Подготовка за малкия човек - тема 22

• 45 945
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Точно с такава, ама синия .. леля не е искала братовчеда да е в червена Joy
Мама каза нали се возиш не ми дреме за цвета, после я ползвах да си возя бебето(кукла) като по - голяма на село Joy
Спирам с милите спомени, но да всички сме возени в такава напълно легнала и затворена количка, точно по причините вече изказани по - горе.

# 526
Може ли да препоръчате сгъваем матрак за кошарка 60/120? Този вкъщи е пиер карден на магнифлекс и сме доволни, но ни трябва някой по-бюджетен вариант за бабите и когато пътуваме.

# 527
Сгаваем не мига да препоръчам, за бабата взехме за около 70-80лв бюджетен нормален матрак и стой при нея. По хотелите дето ходим за сега има детска кошара.

# 528
Ние купихме Lorelli Сгъваем матрак AIR COMFORT BAMBOO за при бабите. Все пак кошарата при тях се разгъва само когато детето отиде и ако матрака не беше сгъваем не знам къде щеше да му търсят място и на него. Мисля, че за едно спане веднъж на няколко седмици си е ок матрака

# 529
Ние купихме Lorelli Сгъваем матрак AIR COMFORT BAMBOO за при бабите. Все пак кошарата при тях се разгъва само когато детето отиде и ако матрака не беше сгъваем не знам къде щеше да му търсят място и на него. Мисля, че за едно спане веднъж на няколко седмици си е ок матрака

Даа, абсолютно си права, ние сме по 3-4 седмици и за това взехме такъв, прибираме го в найлона и върху гардероба Joy , иначе щях да взема сгаваем и аз.

# 530
Някой с препоръка за слънцезащитно?
Изкушавам се да взема нещо "чисто" тип wooden spoon, но пусто имам много тежка алергия и хич не вярвам на еко-био-веган-етерични и т.н. за себе си, защото не вършат работа. Ама пък не искам да мацам по зверчето с тежката артилерия. Изключвам Бочко заради глицерина.
Имам стик на Мустела, минавам набързо бузките, ако слънцето и посоката ни на движение го изискват. Удобно е, защото не я пипам по лицето докато сме навън. Но за плаж предполагам ще е по-удобно лосион? Спрей? Ще се радвам на препоръки.
И тъп въпрос по повода - косичката ѝ е доста рядка. Трябва ли да мажа скалпа с нещо? Rolling Eyes Не че няма да ѝ слагам шапка, но да си питам.

И препоръка за нещо против насекоми? Ползвах Бочко докато бях бременна и бях доволна, но може да има по-подходящо.

# 531
Аз също съм с тежка алергия и миналото лято ползвах на wooden spoon, spf50. Не съм имала проблем, но е тежичък, все пак са масла. Бях го взела за малкия, но него почти не съм го мазала, защото беше малък и в количката, съответно на сянка. Това лято ще го ползвам вече и за него.

# 532
  • Вестерос
Чела съм и от доктори знам, че след 6 месец на бебето се ползва слънцезащита.

# 533
Аз съм най-доволна от детския Ladival 50 фактор. Тук в Германия го има в аптеките, като си бях в София не съм го виждала, но го има онлайн в България. Съставът е идеален, текстурата плътна, не дразни кожата. Дъщеря ми е с чувствителна кожа. Аз също съм го ползвала за лице няколко пъти, но на мен ми е прекалено мазен.

# 534
Против комари ползвах Занзи миналото лято на морето, когато малкия беше под година.На вилата ври от гадни грамадни тигрови комари😬Не знам колко е помагало факт е, че не беше драматично нахапан, но може би е от късметлиите, които комарите не ги обичат толкова.Племенничката за сметка на това се прибра като болна от шарка😀

# 535
На мой приятелки 2те бебета изгоряха с уудън спун жестоко миналото лято, точно около 6м , до преди това не ползвахме слънцезащита, а ги пазехме с всевъжможни сенници с УВ филтри.
Мустела съм чувала че оставя жълти следи както и другите кремчета, аз ползвах на Юреаж крема за бебета за слънце, не са ми оставяли петна, но и малко съм мазала, защото август стана на 6м, на морето с него я мазах с SPF 50, не и личеше да е била на море, но самл сутрин и късния следобед сме я водили до плажа. Тази година пак на Юреаж ще заложа, ще потърся и на А дерма ако има.

# 536
И с двете деца слънцезащита съм нанасяла след годинката, преди това не е имало нужда, били са под сенник. Ползвам на плажа, в ежедневието не, само шапка.
Биодерма не препоръчвам, ужасна текстура, цапа в бяло, дори трудно излиза ако зацапа дрешка, нанася се трудно също. Спрей Нивеа бебе и Бочко са ми най-предпочитани, лесно и бързо нанасяне, не цапа. Ползвах една мостра на Адерма, също не беше лоша като текстура.

# 537
Миналата година ползвах Биодерма спрей за малкия, беше на 1г. Нямам забележки. Със сестра му преди години ползвах Бюбхен 30 фактор, също спрей. От него също съм доволна. Слънцезащитни и с двамата съм нанасяла след навършване на 1г. В градски условия ползвам ако ще сме повече време навън лятото и няма да сме се прибрали когато слънцето е силно. Шапката си я носи и без да е намазан. През пролетта също слагам и на мен и на малкия. В момента ползвам Рол он на Хип 50 спф. Лесно се нанася и не оставя бял филм.

# 538
Нашата педиатърка не ни е забранявала слънцезащита преди 6м, камо ли преди годинката. Даже изрично се казва да ползваме, особено при по-светлите бебета като нашето. Зависи и от състава според мен, има различни видове. На някои си пише, че може от раждането даже. Мисля, че Ладивал е такава защита. Аз мажех от 4,5 месец някъде, защото тогава имаше повече слънце.

# 539
Нашата педиатърка не ни е забранявала слънцезащита преди 6м, камо ли преди годинката. Даже изрично се казва да ползваме, особено при по-светлите бебета като нашето. Зависи и от състава според мен, има различни видове. На някои си пише, че може от раждането даже. Мисля, че Ладивал е такава защита. Аз мажех от 4,5 месец някъде, защото тогава имаше повече слънце.

Сноу помня, че ти си в Германия, тук поеечето кожни лекари и неонатолози препоръчват без слънцезащита до 6м поне, защото кожата им си формира външния слой и още е много нежна и чувствителна и да не се предизвика алергия и дерматити. На мен в Болницата ми казаха без слънцезащита минимум 6м и без излагане на слънце до 2г възраст, точно защото моята е бяла като мляко... и не съм я и показвала , за дълго на слънце само на сянка и под сенника на количката и на плажа със слънцезащита и под чадъра. За тази година ще и взема с УВ- защита бански и шапка.

Общи условия

Активация на акаунт