Подготовка за малкия човек - тема 22

• 45 933
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, здравейте.

Разглеждам столове за хранене и съм си харесала на Peg Perego, защото стават и преди това да се използват. Между различните модели - можете ли да препоръчате?

Миналата година взех Peg Perego Siesta, което има позиция като шезлонг и става за новородено. Мога да го движа из апартамента (основен плюс), стабилно е и таблата за хранене е двойна (много удобно, особено при хранене по звб). Все още си го ползвам основно него. За мен негов минус е, че го почиствам доста трудно, а два от коланите трябва с отвертка да ги свалям, за да ги почистя.
За при свекърите взехме столче от ИКЕА, което също е много добър вариант и много го харесвам, а почистването му е супер лесно

# 556
Много исках и аз това на Пег, но ми дадоха друго на Икеа за него +1 супер лесно се чисти и пере, даже си го носим с нас като пътуваме при свеки.

# 557
Нашето е peg perego prima papa fallow me, много си го харесвам, има всичко, което аз търсих в столчето за хранене

# 558
Алисън, лесно ли се почиства и може ли да се използва също като гнездо (за дете на 3 месеца)?

Благодаря!

# 559
Като гнездо няма как никое столче да се използва. Като шезлонг може да, може да видиш колко много позиции има. Чистя си го лесно аз, но да се знае, че детето ми не съм захранвала по ЗВБ и дори все още аз си го храня. На мен ми харесва, че е с колелца, сгъва се лесно, има много позиции както вече казах, дори мястото където са крачетата се регулира и табличката е с подложка отгоре

# 560
Като шезлонг имах предвид, да. Благодаря ти за информацията!

# 561
  • до най-прекрасния мъж
И ние сме с Прима Папа. Изключително лесно се почиства, но наистина два от коланите се свалят с отвертка, но пък се перат и всичко пада на ръка. Тапицерията е изкуствена кожа и аз я минавам с мокра кърпа всеки ден. Имаме и икейското при баба й, нищо общо с Пег Перего. За мен липсата на колани през раменете е огромен минус при моето дете, защото тя се върти като шило и я храня много трудно в него. Относно позицията шезлонг, ползвали сме я за кратко, но ние го взехме, когато малката беше на 4 м, защото аз захраних рано по медицински причини. Много ми беше удобно при захранването. За спане уж ставало, но аз не бих я оставяла да спи вътре.

# 562
Какъв термометър(за телесна температура) препоръчвате да се вземе за новородено?

# 563
3108lvr, колкото и изкушаващо да е за по - "лесно" за ухо, или чело , мисля че за новородено най-точно е ректално, с електронен с мек накрайник (сигурно може и друг, но поне с Ел. Е по-бързо).
Какъв термометър(за телесна температура) препоръчвате да се вземе за новородено?

# 564
До сега за щастие никой не ни е посъветвал за ректален. Галиев за мишничка или електронен, но читав - проверен с живачен или галиев, защото често са ментета.
Позволявам си обаче да дам съвет относно меренето на Т, който ни даде и неонатоложка, и педиатъра - не мерим, ако нямаме причина.
Скрит текст:
Казаха, че ако детето има Т няма как да не разберем. Ако мерим обаче има опасност да изпаднем в чудене за 0.1° и да се притесним Simple Smile
Абсолютно можете да игнорирате съвета, разбира се, и да си мерите, колкото желаете. За 3м ѝ измерих Т само веднъж и то защото мислех, че аз имам, М беше болен и ме беше хванала паниката Simple Smile Лош съветник е тя... Даже след ваксините не мерих Simple Smile

# 565
Това е нашият и съм изключително доволна https://www.ozone.bg/product/tucky-smart-termometar/
Имах безконтактен, който се насочва срещу челото, на AGU baby, не беше никак евтин също, но беше много неточен и дори няколко пъти ми е изкарвал акъла. Под мишничката може и да е лесно за новородено бебе да се ползва електронен или галиев, но като порасне вече няма шанс да стои мирно 3-5 минути, за да му се измери коректно
Ще дам пример с нашия - след една ваксина, очаквах температура, но давам лекарства само над 38,4. Приложението ме събуди чак в 4:30 през нощта, че е вдигнал 38,8 и станах да му дам. Тоест не съм будувала цяла нощ да чакам ще вдигне ли или не, съответно да го тормозя и него като му слагам термометър
Иначе при новородено ректално измерване е наистина най-точно и с електронен термометър с мек накрайник е най-лесно. Но това пак важи докато бебето е много малко и стои мирно

# 566
Двата термометъра, които ползвам са Галиев на Гератерм и електронен на Микролайф. Това е единственият електронен, а сигурно съм пробвала над 20, който е сравнително верен, малко му е отклонението. Меря под мишничка без значение от възрастта.
При здраво бебе, всеки термометър става, при нужда, никога не разчитам на електронния и винаги засичам с другия. Аз лично температура меря само ако имам съмнения, че са болни. Никога просто така. Имайте предвид, че на бебетата главите винаги са най-топли, защото така се охлаждат, не се шашкайте при топло челце.

# 567
Точно се сблъсках с верен ли ми термометъра.. малката на Великден беше с висока Т за мен.. и бях малко притесснена, защото беше сефтето. Та мерихме с такъв заа ухо на Браун, с Термовал електронен с мек накрайник (става за ректален, орален, под мишница) и галиев, ами до сега бях мерила врднъж Т защото беше много нервна и я мъчеха венци.. Та подкрепям на Инферия мнението и не меря без причина,  проследила съм и тичината телесна Т на докосване и с термометър и повече не меря. Та и 3те дадоха различна стойност, като брауна преди мереше вярно и на мен и на ММ, какво му стана като вдигна Т малката нз, та сравнявах Галиевия с електронния, трудно беше, защото тя не стой на едно място и абсурд да ичака галиевияя.. едвам изчакваше електронния под мишницата. Та аз съм най - доволна от електроннияя на Термовал кидс мисля е серията, за резерва имам и браауна, ще му сменя батерията и накрайника може от това да дава отклонения.

# 568
Термометрите за ухо при бебета трябва да се използват само на това ухо, на което не е лежало/спало бебето. Ако мерите в това, на чиято страна е спало ще отчете винаги по-висока

# 569
То и при възрастни е така. М купи Браун за ухо преди време, и аз не знам защо Joy Винаги си меря и в двете ушета. Ако има ушна инфекция може да даде завишена само в едното ухо. Но все не мога да нацеля до къде трябва да пъхна мерителната част и две поредни мерения на едно ухо се е случвало да ми покажат с доста солидна разлика... И звуковия сигнал много ме дразни. Та го ползвам в краен случай.

Общи условия

Активация на акаунт