Афра Сарачоулу и Мерт Рамазан Демир/Рибарче/ШахМаран/Преди и След /Тема 4

• 36 035
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
  • Яко в Матрицата...
Виктория, Буче не е за тази роля. В първите серии беше много по-убедителна като гаджето, което върти интриги и се чуди как да върже Ферит. В момета аз не виждам Пелин, а опитите на Буче да изиграе Пелин като жертва на тормоз.

# 571
Имам чувството, че и Сейран се побърка вече, покрай Ферит. Сцената в огледалото, когато плачеше и си слагаше червило, погледа й беше направо плашещ.
И двамата спешно на психолог.

Какво друго да се очаква при този псих ,лицемерно семейство ,подли интереси и...ииии.
Много се говори за обстановката в семейството на Сейран -да ! Под всякаква критика , ноооо.....Корхан-ови  "избиха рибата " ...палитра .. и най -гениалният художник не'мой я постигна !!!
Такъв "мъж в пътя си неща да го срещна " Опазил ме БОГ!!!
Питах и пак ще попитам ...Ако Сейран доведе Юсуф  , със същите мотиви ....какво ще последва ?!?!?!
Имайки в предвид ,че тя не  е мачкала чаршафите ,като Ферит и Пело .
Пело ги била приела ,когато отвлякоха Суна ...ваааййй,то голяма жертва ...Дали щеше да ги приеме ,ако не беше метреса на Ферит  и имаше интереси .....

Да допълня - И аз мисля ,че Бусе прави много достоверна Пелин ..обсебена ,лицемерна ,дори брутална ,с яка захапка и най-важното дебелоока  в името на" моето  и АЗ".
Ферит нали каза ,че навсякъде другаде ще я търсят ,но не и в Корхан сарай ....те щото мафиотите не го намериха ...
Права е Сейран ..защо трябва заради този болен мозък ,да е толкова унизена ...Гюлгюн да се самоунижава колкото си   иска  заради "една " фамилия ..избор неин ,но да дава "указания" най-малко тя има право .
Ифакат е повече от аморална -няма да  я уважа с повече коментар

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 11:19 от sofia26

# 572
На мен ми е интересно дали в турския език има отделни думи за СЪПРУГА и ЖЕНА. Защото както се казва на български - жени много, съпруга една.
И пак за и Ифакат - тя дала ли е наследник на фамилията, та засяга другите снахи, че нямат деца!?
P.S. Мисля, че нарочно оставиха нощта при Пело с отворен край. В последствие да решат дали ще приложат клишето за бременност или не, в зависимост настроенията на зрителите.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 10:58 от mery_poppins1

# 573
Гледам тук в темата пишете за рождения ден на Мерт, ама нали беше Стрелец и имаше рожден ден в края на ноември(една седмица преди рождения ден на Афра) или нещо аз не съм разбрала?

# 574
  • Яко в Матрицата...
На мен ми е интересно дали в турския език има отделни думи за СЪПРУГА и ЖЕНА. Защото както се казва на български - жени много, съпруга една.

Koca - съпруг, karı - съпруга. Много ползвано е . Вместо съпруг или съпруга, казват - eşim, моята половинка в буквален превод.

Ферит ползва най-вече karım - съпруго моя или моята съпруга, зависи на кого го казва.

# 575

Koca - съпруг, karı - съпруга. Много ползвано е . Вместо съпруг или съпруга, казват - eşim, моята половинка в буквален превод.

Ферит ползва най-вече karım - съпруго моя или моята съпруга, зависи на кого го казва.

Той ,Ферит-им  нали си е по притежанието .....Laughing

/Така ми липсват емотките от старата версия /

# 576
Цитат
Защото както се казва на български - жени много, съпруга една.
Има още един вариант:  една - юридическа и една - фактическа.

# 577
  • Яко в Матрицата...
Софи Grinning, няма как да не се сложи притежанието, защото тази съпруга е все на някого Wink
Скрит текст:
Притежанието в турския език е много важно. Дори и да кажеш benim отзад на karı трябва да се сложи притежанието - benim karım, senin karın, onun karısı...

Мерт със сигурност има рожден ден днес. Гьозде сложи поздравление в сторито си.

# 578
Здравейте Благодаря за споделеното
ЧРД на Мерт

https://twitter.com/moonlight1921/status/1619266696853995520

# 579
Мерт е водолей
Както за повечето актьори и за него чиче е грешно просветен... 😂🤦‍♀️

# 580
Добро утро или добър ден! Hug

Епизодът още снощи ме накара да се замисля за някои сцени. Държанието на Ферит на улицата бе под всякаква критика - да, че прекали и пресече граници за пореден път, и се държа по отвратителен начин, че и Абидин покрай него със Суна, пресоли манджата. Дали от ревност, дали от яд. Но този човек спешно трябва да посети психолога. Настроенията му се менят за секунди - от сълзите му пред Сейран след думите й, до налудничавата му усмивка в ресторанта при разговора. Тати Орхи ще излезе скрита лимонка - в дома на Дефне какви думи й каза, а тя почти заплака. Гледаш го благ и добър на пръв поглед, обаче .. Синът му е достоен наследник по тоя показател. Мъчно ми стана за Абидин, ама и той има вина. Вместо поне малко да го възпре този младеж, той само му върви след гърба и замита след него. Така че махането на гривната и реакцията на Суна, колкото и импулсивни, си бяха на място.
Довеждането на Пелин в конака и непоклатимата физиономия на Ферит просто ме разбиха, понеже си сипах допълнително вино. Не за друго, а защото той продължава да убеждава всички, че прави всичко, само за да предпази Пелин. Но забравя тънкия момент, когато все още я ревнуваше и й забрани да се вижда с когото и да било. Този двоен аршин от негова страна и спокойствието, с което говори и прави всичко, мен ме дразнят. И да, съгласна съм със sofia26, че ако Сейран бе довела онзи мухльо Юсуф, щяха да я изядат с парцалите. А той сам се набута в имението и тя пак го отнесе - визирам критиката от дядото. Ако Ферит искаше да помогне, да я беше завел в хотел, или на онази семейна вила, където ходиха преди той да замине. Да замъкнеш бивша-настояща-държанка (дори не знам как да я категоризирам) в спалнята ви и да очакваш жена ти да стои, мълчи и търпи всичко това, много наивен трябва да е. Гюлгюн хубаво й го каза - ако не си искала, нямаше да дойдеш тук. Ферит не просто не го слуша главата както той обяснява - на него просто му пада пердето от раз, погледът му се замъглява, действа ненормално импулсивно, и после останалите берат плодовете на великите му действия. Спасителят на семейството, вечно раздаващият се .. И после застанали всички да обясняват на Сейран как той я обича. Ми и аз това питам - за тях в това ли се изразява любовта? Явно аз нещо не разбирам концепцията на обич, подкрепа, доверие, и отношения. Close Ифакат обикновено я пропускам, защото такова долно същество последно гледах в Вятърничав - там пак играеше такава противнячка и не мога да я трая. Мазният й поглед при пристигането на Пело казва всичко. Конското от Халис просто му спрях звука. Някак ми писна да слушам как той иска внук, как все тя е виновна, че Ферит не е вкъщи, че и готов да бъде баща. С-м-я-х. Той дори не знае те по колко пъти се карат на ден и че едва се поглеждат, но ги натиска за дете. Целта е просто да се продължи тоз' велик род. А, че баща му едва ли ще се промени на този етап, че може да продължи да си хойка, че може никога да не поеме отговорност, че това дете ще расте в същата токсична среда като предишните, и няма да види нищо хубаво, това дядо ти Халис въобще не го интересува. Важното е да му лепнат Корхан и всичко ще е точно. Ако може и като в Цар лъв  да излязат пред болницата и да го изложат като експонат пред медиите.
Разговорът между Суна и Кязъм не ме трогна, защото изведнъж го направиха загрижен татко. А реално него просто го интересува честта и какво ще кажат хората. Единствено ми направи силно впечатление при сцената в кафето - как Ферит попита дали няма да дойде да вземе Сейран и да отведе. И в същия момент се набляга на ръката му, как нервно си върти халката и как при изричането на тези думи сякаш буца му заседна на гърлото. Аз видях, че има страх у този човек, може би .. да не я изгуби. Кязъм е прав за нещо - тя ще го направи мъж и човек, обаче що нерви ще бъдат изпотрошени, колко пъти ще се губи и връща това доверие, какви думи или обиди ще чуе отсрещната страна, къде ще е границата на търпението, никой не знае. За момента са в омагьосан кръг и липсата на разбиране, и комуникация ги поставя в изходната точка - тоест отношенията в 1/2 епизод - само караници.

Извинете за дългия пост, но обикновено решавам, че ще изкажа мнение на трезва глава. Grinning
Иначе съм съгласна с всички мнения и гледни точки.

ЧРД на Мерт! И да е все така успешен! Tada

# 581
Здрав, щастлив и много успешни проекти 🍀🥂
 Кязъм прости на Ферит, биха се рамо до рамо и следва леко ранени в една болнична стая. Сейран притичва от едното легло до другото и всичко е цветя и рози 😀

# 582
Такъв "мъж в пътя си неща да го срещна " Опазил ме БОГ!!!
Питах и пак ще попитам ...Ако Сейран доведе Юсуф  , със същите мотиви ....какво ще последва ?!?!?!
Имайки в предвид ,че тя не  е мачкала чаршафите ,като Ферит и Пело .
Пело ги била приела ,когато отвлякоха Суна ...ваааййй,то голяма жертва ...Дали щеше да ги приеме ,ако не беше метреса на Ферит  и имаше интереси .....

Всичко е така, както си го написала. Ферит постъпи грешно и малоумно, спор няма. Но, защо очакваме логика в действията на биполярна личност, ей това е голямата загадка за мен.
Единственото нещо, в което Ферит е последователен от началото на историята е неизменната червена мъгла в главата му, когато е силно разстроен, ядосан, изплашен. Момчето има проблем с контрола на силните негативни емоции и върху това отдавна трябваше да работи психотерапевт. Но семейството му, всеки обсебен от себе си, не са забелязали слона в стаята. Виждат само повърхността на проблема, а от там и повърхностните им опити за справяне със ситуацията. Орхан му назначил пъдар, а Халис, невеста!

В онези червени моменти Ферит не мисли, действа импулсивно, неразумно, понякога опасно..., наранява. Има нужда от професионална помощ, за да се научи как да поема контрола над тези моменти.
В епизода се прокрадна намек, че той може да види последствията, които причиняват неговите действия, дори изпитва вина. Хареса ми този нюанс и не мисля, че го вкараха, за да избелят образа му. Ние, така или иначе знаем, че Ферит не е абсолютно черен.

# 583
  • Яко в Матрицата...
Добре де, вас не ви ли подразни фактът, че последните сцени са снимани наново? Въпреки всичко са решили да се поддадат на натиска на феновете в социалните мрежи и да им дадат нещо, за което да се хванат. Ако са вярвали в историята си, защо са тези промени? За съжаление, съм на мнението на комшиите. Серията е някакъв нелогичен пачуърк, който сякаш е сниман набързо, за да има серия за излъчването в петък. Прекъснаха устрема на Пело Ферит да я обича, точно когато стана интересно Joy Аз вече писах, че за мен щеше да е логично Ферит да се поддаде и да спи с Пелин. Да, после можеше и да съжалява, но щях да го разбера. Сега ще използват този момент, за да слагат flashback в зависимост от нуждите на сценария - или ще имаме бременна Пело, или ще се окаже, че Ферит е останал верен на жена си.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 13:04 от Reni - BG

# 584
Рускините пишат ( не знам доколко е вярно), че той щял да тръгне с Пело и на вратата на спалнята ще стопира, демек сетил се, че има жена

Общи условия

Активация на акаунт