Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 519
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 195
Ив, хубав ден и за теб! Hug

Темата отиде ( не и без моя намеса де,  Twisted Evil) нанякъде...
Ив, какво общо има Розетския камък с тази нова цивилизация, която спомена? тОВА, което помня, е че по него са разчетени египетските йероглифи, понеже е написан на 3 езика... та...  Whistling

Другото - покрай Мадона ми е интересно някой да разкаже повече за Кабала...

ПС: Ив, стига си 'отливала' от темата - постингите ти са супер интересни. Peace

# 196
  • Linz
Темата отиде ( не и без моя намеса де,  Twisted Evil) нанякъде...
Нормално, на 10-та страница сме все пак Wink
Темата е интересна и добре върви, няма защо някой да си тръгва от нея. Аз поне научавам нови неща тук. Снощи си записах и филм от един линк ("От жаба до принц") и тази вечер ще го гледам.

# 197
Вярвам,но когато се моля е по-скоро на Дева Мария.Имам й повече доверие,нали е жена и майка като мен.На църква хода когато изпитам необходимост и обикновено това е Света Неделя.

# 198
  • Linz
Вярвам,но когато се моля е по-скоро на Дева Мария...
Като католиците.

# 199
И аз научавам много интересни неща от Ив и някои ме карат да се замислям, де такава дейност в моята глава откакто родих,хахаха
Момичета, не се сърдете, ще оспамя темата с малко лирично отклонение, на което попаднах в www.hulite.net.....за да се посмеете малко
от дупката - Мисионерът
автор: sradev

предишно

и не щеш ли - попаднах на един съвсем прокиснал се човек.

- Здравейте господине, вяра ли си нямате?
- Имам си колкото трябва, но не мога да я употребя.
- ???
- Аз съм мисионер от Ордена на червените калпаци. Работил съм и сред тревопасни неверници, и сред човекоядци, и сред каменояди.... За това ме изпратиха тук с големи запаси вяра - 800 тералитра.
- И не си намерил в кого да я налееш?
- Има тук едно племе...
- По-упорити и от каменоядите?
- Не, силно вярващи.
- Толкова, че не можеш да долееш в тях вяра?
- Винаги можеш да долееш вяра.
- Тогава какво те е прокиснало?
- Много вярват! И в ангели и в дяволи и в чудеса...
- Е, какво му е лошото?
- Вярват и в бели и в зелени и в червени ангели, вярват и в ангели със звездички и в ангели с реснички... Дори вярват в гърбави ангелчета!
- И разпиляват вярата си на дребно?
- Вярват и в 7-те стихии и в 19-те небеса, вярват на времето и на късмета си, вярват в дяволи и караконджоли, таласъми, русалки, приказки, романи, стихове,... дори, представи си, вярват и на децата си!
- Какво се оплакваш!? Препълнени са с вяра и твоята мисия е лесна, дори и на теб могат да дадат вяра.
- Нищо подобно. Те всеки миг сменят вярата си и след като предишния миг са вярвали в телевизийния сериал то следващият вярват в осмата стихия, че идва от 51-то небе.
- И какво от това - на всички твои вери им идва реда.
- Идва, но не на мястото. Не може да се подреди, не може да се канализира.
- Къде да се канализира?
- В Мисията. Мисията ми е такава - да построя резервуар за вярата и да я канализирам към безверниците.
- Е, па построй си и я канализирай.
- Построих, налях я всичката, и тъкмо копам канал към 92mhz, пето небе с розови пухчета, те прескочили до ада да вярват на вампири нова генерация с преходи в надпространството.
- Тогава намери някои по-невярващи и до тях копай каналите.
- Остави, ами тя от толкова чакане се прокисна!

# 200
  • Варна
VG, не разбирам сравнението ти... изследвайки даден предмет, ние не доказваме наличието му, а анализираме неговите характеристики.

Говорех за предмети, които не подлежат на доказване по емпиричен път. А анализирайки характеристики, доказваме съществуването на притежателите им /ако това ни е била целта, разбира се/.
Отделно от това, различните събития и обекти подлежат на различен тип анализи - едни са за историческите събития, други за явления в природата, да речем.
Та, идеята ми беше, че ограничени от време, пространство, а и от морална гледна точка ние можем да докажем краен брой явления и събития. Това пък не изключва истинността в Библията, например.

# 201
  • Linz
VG, не разбирам сравнението ти... изследвайки даден предмет, ние не доказваме наличието му, а анализираме неговите характеристики.

Говорех за предмети, които не подлежат на доказване по емпиричен път. А анализирайки характеристики, доказваме съществуването на притежателите им /ако това ни е била целта, разбира се/.
Отделно от това, различните събития и обекти подлежат на различен тип анализи - едни са за историческите събития, други за явления в природата, да речем.
Та, идеята ми беше, че ограничени от време, пространство, а и от морална гледна точка ние можем да докажем краен брой явления и събития. Това пък не изключва истинността в Библията, например.
Точно така. В крайна сметка излиза, че истинността на Библията не можем да докажем, но доказваме съществуването на човекоподобните маймуни.

# 202
aз вярвам в това, че има по-висша сила, която може да се нарече господ, аллах, всемирна любов, глобална справедливост... за мен това са все синоними. не съм реллигиозна, но съм вярваща, когато почувствам - ходя в църква и паля свещици. смятам, че всяко дело и мисъл носят последствия , също вярвам в прераждането

# 203
Да, вярвам Wink

# 204
Lennie, всичко трябва да се прецизира, така си е! Laughing
Розетския камък  - забравила съм да го отделя с ей този знак „;” от 1200 г. Като пример, за да си представят форумките, че иде реч за камък с надписи, в вслучая с олмеките обаче е със символи. (Не ми се обясняваше).
 Исках да вметна с примерите, че през каквито и катаклизми да преминава природата, все „изскачат” някои паметници, които ни напомнят за по-древни култури. Така, че нищо не е окончателно.
С оглед  на написаното вече от мен  - Кумранските ръкописи, всъщност те са важни за реконсрукцията на Библията (така де се изразя). По - близо са до Септуагинта отколкото до масоретския текст.
 Hug

# 205
... и не смятам маймуните за мои прародители.
Много са ми интересни тези позиции... Някой може ли да обясни по какъв начин си обяснявате наличието на скелети на човекоподобни маймуни (на които чрез различни анализи е установена точната възраст и така се проследява еволюцията ни)?

Ами човекоподобните маймуни са си човекоподобни маймуни - измрели са /това е първият логичен факт щом намираме само скелети нали Simple Smile/  Може да е имало и слоноподобни камили ... подобието не ги превръща в друг вид - едните са си маймуни , а другите камили . Намерени са кости от динозвари , мамути и какви ли не още видове , които са изчезнали ... Факт е , че в природата видовете намаляват и изчезват и това продължава да се наблюдава и днес , но никой вид не се е превърнал в друг ... Дарвин твърди , че това се е случило и че е процес ...е вижддате ли колко е нелогично твърдението му . Уж е нескончаем процес , а излиза ,че се е случил само веднъж . За "веднъж" говори библията и това "веднъж" е сътворението.

# 206
Съгласна съм с Dallia.Междинни видове не са открити,а и самият Дарвин признава,че теорията му не може да обясни как едно око на мекотело е по-съвършенно,от това на човека Peace
Също твърди,че птиците са произлезли от древен вид влечуги,но как им е еволюирала костната система(птиците са с кухи кости,за да са леки и да летят)и особено дробовете!Просто е невъзможно,ако ще и стотици години да ,,еволюират,,.Примери,опровергаващи Дарвин-много,особено с напредване на технологиите.А мутациите,с които се обясняват обновяванията във видовете са недопустими,защото полезни мутации просто няма!
 Иначе ,,Еволюционната теория,,е една много удобна теория.За атеистите Laughing
 Специялно за маймуните,превърнали се в хора:защо им е било на горките животни,да станат най-незащитените млекопитаещи,които не могат нито да тичат бързо,нито да се катерят,нито да чуват и виждат достатъчно добре,да загубят топлата козина и да развият на никому ненужен голям мозък?Да неговорим за различията в тазовите кости на двата вида-откритите скелети са си с маймунски такива...
  Много може да се говори по темата,но на повечето хора очите ще им отанат затворни и това си е-да са живи и здрави!

# 207
... и не смятам маймуните за мои прародители.
Много са ми интересни тези позиции... Някой може ли да обясни по какъв начин си обяснявате наличието на скелети на човекоподобни маймуни (на които чрез различни анализи е установена точната възраст и така се проследява еволюцията ни)?
   Всички сме чували колко са неточни начините за измерване на  възрастта на земните пластове.
  Е , като ще се питаме така как си обяснявате това:

- за 5 милиардното си съществуване на милата  Луна се е натрупал само ...1см. прах, наместо няколкото метра, които учените предвиждали.Затова именно те поставили на краката на косм. кораб огромни чинии, за да не потъне при кацането.Изненадааааа
  - а т.н.р. "живи вкаменелости" ?Животни считани за изчезнали преди 20млн.г. и по чиито вкаменелости земните пластове се датирали на 200-300млн.г. А те и днес са живи и непроменени.Такива са кулаканта и метасеквоята.
  - В Щатите (Вирджиния и Пеннсилвания) в каменовъглени пластове са били открити отпечатъци на стъпки, които според еволюционистите са на 300млн.г. В отпечатъците от стъпки са открити трилобити, което показва, че върху тях са стъпвали хора, докато пластът е бил още мек, преди 220 млн.г.
  - в много части на света са намерени вкаменелости на дървета, които пресичат вертикално(!) 2 или повече пласта въглища, дори обърнати надолу.Ню Касъл-дъдво дълго 18м. пресича цели 10 пласта въглища.Това диказва, че пластовете са се образували много бързо, докато още дървото не е изгнило, а не за милиони години.
  -много пъти по-стария пласт е върху по-новия newsm78Матернхорн и Митентоп са такива.При това по нищо не личи да се се изпързаляли от другаде, защото следи от разместване няма Naughty
  - ами масовите гробове , в които са открити кости на динозаври и хора, на най-древните и по-млади жив. форми  и всичко това заедно, в един земен пласт.

Примерите са хиляди.Така може да се спори до безкрай.
Мними учени се споменават тука.Е, добре, но да видим какво мислят уважаваните и всепризнати учени за Бог.На мен ми беше приятно да се докосна до техните мисли, дано и на вас да ви бъде.Все пак така беше зададен въпроса още в самото начало.Ето какво казват те: http://nobelisti.com/

bobi_bgd    bouquet ето това е Peace

# 208
gerik уау  newsm10 аз не се намесвам в темата за еволюциите и дарвин защото не мога да дам конкретни примери и да се обоснова - но твоят постинг е супер. благодаря ти - много е интересен

# 209
Изказванията на физиците ми дават надежда, че един ден Сътворението (светът сътворен от Бог) ще има доказателство. Те вярват в това, предполагам в изказванията им няма ирония.  Thinking(Тук се сещам да посоча един сборник "50 Нобелови лауреати и др. учени за вярата им в Бог"- нещо такова, бе заглавието. Не съм го преглеждеала, мярнах в книжарница).

Хубаво, че си я открила в нета, gerik ! Peace Нямам време. Освен това откритията, за които писах са в полза на Библията, няма мними учени, това са доказателства.
Ех, тук наистина не се чете! Stop

Общи условия

Активация на акаунт