Подготовка за малкия човек - тема 22

• 45 924
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Както и да ги съхраняваш избеляват и се захабяват ако престоят повече време. Особено вакуумирани. Почти всичко съм раздала, за да може да се използва и да не отиде на боклука като го отворя след х време.  Много малко неща пазя от сантиментална гледна точка, прибрани в кутия

# 601
Защо да избеляват? Колко време могат да изкарат прибрани (и как да се приберат оптимално)? Детето ми е на почти 16 месеца и дрешките от първите месеци и досега са като нови. Имах някои с петна или много изхабени, които изхвърлих, но повечето не са нито избеляли, нито захабени от престояване.
Нямам на кого да раздам в момента. Не ми се и дават веднага.

# 602
  • до най-прекрасния мъж
В найлонови торби, но тези дни ще ги извадя и ще ги подаря. За по-дълго време съм чувала, че е добре да са в кашони, не в найлони. Количката и кошницата за кола върнах на моята приятелка опаковани в стреч фолио. Така ми ги донесе и бяха чудесно запазени.

# 603
Дефинирайте ,,дълго време". Благодаря за идеите, блу ейнджъл.

# 604
  • Вестерос
Дрехите ги прибирам изпрани, без сушилня и гладене в едни торби пликове

# 605
Аз не събирам старите дрехи. Пазя единствено дрешките от изписването и кръщенето, както и носиите й. Прибрани са в кутии под спалнята. Количките й са изпрани и прибрани в кашоните им и опаковани в стреч фолио.

# 606
И моята бебка не понася кошарката за игра, играе си на пода или “хвърчи” с проходилката. Пробвах няколко пъти да я сложа и рева бе гарантиран и оглушителен. Хит при нас е едно малко надуваемо басейнче, слагам играчки и тя си седи кротко и не мърда, като мини бебешки затвор. През деня е за игра, вечер го ползвам за баня, защото отказва да седи/лежи в коритото.
Дрешки имам по-големи размери от приятелки и ги държа вакуумирани, по-малки не пазя и всичко е раздадено

# 607
Аз съм отгледала две момчета. И двете ми деца обичаха да си играят в кошарата и успявах през това време да сготвя и да изчистя. За нас кошарата беше голямо удобство, в никакъв случай не е била безСмислена покупка.

# 608
Здравейте момичета,
един може би глупав въпрос, но все пак: как разбирате дали на детето ви му е топло или студено? Някой казват "пипни нослето", други казват "пипни гушката", но се случва нослето да е е студено, а гушката да е топла. И не знам дали е подходящо облечено?

# 609
Аз се ориентирам само по гърба.

# 610
+1 за гърба (лекичко си мушкам пръста в отвора на врата и така стигам до горната част и на гръбпето)

Аз се ориентирам само по гърба.

# 611
+ 1 за Гърба и преценявам по мен. Носа и крайниците не са сигнал за студ или топлина в началото, защото не се уросяват добре, самата аз съм понякога със студени ръце, а ми е топло.

# 612
Пресен пример от преди два часа.
Детето заспива на час и половина. На гости сме, наближи време, разбутах родата да я оставят намира да си заспи. Разхленчи се, разрева се даже. Гушнах я, беше само по боди, както обикновено. Ми то топло та толко цялото телце. По памперс и си заспа като пич. Ама да я завием все пак... Simple Smile

Аз се ориентирам така:
Ако само стъпалата ѝ са студени - няма грижи.
Ако бедрата са студени - вече се замислям. Ако стъпалата ѝ са топли по всяка вероятност ѝ е топло.
Стигна ли да ѝ проверявам гърба вече е на зле Simple Smile

# 613
Кошара за игра, но голяма около 2 на 3м ползвах и то ми беше от чудна помощ от 11м до 1г4-5м.. Всекидневната ни е на 2 нива, със стълби. Трапезарията и кухнята са на по-ниското. Детето проходи на 10 м и беше немислимо да не е преградена. Аз не мога да съм нон-стоп до нея, защото имам и работа в кухнята, а съм достатъчно далеч да не мога да реагирам, а стълбите, макар и три, за тъкмо проходило дете са много опасни. С кошарата се родих, вътре с много играчки и топки, а аз си върша работата, знам, че няма как да се нарани.
В апартамента кошара не ми е била нужна, защото няма стълби, всичко е на 5 крачки и където и да съм ми е подръка.
Така че всяка вещ на един може да му е от полза, за друг, в друга среда абсолютно безполезна. Но ако имате голямо помещение, вземете си голяма кошара. Тези 90х90 са малки и реално на детето много бързо му писва, няма място да върви, трябва да седи само.

# 614
До характер на дете е .И аз съм имала желание да седи и да си играе с играчките в кошарата, но просто нямаше как да се случи.Наложи се да обезопася всичко по къщата , включително да слагаме прегради където има стъпала и какво ли не.Като не желае да седи няма как да го накараш насила.Родителите си правим някакви сметки, пък малките шефове решават после🙂

Общи условия

Активация на акаунт