Подготовка за малкия човек - тема 22

• 45 900
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
На толкова малко бебе не му е нужен слънцезащитен крем. Предполагам навън ползвате количка, за отделни няколко минутни изкарвания от количката слънцезащита е ненужна. Лично аз слънцезащита ползвам след годината, когато детето вече е ходещо и извън сенник.

# 691
Аз започнах да мажа откритите части на тялото когато малкия беше на 8-9м, просто тогава се стопли, беше в летния кош и нямаше как винаги да е целия на сянка, а е много бял. Той също е с атопичен дерматит и използвам продукти от серията на La Roche-Posay - Anthelios Dermo Pediatric. Доволна съм от тях, ползвах ги за него и на морето (в допълнение към затворения бански с
UV защита), но май всичките им продукти са 6м+.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 11:01 от 2402

# 692
Daisy1 ние ползваме този:

https://www.bioderma.bg/nashite-produkti/photoderm/pediatrics-mineral-spf50
Този крем е 0+
Бебчето ми е на 3мес и го мажа леко като излизаме, понеже е много бял и му се зачервява лицето. Колкото и да го пазя, все ще трябва да го извадя от коша да го нахраня или за нещо друго. Също, возейки се в колата го напича. Просто мажи леко и измивай след като се прибереш.

# 693
До 6м с нищо не съм мазала, родена е февруари, тоест почти цялото лято без слънцезащита, дерматолозите не препоръчват никаква поне до 6м. Иначе бях взела на Юреаж за бебе и края на август,  като бяхме на море с нея я мажех. Бях купила от ДМ допълнителен сенник сега го ползвам и с лятната количка, така я пазех, защото за 5мин докато яде или разглежда нищо няма да и стане даже е добре да взима витамин Д.
Комарник универсален взех от ДМ също и за лятната и за коша за новородено става.

Памперси 1ца Премиум ползвах около 2 седмици .
За мен са Премиум, полсе Литъл ейнджълс (поръчвам от човек), Лупилу и Дмските. Сега е предимно с Литъл,  заради лесно намиране и достъпна цена на около 25ст ми излиза бройката.

# 694
  • Вестерос
Здравейте, бебчето ми е на 3 месеца и 2 седмици. Може ли да препоръчате слънцезащитен крем за бебе?

Като цяло знам, че трябва да бъде с минерален филтър. Вие от какво сте доволни и също - трябва ли да изчакам да стане по-голям или вече мога да го мажа? Вие всеки ден ли мажете бебчетата си?

Той все още е в зимния кош, но доста често иска да смъкна сенника и тн..

ПС бях чувала, че има кремове против слънце за атопична кожа, но не намирам …
Слънцезащита за бебета се ползва след 6-  месечна възраст. Това са лекарските препоръки.

Милена, може ли на лично от къде ги купуваш литъла?

# 695
От днес има бодита и гащеризончета в Кауфланд Simple Smile

# 696
  • до най-прекрасния мъж
Детето ми е декемврийче, цяло лято изкарахме без слънцезащита. Возеше се в количката, под сенника, ръчичките и крачетата й бяха все боси и голи. Не е изгаряла и не се е зачервявала, при все че излизахме в горещините, защото тя ставаше адски рано и лягаше адски рано вечер и така изпускахме хладните часове. За това лято ще преценя нужно ли е да ползваме в градски условия. Вече е голяма, спи веднъж по обяд и в най-големите жеги ще сме си вътре на сянка.

# 697
Здравейте. Знаете ли дали в Babylife Malechko правят намаления за първи юни?

# 698
Момичета, до колкото разбрах от групата на мами с термин юли, в петък 12.05 ще има 25% на всичко в Хипо Ленд (онлайн и в магазините) Simple Smile

# 699
А за първи юни дали ще има намаления някъде, че се на един стол за хранене и един за кола.

# 700
Намаленията са в средата на май, а не на 1-ви юни.
По-горе вече писаха за Хиполенд. И другите магазини ще имат със сигурност.

# 701
И аз ще търся столче за хранене, ама такъв дето се слага върху нормален.

За 1ви юни Бебо пускат -50%, аз го чакам с нетърпение,  цяла година изкарах с техните кърпички.

# 702
Всички искат да правят поръци( lucky us), но към момента имаме всичко и се чудя дали не им кажа да вземат уред за готвена на пара. Въпреки, че имаме няколко месеца до захранване, мисля че ще има доста добри намаления скоро. Гледах двата модела на philips, 4в1 и този 2в1. Смятам, че функциите за затопляне и размразяване ще са ми от полза, ако някой има отзиви за тях нека сподели, дали си струва.Имаше и още един, който също е 4в1, но марката не ми говори нищо, а ми харесва че мога да приготвям няколко неща в него. https://visvitalisbg.com/product/badabulle-ured-za-gotvene-4-v-1-b-easy

# 703
Какво трябва да включва комплекта за изписване (момиче- живот и здраве термин началото на юни), ако може примерни изображения.

Намалението в Хиполенд само на 12.05 ли е?  Кой магазин на Хиполенд в София е най- голям, най-добре зареден?

# 704
Благодаря за отговорите относно слънцезащита! А относно кремчетата - мажете ли ги всяка вечер с лосиона за тяло? Аз в началото прескачах, за да не го мажа излишно, но кожата на лицето му става суха и след баня вече всяка вечер мажа..

Общи условия

Активация на акаунт