Уриел е права- Ботев не е открил топлата вода, това го знаят и децата от I-ва група в неделното училище.И е нормално ,щом Бог е в мен да си говоря всеки ден с Него, що да се набутвам по телефона

Добре де, като се возиш в автобуса, нито знаеш дали шофьора е пиян, дали има книжка, дали е достатъчно добър, за да те докара жив и здрав там, където отиваш.Ама се качваш и се возиш, без да разсъждаваш за тези неща.В живота много неща се приемат на вяра.Ако очакваш първо всичко да ти е ясно, а тогава да вярваш- не става.
Няма човек, който да знае всички отговори във вселената.
Между другото само Библията от свещените книги твърди, че е Боговдъхновена, а пророците й са говорили и писали под вдъхновението от Св. Дух.Другите не твърдят това.
Всички други предлагат път към самоусъвършенстване, който евентуално, ще ги отведе при Бог.
Но само Исус заявява, че Той е Пътят, Истината и Живота.
Бе с какви дела ще се спасиш, човече?Делата ти не могат да покрият и 1% от греховете, които вършиш всяка секунда, защото човек греши с мислите и думите си също.Като ти дават даром, защо се дърпаш?
Представи си един цар, обикаля сред тълпите из улиците на своя кон и вижда просяк.Вади пръстена си с огромен диамант и го хвърля в тълпата към него.Този просяк може да протегне ръка и да хване камъка.Живота му ще бъде тотално променен и вече няма да яде огризки, заедно с уличните псета.Но може да си каже:"Не, не мога да приема такъв дар, аз не съм го заслужил с нищо.Аз съм само един окаян просяк и ще продължавам да си живея така, щом сам не мога да постигна нищо за себе си."
Ето така много хора отхвърлят Божията прошка и спасението по благодат.
И защо ви пречи цитирането на Библията не разбирам.Бог я е дал на хората, там е нужната информация за спасението.Когато Го търся, или ме интересува Неговата воля се допитвам до Словото Му, а не до разписанието за влака. Така е логично, както и обратното- не питам Бог за разписанието, а отивам на гишето в гарата.
Lilqna, аз вярвам, просто за миг заставам от страната на тези, които не вярват.Обясни, ми моля те как ще се покаеш, когато умреш, защото за това говоря аз- за свършения факт.Нали идеята ви е, че като видите с очите си, тогава ще повярвате, ама тогава ще е късно.А ако се покаеш приживе, няма проблем.
Уриел