Подготовка за малкия човек - тема 22

• 45 896
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Payla, включва, каквото искаш Simple Smile Ние щяхме да сглобим от наличните дрешки за нашето момиче, но не бяхме купили 50тка, бяха ни подарени и решихме да си е от нас. Купихме ей това, максимално изчистено и обикновено https://www.ozone.bg/product/cangaroo-komplekt-za-izpisvane-milk … y-dolly-6-chasti/ като не сложихме ръкавици и лигавник. Отгоре дебело одеяло, с което изкара зимата в количката. Вярно, че моето е януари, но си беше жегичка на деня, но нямахме друго. За лятото спокойно бих избрала само боди, ританки, пак лека шапка и евентуално тънко одеялце или пелена.

Дейзи, крем или лосион? Или олио? Аз съм много зле с видовете козметика, но крем за мен е нещо гъсто, в общия случай в кутийка, лосиона е по-течен, олиото - ясно.
Ползвам хидратиращ лосион след всяко мокрене на съответната зона. Масажно олио ползвам само след къпане и то не винаги та примерно веднъж седмично и то след нанасяне на хидратиращо. Но олиото загрява, тъй че сега в жегите тотално спирам.
Лицето мажа пак след мокрене или ако видя, че са по-сухи бузките веднъж дневно. Първите два месеца не мажех. Имам мостра на Емолиентния на Мустела и си я ползвам вече над месец Joy

# 706
Тялото мажа с олио  и лицето с кремче съвсем лекичко. Всяка вечер след баня.

# 707
  • София/Севлиево
Големият ми е роден на 24.06.,комплекта за изписване бе от две пелени-една съвсем тънка и една по-дебела, боди,жилетчица,ританки и ръкавичка(имах и друг с боди и гащеризон,но той се оказа малък,т.к.Слави се роди 54 см и ни държаха 13 дни в болницата и стана 55 докато ни пуснат).
Слънцезащита почти не ползвам,но и на слънце много не седим,а като гледам и времето навън си мисля,че това лято изобщо няма да е лято,а по-скоро ще сме като в Англия (а аз харесвам техния климат).

# 708
За изписването беше с рокля с къс ръкав. Изписана на 25.06, в 12 на обяд с темперстурaна въздуха 39 градуса.
Имах пелена памучна и друга рокличка с дълъг ръкав за всеки случай, но не се наложи. Сама предполагах, ще се е доста горещо.
Освен дрешка и пелена, ако евентуално е хладно, друго не е нужно. Пелената, неподплатена, нещо тъничко.

# 709
  • София
Здравейте, имате ли отзив за този уред за стерилизиране и сушене на Лорели? https://www.hippoland.net/lorelli-baby-care-elektricheski-steril … lnya-byal-1028018 ? Струва ми се доста евтин в сравнение с Авент и други брандове, а дали върши същата работа…

# 710
Мажа всеки ден с Крем кокон на А - дерма, той и се отразява най - добре на кожата, склонна е към дерматити и суха кожа, като спра да я мажа. Слагам малко и правя и лек масаж след баня (тя е голяма вече и много си го чака), мазала съм и след слънце, като малко ни е хванало слънцето (аз също се мажа)

# 711
  • Вестерос
Аз къпя през ден откакто стана на 50 дни, преди това къпех всеки ден, та след баня мажа с лосиона на Мустела. Понякога слагам и олиото. Но бях чела, че лосион зимата, а олио лятото. Лицето мажех като беше студено с колд крема при излизане. Също с него съм мазала като беше под месец и ѝ се белеше лицето, дланите и ходилата.

# 712
Обратното е-олиото е за зимния сезон,а крем през летния.

# 713
Привет, избирам преносима кошара на две нива, държа да е с падаща преграда. Първо се насочих към много препоръчваната тук Chipolino Merida от серията лен, но после загледах Cangaroo Indiana. Ако някой има отзив за втората ще съм благодарна да сподели. Като цяло май Cangaroo е по-добрата марка от двете, обаче Chipolino са пуснали страхотен нов цвят  - пясък Grinning Най-вече ми се ще механизмът за сгъване и разгъване да е здрав и да работи без да заяжда, че имам кофти опит с едно Лорели.

# 714
  • до най-прекрасния мъж
Всички искат да правят поръци( lucky us), но към момента имаме всичко и се чудя дали не им кажа да вземат уред за готвена на пара. Въпреки, че имаме няколко месеца до захранване, мисля че ще има доста добри намаления скоро. Гледах двата модела на philips, 4в1 и този 2в1. Смятам, че функциите за затопляне и размразяване ще са ми от полза, ако някой има отзиви за тях нека сподели, дали си струва.Имаше и още един, който също е 4в1, но марката не ми говори нищо, а ми харесва че мога да приготвям няколко неща в него. https://visvitalisbg.com/product/badabulle-ured-za-gotvene-4-v-1-b-easy
Аз бих те посъветвала малко нестандартно, но с перспектива за дълго ползване. Инвестирай в мултикукър. Имам такъв вече почти 1 г и за мен това е най-добрата ми покупка, която ползвам и за нас, и за бебето. Като я захранвах, правех пюрета на пара, въпреки че аз основно захраних с купешки пюрета. А от 11-месечна е на държавна кухня за обяд, но й готвя за закуска, вечеря и за почивните дни, когато кухнята не работи. Няма такова удобство - зареждам и излизаме. Не се въртя около печката, не губя време, което мога да отделя да се занимавам с нея. А и е уред, който ще ползваш за цялото семейство, неограничено време. Уред за готвене на пюрета на пара ми беше дала приятелка. За мен е напълно излишен и изключително неудобен, още повече, че децата към годинката минават на обща кухня и реално за едни 6 месеца ползване не си струва инвестицията. Аз правих точно два пъти пюре в него и отидох да си купя кукър.

# 715
Момичета, аз се интересувам също от препоръка за сгъваема кошара. Ще съм благодарна, ако препоръчате. Всъщност имам и няколко въпроса по темата:

- Идеята ми е кошарата са става за път. В такъв случай те си вървят със сгъваем матрак, нали така? И ако да - от вашия опит, коя е най-качествена?
- Освен това в един момент тази кошара смятам да се използва при родителите ми/свекъра и свекървата. Ако реша да взема матрак - например Pierre Cardin магнифлекс, мога ли просто да го сложа на такъв тип легло?

Сигурно въпросите са ми доста базови, но тепърва започвам да проучвам това. Благодаря ви! 🎉

# 716
Тези кошари са БЕЗ матрак. Сгъваемите матраци се продават отделно. Можете да сложите матрак на Магнифлекс. Ние имаме две преносими кошари, които ползвахме с такива матраци.

# 717
Кошарите вървят с едни подложки, които не вършат работата на матрак. Днес ги гледах във Вис Виталис и тази на Чиполино ми се стори една идея по-дебела, но пак не бих оставила бебето да спи директно върху нея без матрак. Пак там харесах "сгъвам" матрак Candide, допадна ми това, че не е от тези с пречупване, а просто се навива на руло, има си и чанта за пренасяне. Тънък е 5см., но не е типичния мек дунапрен, материята е по-плътна и мисля, че ще върши добра работа, като за инцидентно ползване по почивки. Иначе може да сложите всеки един матрак, който харесате.

# 718
Благодаря! Значи приемам препоръки за сгъваема кошара, както и матрак за пътуване на роло. Фреа, ще прегледам този, който каза! :*

# 719
Аз имам точно въпросния сгъваем матрак на Candide.
Вкъщи, младежа на 1.7 месеца спи в сгъваема кошара с матрак Pierre Cardin.Тази седмица замина с баща си на морето и за там му купих сгъваемия матрак .Според мен за ползване по почивки си е ОК .И аз го избрах, защото се навия на роло и поне според описанията дадени в сайта от които поръчвах, като се сгъне е най-компактен спрямо останалите, които предлагаха
За козметика и къпане не мога да дам мнение.Детето ми е с проблема кожа и къпя и мажа с каквото ми кажат , колкото често ми кажат докторите.Избирах , гледах преди да се роди, поръчвах козметика и още на първия месец имаше проблем и докторката му смени всичко и останалото замина в кофата .Така че съветвам като за начало всичко да се купува в малки разфасовки 😀

Общи условия

Активация на акаунт