 дена,
- никога не го нося за повече от 30-40 минути
- внимавам крачолите да не са с "вградени" чорапи, за да не опъват на крачето
Ползвам я почти всеки ден, след хранене на бебето - за около половин час, хем добре се оригва, хем аз изпивам кафе/закусвам.
Веднъж до сега само сме влизали в Лидъл, веднъж в ИКЕА, и веднъж аз бях на един преглед а бебчо имаше ужасни колики, та го взех с мен.
Не знам колко е подходящо реалистично за дългосрочно носене на новородено, но с напредване на времето не би трябвало да е проблем по - продължително носене.
За мен е прекрасна покупка, а и нашият бебчо я харесва.

# 469
За съжаление при нас не се оказа правилната опция.
По време на коликите моето зверче си правеше вечерната дрямка сгушено в слинга. Оообаче в Ембрейса като се изпъне и се извие на дъга това дете няма успокояване. Няма опция да застане с извито гръбче, какъвто и джоб да правя отдолу. А и подозирам, че ѝ е ужасно топло. Вярно, че слинга е три ката (2, ако не се движа и е само със страничните), но Ергобейбито идва доста по-плътно Worried А аз не е като да я навличам - само по боди, без долнище. Ако не беше такава занимавка да си стягам слинга докато съм навън нямаше да го сменя. Ще пробвам и по къс ръкав тия дни, дано успее да се застои, защото е много досадно за всяко мръдване да трябва да вадя количката от багажника -.-

# 470
В брийза стои идеално с извито гръбче. Между ергобейби носилките за мен има голяма разлика.
Лятото материалът на  омни брийз  почти не се усеща, не спарва почти, а съм го ползвала и на около 30 градуса. Единственото е, че трябва детето да е максимално предпазено от слънцето. Аз ползвах шапка, която покрива част и от гръбчето, клинче вместо къси гащи колкото е възможно и сигурно до 26 градуса дълго боди. На по-високи температури с къс ръкав, но със слънцезащита за бебета от аптеката и на 2 часа я мажех. Бебето е носено с часове в тази носилка вкъщи и на разходки. В слънчево време, за да не слънчаса до 1,5-2 часа и ходехме повече по сенките. Никога не й е ставало нещо, разболя се за пръв път на 1 година зимата...

# 471
  • Германия
Момичета, с какъв прах за пране ще перете бебешките дрешки? Разглеждах тези които се водят био, но цените са им един път, а и като сметна че доста пране ще пада....Някъде бях чела за прах на ДМ, който ставал и за бебета, но там имат доста и не знам кой точно е този, някой ако се сеща? Приемам и други предложения, казвайте че има толкова много на пазара....Confused

Аз пера само с праха на дм, вече 6 години, много си го харесвам и нямам намерение да го сменям - Denk mit Ultra Sensitive Vollwaschmittel

# 472
Да попитам още нещо, някоя от вас ползвала ли е ergobaby omni breeze от новородено? На английски където чета и в ютуб гледам клипчета си го ползват от новородени, днес звъннах на сгушени оттам ми лазаха, че не било препоръчително до 4 м да се ползват?! Та се чудя защо, питахх я каза, че заради главичката, задето не може да стои изправена, но тя раничката си има специално за подпиране на главичка..
доста е скъпа, но ако може от начало да се ползва мисля че е добра инвестиция… ако не жената ми каза за слин caboo, но тий е само до 4/5 м и после щще трябва нова раничка.. 🤷🏼♀

Аз съм казвала преди, знам че Сгушени не препоръчват преди 4м Ергономична раница, обаче аз нямаше как да се разбера със слинг. На 2м и откроха дисплазия на дясна тазобедрена става и питах ортопеда с каква носилка мога да я нося и да ми препоръча  и неговоите предложения бяха : Ергобейби Адапт или Омни 360, тогава точно излизаше Бриза , аз избрах Омни меш 360, за да мога да нося и в топло време. Та от както беше на 2м е в Ергобейби. Главата си я държеше изправена още пт болницата, освен това има якичка точно да държи главичката, разбира се не съм я носила по повече от 1ч до 3-4м след това и по 2-3ч е спала в мен. Още я нося а вече е на 1г.1м

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 15:37 от Milena Stoyanova Ju 638393

# 473
Здравейте, дами! Simple Smile Събирам мнения относно този модел бебешка количка: Maxi-Cosi Zelia S Trio
Някоя ползвала ли е или има ли информация относно нея, понеже гледам в Амазон като сет е изгодна.
Благодаря предварително! Simple Smile

# 474
  • до най-прекрасния мъж
Има тема за количките, там ще ти дадат повече инфо момичетата. 
https://m.bg-mamma.com/?topic=1507506.540
Относно прах за пране - ползвам само течен бебешки Сано откакто се е родила. Има много нежен аромат и изпира доста добре. Сега взех Сано Сензитив, че не мога нещо да открия бебешкия на нормална цена, но мисля, че и той ще ни е ОК.

# 475
Мами, някоя от вас имали в ПДФ формат книгата на Маги Пашова за захранване  на бебета?
И на какви съдчета за хранене залагате за вашите  бебчета при захранване?
Гледах бамбукови купички, но все още не съм поръчала.

# 476
Ако ще правиш ЗВБ - може и директно на масичката на столчето, аз към този вариант съм се ориентирала за начало. Така и така всичко ще стане мръсно, да не цапам излишни съдове. Ако ще храниш с пюре - почти все тая от съда в началото, докато детето няма опция да го докопа и хвърли.

# 477
Имам старата, някъде, ако някоя няма новата ще я потърся. Аз захранвах по ЗВБ и с пюрета, по мое усмотрение. Използвах силиконови и пластмасови купички и чиниики, както и лъжички, сега вече яде и с нашите прибори когато я храня аз, а имаче с ръце.

# 478
Sash I, това е слънцето

Ti are, щом в описанието пише универсален дъждобран значи би станал, само погледни размерите, все пак китайската империя все универсални правят продуктите, но не се знае.

Sash I За чувалчетата- тези които са за повиване наистина са само за първите 10ина седмици само, някои бебета обичат да са с прибрани ръце, моето не бе от тях. Приятелка ми подари нейните 3 и така аз ги подарих същите 2неупотребявани и едно ползвано два пъти. Харесвам универсалните чувалчета от памук без ръкави. Купувам от амазон. Не се запасявайте с пелени като цяло, пробвайте различни варианти.

За Ergobaby- те имат един допълнителен infant insert, една полуконусовидна възглавница, която се закопчава отвътре долу и повдига бебето да бъде в правилна позиция. Не мога да кача снимка, защото съвсем наскоро си я подарих. Моята бе ползвана от приятелка и бе като нова, има ли от някой да вземете да пробвате за ден два преди да решите за покупка? Лятото ще ви е топло да се носите със сигурност, и на вас и на бебето, защото все пак сте долепени.

Hintt като вече захранила бебето мога да ви кажа че изобщо не им пука какъв точно съд ще обърне и хвърли срещу вас бебето🤣 на 10месечната ми госпожица и слагам или на масичката на стола или държа извън нейния досег иначе се озовава по моите дрехи или пода. В началото хранех със силиконови лъжички, сега им се сърди и редувам с всичко налично. Проба грешка е всичко

# 479
  • Вестерос
Мами, някоя от вас имали в ПДФ формат книгата на Маги Пашова за захранване  на бебета?
И на какви съдчета за хранене залагате за вашите  бебчета при захранване?
Гледах бамбукови купички, но все още не съм поръчала.
Пусни ми мейл, ще ти я пусна

Общи условия

Активация на акаунт