Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 424
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 540
Хора, защо си мислите,че Бог е виновен за несгодите, които ни сполетяват? Той не желае ние да страдаме! Греха е този, чрез който се допускат болестите и нещастията. И това, че ние не искаме да приемем Неговия стандарт, а си живеем в собствените грехове и заблуди!
Например, ако в една детска градина оставят дечицата цял ден без госпожата и те си правят каквото им хрумне, какво би станало до края на на деня? Бихте ли искали вашето дете да е сред тях? Вие спокойно ли бихте отишли на работа, като през това време си мислите, че то си е самостоятелен човек и си е самодостатъчно да се справи? Е, така гледа на нас и Бог-като на негови деца. И понеже ни познава повече, отколкото ние самите себе си, Той ни  е дал правила, за да не пострадаме. Но и свободна воля, не ни кара насила(а, ние като родители не бихме направили това за нашите невръстни деца) Значи, ние сме по-склонни да ограничаваме хората около себе си и да изискваме. Защо се сърдим на Бог тогава? Ами защото не искаме да Му се доверим! И все Той ни е виновен за света, който всъщност ние сме си "подредили". И всички нещастия ни сполетяват, защото категорично отказваме да Го чуем, обръщайки Му гръб и дръзновено крачим напред, уверени в собствените си сили и възможности! Е, така е до едно време, докато не ни налегнат тежките изпитания...Светът не е доброжелателен към нас, за съжаление! Да, Господ иска ние да се смирим и да предадем живота си в Неговите ръце, защото колкото и да не искаме да приемем, това е по-добре за нас. А ако продължаваме да сме "непослушни", ние си носим последствията!
За ин витрото..много ми е трудно да се поставя на мястото на тези хора, които нямат друг шанс...Но, си мисля, че Господ не би допуснал да се създаде човек, без Неговата воля... Важното е, ние да го осъзнаваме... Thinking

Последна редакция: вт, 16 яну 2007, 09:08 от SilIli

# 541
  • Linz
  По повод нямането на деца: Познавам едно семейство, което не можеше да има деца. Не знам точно каква беше причината, но лекарите им бяха казали, че няма надежда да се сдобият със собствена рожба, затова си осиновиха едно момченце и чакаха да осиновят и момиченце. Междувременно не спираха да се молят за собствено дете и още преди да дойде реда им за момиченцето, майката роди живо и здраво свое момченце. Така в момента семейството е щастливо с три прекрасни дечица.
  Нека всеки си направи изводите сам.

Знам за няколко идентични случаи. Хората са пълни атеисти.
Сега пак си направете изводите.

# 542
  • Linz
... Защо се сърдим на Бог тогава? Ами защото не искаме да Му се доверим! И все Той ни е виновен за света, който всъщност ние сме си "подредили". И всички нещастия ни сполетяват, защото категорично отказваме да Го чуем, обръщайки Му гръб и дръзновено крачим напред, уверени в собствените си сили и възможности! Е, така е до едно време, докато не ни налегнат тежките изпитания...Светът не е доброжелателен към нас, за съжаление! Да, Господ иска ние да се смирим и да предадем живота си в Неговите ръце, защото колкото и да не искаме да приемем, това е по-добре за нас. А ако продължаваме да сме "непослушни", ние си носим последствията!
Ами нали той ни е създал такива? Нали всичко става така, както той иска?
Като сме толкова грешни, защо не ни е създал по-съвършени?

Дори и косъм от главата ти не пада, без Господ да го е пожелал.
Защо ми се струва, че двата цитата си противоречат?

# 543
РАЗБИРА СЕ ЧЕ ИМА ГОСПОД И ТОВА НЕ ПОДЛЕЖИ НА ДОПЪЛНИТЕЛЕН КОМЕНТАР!!!
СТИГА С ТЕЗИ АТЕИСТИЧНИ СХВАЩАНИЯ ЧЕ ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ВАС СЪВСЕМ ЩЕ СЕ ИЗГУБИМ КАТО НАЦИЯ И НАРОД!
ГОСПОД ИМА ТОЙ НИ ПРАВИ ПО ДОБРИ И НИ ПОМАГА В ТРУДНОСТИ И ПРОБЛЕМИ!
ВЯРВАЙТЕ В БОГ ТОВА Е НАЙ ЧИСТАТА И НЕОПЕТНЕНА ВЯРА!

# 544

Между другото, от опит знам, че са верни думите на Исус Христос: "Искайте и ще ви се даде!" - Да, Господ изпълнява желанията ни, но не когато ние искаме, а когато той прецени - той знае по-добре кое е полезно за нас и кое не. За всичко си има време.

Това не значи "Искай и чакай", по скоро е "Искай и действай". После идва

да се примириш със съдбата си, да си понесеш кръста и да кажеш: "Да бъде волята ти, Господи!".

Не можеш да знаеш каква е волята му, когато не си използвал нито една от възможностите, които си имал.
Когато човек е млад и "глупав" Господ е  снизходителен към него, защото очаква да се учи т.е. да се подруди и да натрупа мъдрост и тогава милостта и благословията Му са стократни. Ако обаче стои и само повтаря, че така му е писано и остане сляп и глух за това, което му се предоставя то Той ще извърне глава от него.
Знанието ти е необходимо  да Му служиш добре, а така служиш и добре и на себе си.

Това са моите принципни разсъждения. Аз не се чувствам смирен човек, боря се до последно, когото съм убедена, че съм на прав път и явно на Господ му писва от мен та ми дава едно рамо за да се отърве, поне до следващия път.
Никога не съм роптала, хулила или упреквала човек или Господ за неуспехите си или трудностите. Винаги съм търсила вината и грешката в себе си. Това е моята вяра и моя начин на живот. Когато си отида от този свят ще разбера права ли съм или не.

# 545
  По повод нямането на деца: Познавам едно семейство, което не можеше да има деца. Не знам точно каква беше причината, но лекарите им бяха казали, че няма надежда да се сдобият със собствена рожба, затова си осиновиха едно момченце и чакаха да осиновят и момиченце. Междувременно не спираха да се молят за собствено дете и още преди да дойде реда им за момиченцето, майката роди живо и здраво свое момченце. Така в момента семейството е щастливо с три прекрасни дечица.
  Нека всеки си направи изводите сам.

А къде е примирението и приемането, че такава е съдбата им и волята на Господ? Продължили са да се борят и да търсят алтернативи да променят нещата нали? Ако бяха останали сами и примирени щяха ли да са по щастливи и щеше ли Бог да ги дари с 3, просто така?

# 546
Незнам дали Бог съществува, но аз май не вярвам.

# 547

Защото може би Господ не е искал да създаде просто "роботи", а човешки същества, с разум, чувства, емоции, със собствена воля и съвест. Но, явно тези качества са ни в повече... и посягаме и към "забранения плод". Но, и тогава има милост за нас-пратил ни е Изкупител! И пак е наша волята, доброто или лошото ще изберем...

# 548
Защо ми се струва, че двата цитата си противоречат?
[/quote]
На пръв поглед си противоречат. Всичко е в Неговите ръце, но преди всичко е нашата воля...не знам дали ме разбра.. Rolling Eyes

# 549
[/quote]
Идеята на Бог,когато е създавал човека е не толкова да бъде съвършен,колкото да има свобода на избора.Ако Бог постоянно би се намесвал да променя нещата,за грешките които сме направили,за да бъдат съвършенни ситуациите   и да няма ощетени,то тогава се губи смисъла на свободната воля,която ни е дал.Бог не е искал да създаде съвършен свят с съвършенни същества,а свят с същества с волята да избират между това,което той предлага и противоположното му.В този аспект той не е създател на злото или болката,а е предоставил възможност да съществуват,за да има човек истинския шанс сам да избира.
Ох,съжалявам за повторението,но не видях,че друго момиче е публикувало отговор на същия въпрос по същото време. 

Последна редакция: вт, 16 яну 2007, 11:13 от bori7

# 550
  • Linz
Всичко е в Неговите ръце, но преди всичко е нашата воля...не знам дали ме разбра.. Rolling Eyes
Ми... не. При едно убийство например кой отнема живот- Бог или човек?

# 551
Всичко е в Неговите ръце, но преди всичко е нашата воля...не знам дали ме разбра.. Rolling Eyes

Сатаната.

По нагоре Маги ДС е цитирала Библията за Йов - "Бог дал, Бог взел", но и там е намесен Сатаната. А защо Бог позволява намесата му не знам.

# 552
  • Ямбол

Сатаната.

По нагоре Маги ДС е цитирала Библията за Йов - "Бог дал, Бог взел", но и там е намесен Сатаната. А защо Бог позволява намесата му не знам.
Ах колко удобно - всичко, което не прави бог е дело на сатаната.
И след като аз не съм вярващ, значи сатаната се е вселил в мен, но аз престъпления и злини не върша, следователно сатаната може и към добро да подтиква, или...

# 553
Към Lilqna
В Библията сигурно има "логично" обяснение, но аз не съм човека, който може да я цитира, още повече вече, съм го писала, в нея има много противоречия и неясноти.
А то твоето твърдение
И след като аз не съм вярващ, значи сатаната се е вселил в мен, но аз престъпления и злини не върша, следователно сатаната може и към добро да подтиква, или...

Може да си между двамата.

Съвсем сериозно - последователите на Сатаната са също вярващи и предани, както останалите религии към собствения си Бог. Изобщо нещата са по сложни отколкото изглеждат на пръв поглед. Нещо като многопартийна система и всеки иска да е по велик от другия. Ти си избираш да членуваш или не, където ти хареса. Някъде обаче е и опасно, имам предвид сектите.
Аз лично съм за умерените неща.

# 554
  • Linz

Сатаната.

Това е много съществен въпрос. И май никой не знае...
А Сатаната също е творение на Бог Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт