Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 353
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 150
да вярвам в Господ-Бог и вярвам, че той е тази сила, която бди над нас и която е най-висша. на църква редовно не мога да каза, че ходя, но от време на време да. Но всяка вечер се моля на Господ аз и моето семейство да сме живи и здрави и Господ да ни дава сили да преодоляваме трудностите в живота, възмможно най-леко и безболезнено!

# 151
  • Linz
Когато "лош" човек го сполети нещастие- Господ го наказва. Когато се случи на "добър" човек- Господ го изпитва... Някои живеят щастливо, други страдат много... Някои молитви биват чути, други- отхвърлени... Няма равновесие. А нали сме равни пред Бога? newsm78
Не търся отговори, просто си мисля "наглас"...
Много въпроси имам без отговори. Така и ще си останат Confused

# 152
Когато "лош" човек го сполети нещастие- Господ го наказва. Когато се случи на "добър" човек- Господ го изпитва... Някои живеят щастливо, други страдат много... Някои молитви биват чути, други- отхвърлени... Няма равновесие. А нали сме равни пред Бога? newsm78

Рени, не са еднозначни нещата, вярвам, че всеки получава това, което е заслужил. Казваш, че някои живеят щастливо - а дали е така, само те си знаят - примери в живота ни - безброй. Например имах една позната (лична хубавица), която се омъжи за доста "възможен" човек - отстрани погледнато, имаха всичко, за което другите мечтаят, ама всичко - чисто нови коли, собствени заведения, собствено жилище в центъра на града, две здрави, прави и хубави деца - откъдето и да ги погледнеш - сбъдната мечта. И какво става в един момент - мъжът й се самоуби. Имаш ли обяснение? За добрите, които получават изпитания - помисли за това, че раждайки деца, ние се поставяме на мястото на Бог. Ти си обичаш децата, нали? Но ги наказваш, когато са направили беля. Защо? За тяхно добро, за да станат добри хора, за да се научат на дисциплина, за да не тръгнат по лош път и за да им бъде после по-лесно в живота. Но детето не го разбира така - ще го разбере, когато порасне и застане на наше място. Ти като родител, знаеш по добре от детето кое е по-добро за него. Така и Господ - той знае кое е по-добро за нас и кое ще ни навреди повече.

# 153
Dallia-от къде го преписа това?Аз съм чела нещо подобно,става въпрос за ,,случайното,,появяване на първата жива клетка.

Някой по-нагоре беше писал,че науката има обяснение за това,че Бог несъществува-напротив,точно обратното е,имам много примери!

А който вярва на Дарвин и теорията му е наистина в голяма заблуда(как може да твърди,че докато един дребен вид динозавър подскачал,за да яде мухи и след време еволюирал и му пораснали крила Sickи така се появили първите птици Shocked)

За дявола-може в Библията да е споменато,не с тези думи де.Аз знам,че понякога ,,вътрешниат ти глас,, е дявола,лошото или както там го наречете.Напр.спираш цигарите,но си казваш-,,Е какво,хайде една за последно,,...

Ако някой се интересува , ето от къде:
http://oshte.info/004/09/0809/04.htm
http://oshte.info/004/09/0409/03.htm

Може да поразмисли над това , защо в Щатите например , тази теория не се приема , като друго освен като теория /каквато и си е/ ...ако беше толкова доказана , нямаше да е само теория нали

# 154
Някой по-нагоре беше писал,че науката има обяснение за това,че Бог несъществува-напротив,точно обратното е,имам много примери!

А който вярва на Дарвин и теорията му е наистина в голяма заблуда(как може да твърди,че докато един дребен вид динозавър подскачал,за да яде мухи и след време еволюирал и му пораснали крила Sickи така се появили първите птици Shocked)
    PeaceИменно, де, това обяснявах аз.Нуката има много отговори за съществуването на Бог и за истинноста на Библията . А един от тях е , че такова чудо като еволюция не може да съществува..Аз затова и пуснах линкове за филми.Единия направо разбива Дарвиновата теория.Пък той е само капка в морето.

# 155

Рени, не са еднозначни нещата, вярвам, че всеки получава това, което е заслужил. Казваш, че някои живеят щастливо - а дали е така, само те си знаят - примери в живота ни - безброй. Например имах една позната (лична хубавица), която се омъжи за доста "възможен" човек - отстрани погледнато, имаха всичко, за което другите мечтаят, ама всичко - чисто нови коли, собствени заведения, собствено жилище в центъра на града, две здрави, прави и хубави деца - откъдето и да ги погледнеш - сбъдната мечта. И какво става в един момент - мъжът й се самоуби. Имаш ли обяснение? За добрите, които получават изпитания - помисли за това, че раждайки деца, ние се поставяме на мястото на Бог. Ти си обичаш децата, нали? Но ги наказваш, когато са направили беля. Защо? За тяхно добро, за да станат добри хора, за да се научат на дисциплина, за да не тръгнат по лош път и за да им бъде после по-лесно в живота. Но детето не го разбира така - ще го разбере, когато порасне и застане на наше място. Ти като родител, знаеш по добре от детето кое е по-добро за него. Така и Господ - той знае кое е по-добро за нас и кое ще ни навреди повече.

аз вярвам в т.нар. карма- всеки човек си я има, така че добрите и лошите хора са относително определение...не знаем за какво сме дошли на тази земя...а както казах и в другата тема, ние не можем да съдим и да критикуваме - особено що се отнася до понятия като добро и лошо.

# 156
Роня, как мислиш дали можеш да бъдеш съвършенно добра, или като извършиш нещо лошо после можеш със "страданията" си да го изкупиш? Ако убиеш някого, дали твоето страдание може да заличи греха, или излъжеш и разбиеш живота на някого после ще пострадаш и ще се оправят нещата....?

# 157
  • София
Да,има Господ и аз вярвам в Него!

# 158
  • Ямбол
Добре, де. Аз все още продължавам да си задавам един въпрос: Според вярващите господ е създал земята растенията, животните, всичко, което ни заобикаля и човека. А него кой го е създал, как е произлязъл. Моля, ако отговорът е : никой или той си съществува винаги, по-добре не ми отговаряйте.

gerik, нямам възможност да изтегля филмите, но ще ми бъде интересно да споделиш поне едно доказателство за съществуването на бог. Само обаче да ти напомня, че за докажеш нещо, то трябва да е вярно във всички възможни случаи, ако съществува само един неверен от 1000(примерно), то тогава доказателството пропада.

# 159
  • Linz
    PeaceИменно, де, това обяснявах аз.Нуката има много отговори за съществуването на Бог и за истинноста на Библията . А един от тях е , че такова чудо като еволюция не може да съществува..Аз затова и пуснах линкове за филми.Единия направо разбива Дарвиновата теория.Пък той е само капка в морето.
Сега ще го потърся този филм, че ми стана много любопитно Wink В СУ изчувах "това чудо" еволюцията, както и теорията на Дарвин в детайли. Ами фактите са си факти! Доказателствата изобщо не подлежат на съмнение и са неоспорими. Пък и толкова ли са задръстени преподавателите (исторична геология ми преподава доц. Христо Пимпирев и направо смешно да сравнявам знанията му с някои "проблясъци на науката", прочетени тук)?!
Ако отричате съществуването на човекоподобните маймуни, значи с много по-голяма сигурност отричате съществуването на динозаврите (и още колко други факти...) Crazy

# 160
  личността на Исус, като Месия, като Спасител.

Ив, кажи с накратко "спасителната мисия" на Исус в това да повярват хората в християнството ли е или има друга цел?  Извинявай ако въпроса ми звучи глупаво, но е сериозно зададен.

Извинявай, питаш Ив но мен ме сърби клавиатурата и ще ти отговоря. Wink

Мисля, че основата е в Думите на Исус
Евангелие от Йоан 3 глава:16-18
16. Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:
17. Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него.
18. Който вярва в Него не е осъден; който не вярва е вече осъден, защото не е повярвал в името на Единородния Божий Син

1.Къде сме ние?

-грешни и незаслужаващи да се прославят от Бога

“Защото вашите беззакония са ви отделили от Бога и вашите грехове са скрили лицето му от вас “
Исая 59:2
“Понеже всички съгрешиха и не заслужават се прославят от Бога”
Послание към Римляните 3:23

“Ако речем, че нямаме грях, лъжем себе си  и истината не е в нас…..Ако речем, че не сме съгрешили, правим Бога лъжец и истината не е в нас.”
Първо послание на Йоан 1:8,10

-роби на себе си – грехът не само ни отдалечава от Бога но и ни погубва

“Истина, истина ви казвам, всеки който върши грях слуга е на греха”
Евангелие на Йоан 8:34
-нашите сърца

“Защото отвътре от сърцата на човеците, излизат зли помисли (мисли), блудства (сексуални грехове), кражби, убийства, прелюбодейства, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, безумство, всички тези зли (лоши) неща излизат отвътре и оскверняват (измърсяват) човека”
Евангелие от Марк 7:21-23

“Защото делата на плътта са явни (виждат се), които са: блудство, нечистота, сладострастие, идолопоклонство, чародейство, вражди, разцепления, ревнувания, ярости, партизанства,  раздори, разцепления, зависти, пиянства, пирувания, и тем подобни, за които ви предупреждавам, че които вършат такива неща няма да наследят Божието царство.”
Послание към Галатяните 5:19-21

2. Ние не можем да се спасим с добри дела, но сме спасени от милостта
на Бога.

“Защото по благодат (незаслужена милост) сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас, това е дар от Бога, не чрез дела, за да не се похвали никои.”
Послание към Ефесяните 2:8

“Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела изисквани от закон, понеже чрез закон става само познаването на греха.”
Послание към Римляните 3:20

“ Но ако е по благодат, не е вече от дела, иначе благодатта не е вече благодат”
Послание към Римляните 11:6
Послание към Галатяните 2:16
Второ послание към Тимотей 1:9
Послание към Тит 3:5

Ние сме грешни, роби на греха. Той ни отделя от Бога. Нашите добри дела не могат да ни спасят защото:
3. “Заплатата за греха е смърт
"23. Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ."
Послание към Римляните 6:23

4.Ние се нуждаем от Спасител!!
Бог реши да ни спаси!

“Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя единороден Син, за да не погине ни един който вярва в Него,но да има вечен живот”
Евангелие от Йоана 3:16

“Който сам понесе в тялото си нашите грехове на дърво, тъй като сме умрели към греховете, да живеем към правда(добро)”
Първо послание на Петър 2:24

5. Как мога да се спася?

-покаяние от греховете

Евангелие от Лука 15:11-21
Блудния син разбра своето положение и взе решени и промени живота си.

Исус призоваваше хората да се покаят

“Времето се изпълни и Божието царство наближи, покайте се и вярвайте в благовестието.”
Евангелие от Марко 1:15

Хората питаха Петър как да се спасят

“А Петър им рече: Покайте се и всеки от вас нека се кръсти в името Исус Христово за прощение на греховете и ще приемете този дар Святия Дух.”
Деяния на апостолите 2:38

Бог заповядва на всички да се покаят

“Бог прочее без да държи сметка за времената на невежеството, сега заповядва на всички човеци навсякъде да се покаят”
Деяния на апостолите  17:30

“Ако изповядаме греховете си Той е верен и праведен да ни прости всеки грях и да ни очисти от всяка неправда”
Първо послание на Йоан 1:9

-да повярвам в Исус

“Защото ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ и повярваш в сърцето си, че Бог го възкреси от мъртвите ще се спасиш. Защото със сърце човек вярва и се оправдава и с уста прави изповед и се спасява”Послание към Римляните 10:9-10

# 161
Иска ми се да допълня и смятам за себе си да не вземам отношение в темата.
Все пак светът е признал Христос и исторически разделяме, има летоброене преди Христа и след Христа. Е, Христос е Божи Син.  Mr. Green
Що се отнася до Дарвин – ами сега да му отречем  и теорията ли се иска? Той е учен, революционен гений, няма да стане. Не разбирам от биология, но и в неговата теория има някакви пропуски. Хъксли нещо му помогнал там с някаква публикация. За липсите няма да пиша.
Доказано е, че когато човек умира, духът напуска тялото (експеримента с везни от д- р Макдугъл -1906 г., подобни  проф. Туининг -  само че с мишки...). Хайде, да приемем Дарвиновата еволюция, но за духа, каква е теорията за еволюцията на душата? Всъщност, се смята, че духът, именно това е Божественото у нас. Когато Бог е сътворил човека, му вдъхнал живот. Нямам време семиотично да проследя „вдъхнал”. Духът е трансценденталност, не може да се види.
„Християните, които вземат за основа разбирането на Лудвиг Витгенщайн (философия на езика), твърдят, че за да говориш на езика на науката и поради това да отхвърлиш религията или обратно, е подобно на това да обявиш китайския за безсмислен, само защото говориш  италиански, което е глупаво” (цитатът ми пак не е точен).
Откритието на Айнщайн за енергията, че тя е материя и формулата, само доказва, че  „чистата мисъл, може да схване реалността, както са мечтали древните” (Айнщайн). В известен смисъл, това ни подсказва някаква представа за Бог. Гениалният физик Стивън Хокинг: „Ако открием пълна теория за Вселената, тя трябва след време да бъде разбираема що се отнася до общите принципи на всеки, а не само от някои учени... Ако намерим отговор на въпроса защо съществува Вселената, то това би бил окончателният триумф на човешкия разум. Тъй като тогава ще знаем мислите на Бог.” Един ден, ще достигнем, до Божият замисъл, това казва Хокинг - отбелязвам оптимизма му и вя-ра-та!
Това, че не виждаме Бог и вярваме в него, за мен е  вяра и изпитание на вяра. (Ще бъдем един ден възнаградени Laughing - без да се спори по това, вече се шегувам със себе си. Мъжът ми каза да не пиша тук, че после ще съжалявам, как не обичам, когато е прав.). Метафизика, духовна интуиция...нищо ли не значат за вас?
Нали не мислите, че всеки ден  размишлявам върху сътворението на света и тук ще вадя факти?  Е, може да се ужасите, но вярвам в задгробен живот, вярвам в прераждането, чета дзен коани, чела съм от любопитство и Корана (като дете – намира се в библиотеката), а и покрай работата ми много друга литература. А и понякога се налага да пиша неща в противоречие с моите убеждения, какво да се прави. Практикувам йога, медитирам за релаксация, учила съм санскрит. И това само може да  ме обогати като личност. Задавам въпроси и търся отговори за себе си, които проверявам и така, до някои неща се стига с прозрение, до други с интуиция, до други с четене, с разум, с въображение, с прозрение...(или изобще не се достига). Човек трябва да почете книги - естетика, културология, философията, антропология, археология (в случая библейска  Simple Smile), книги за изкуство, а защо не и художествена литература, за да изгради личността си, и за достигне до своя теория, пък и най-вече до себе си.  WinkГотови истини няма, няма и безгрешни хора. Това всичко си е съвсем по темата, моля. През цялото време говоря за Бог през призмата на личността.
Само - вече виждам, че тук форумстващите излизаме с разни определения в други теми - не се дръжте детински. Постингите от моя страна възникнаха спонтанно, нямала съм за цел да се предствя, като "супер вярваща", а и едва ли съм най-добрият пример, след като си казах какво чета. Естествено, че си имам свои недостатъци, свои предразсъдъци... Човек сам изгражда себе си, индивидуалността си, а знаете ли колко пъти схващанията му търпят промени, така да се каже се и ъпгрейдва, но за някои неща е просто вътрешно убеден.

# 162
http://www.aba.government.bg/bg/Bd/Archive/152002/nauka.htm - статията не съм я чела, все още за дарвинизма
http://evoliucia-ili-satvorenie.hit.bg/EvolSatv.htm#%D0%A1%D1%8A … D0%BD%D0%B8%D0%B5 -  и това не съм чела още „Еволюция или Сътворение”
Моля, обяснете ми термина „молекулярна  механика” ? Rolling Eyes
Вече съм излязла от темата!Само ще си го прочета - отговора,де.

# 163
Ив, защо не искаш вече да пишеш Sad, та твоите постинги са едни от най-интересните по темата. А и още не сме загубили добрия тон и все още няма лични нападки. Защо мислиш, че може да съжаляваш, че си писала тук? newsm78 Питам най-искрено и много ще съжалявам, ако не се включваш в тази тема. newsm51

# 164
  • София
Да, вярвам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт