Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 274
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 735
"Мисълта за това, което не си, ти пречи да бъдеш каквото искаш".

newsm10 Супер казанo!

"Трудно е да бъдеш Бог" - затова предпочитам да живея лесно - без Бог.

# 736
Ами тогава няма нужда на отричане на очевидния факт че има Бог.Това че някои не го"виждат"(понеже той не може да се види!!!)или не го вярва не значи че не съществува....

Последна редакция: нд, 21 яну 2007, 18:47 от roza66

# 737
Разбира се krivondela, всеки има право на избор да живее с Бог или без Бог.В това няма нищо лошо и грешно.Това е свободната воля...

Последна редакция: нд, 21 яну 2007, 19:11 от roza66

# 738
  • Linz
Не мога да следя темата непрекъснато- напредва бързо. Но се замислих над това:
... саможертвата на Исус, чрез който единствено ще имаме живот с/в Него!
Общо взето всички хора, които обичам/ съм обичала (някои не са между живите) са атеисти. И не мисля, че бих се чувствала комфортно в Рая без тях. За това предпочитам да изчезна също като тях. Пък ако трябва и да делим място в Ада. Просто няма начин да бъда щастлива без хората, които обичам!

# 739
  • Ямбол
Ами тогава няма нужда на отричане на очевидния факт че има Бог.Това че някои не го"виждат"(понеже той не може да се види!!!)или не го вярва не значи че не съществува....
Щом не се вижда, защо някои твърдят, че го има, а други, че го няма. Значи аз съм склонна да повярвам, че на някои е успял да подскаже за съществуването си, а на други - не. Ако е така, пак няма справедливост, не трябва ли всички да знаят, че го има. Другият вариант е, тези които си мислят, че го има, просто си фантазират и се заблуждават, което не е лошо също, защото така попълват празнотите при задаване на въпроси, които нямат все още отговор.

# 740

Щом не се вижда, защо някои твърдят, че го има, а други, че го няма. Значи аз съм склонна да повярвам, че на някои е успял да подскаже за съществуването си, а на други - не. Ако е така, пак няма справедливост, не трябва ли всички да знаят, че го има. Другият вариант е, тези които си мислят, че го има, просто си фантазират и се заблуждават, което не е лошо също, защото така попълват празнотите при задаване на въпроси, които нямат все още отговор.[quote

Roza66
Не се вижда защото е невидима сила,а не човек.А се твърди от някои 4е го има понеже са усетили силата му,не че са го видели. Не може всичо да се види,има и неща които съществуват и без се виждат, но се  усещат.Например вуздуха,не може да се види...но го има.Например любовта,не може да се види ,но се усеща. Не е човек,а чувство,усещане,сила...
Успял е да подскаже  че съществува на тези които вярват и искат до го почувстват...и са отворили сърцето си.Бог не е в умът,тои е в сърцето.

Последна редакция: нд, 21 яну 2007, 19:33 от roza66

# 741
  • Ямбол
Не получих отговор: Защо не всички са разбрали, че го има, ако го има?

# 742
След като човек отрича Божието присъствие ,то той  наям как да го усети.С отричане на нещо ние блокираме пътя то да дойне към нас и да се прояви с цялата си сила.Иска се вяра и отворено съзнание и сърце,за да отворим пътя на Бог да се прояви в нас.Така както ако сме затворили сърцето за любовта,тогава не може да я изпитаме понеже не вярваме в нея,но ако отворим сърцето си и повярваме че има любов и искаме да я изпитаме,усетиме...то ние непременно ше изпитаме усещането когато тя дойде и веднага ще разберем че любовта е дошла.Същото е и с Бог.

Roza66
Защото не "вярват"че го има.А след като на вярват,то за тях (в тяхното съзнание)няма да го има.

# 743

Аз не съм атеист, но този Бог, за който става въпрос в християнската религия ми е съмнителен така, както е описан в Библията.
Не отричам вероятността да съществува Висша сила, но тя не се покрива с Висшия разум в случая.
Също така не е възможно Висшата сила и Висшия разум да сa обединени в едно цяло.
"На всяко действие има противодействие"
Ако бяха обединени, Бог щеше да бъде или безсилен, или безумен - просто нямаше да е Бог.

# 744
  • Ямбол
О, любовта е съвсем друго нещо. Аз със сигурност не съм я чакала. След първата си разочароваща любов, бях решила, че такова чудо няма, че всичко е хормони на пубертета. Но не - доста след пубертета ми се случи да я изпитам, точно когато нито я чаках, нито я исках, даже бях решила, че я няма за мен. Така, че с бог не е същото(говоря за мен). Аз си мисля, че ако той съществува и не мога да го видя, би трябвало поне някакъв знак да ми даде, но нъц.

# 745
    Да ,вярно е , че се въртим в кръг.Не ,че като цяло е лошо.Човек понякога не може да осъзнае противоположната позиция. Ако си отричал Бог п/з целия си съзнателен живот е трудно от раз да Го приемеш и разбереш посланието , което има за теб.Почти всички вярващи са минали по тоя път, но сме забравили вече Peace.

А също съм и за новата тема на Лиляна, ще бъде интересно.Всеки ще може да пита, каквото го вълнува и няма да се караме.Просто ще вадим фактите на масата.Но съм за това да ограничим диалога до атеисти-християни, инъче ще настъпи абсолютно объркване и безмислени уточнения за гледната точка.

# 746
Така, Lilyana,да направим един опит,пожелаи си нещо(от сърце) нещо което много искаш да стане,но не е достатъчно само да го искаш...трябва наистина да го повярваш че ще го имаш...рано-или късно.Тоест искай го,вярвай че то вече е "станало"....И после го остави настрана, и повече не го мисли....и ти гарантирам че то ще се сбъдне! Точно като любовта,в наи-неочакваният  за теб момент, точно когато трябва ,то ще се сбъдне.Ето тоаве е Бог!Неговото прявление е сбъдване на твоето искренно желание. Нищо повече.Много е лесно!Ти си пратила твоята мисъл ,искрено желание,към Бог(с силна вяра и отворено сърце) и той е я е "изпълнил" понеже си повярвала искренно.Незнам как да го обясня по по-елемнтарен начин...
Един ден като се сбъдне желанието ти,много ще се радвам да  ми пишеш за това ...

Ако си отричал Бог п/з целия си съзнателен живот е трудно от раз да Го приемеш и разбереш посланието , което има за теб.......Peace.

roza66:
много ми хареса това изказване!  bouquet

Последна редакция: нд, 21 яну 2007, 20:15 от roza66

# 747
Всички разбират! Всички осъзнават, но едни по-бързо "узряват" други по-бавно.  В момента не всички са разбрали, защото не им е дошло времето. Което не значи, че не трябва да търсят.Peace

# 748
  Но съм за това да ограничим диалога до атеисти-християни, инъче ще настъпи абсолютно объркване и безмислени уточнения за гледната точка.

Да те разбирам ли, че теза подкрепяща съществуването на Бог, но по някакъв начин противоречи на написаното в Библията не се вписва. Примерно: Тезата за прераждането, категорично се отхвърля от Библията и християнството.

# 749
Щом не се вижда, защо някои твърдят, че го има, а други, че го няма.
Защото колкото и да не я харесвате тази думичка, те са Го усетили. Аз виждам действието на Бог в моя живот. Разбрах за Христос и след това живота ми претърпя коренни поврати. Нещата се промениха из основи. Няма да забравя, като отидохме да се кръщаваме една група възрастни и деца на реката на Панчарево, един чудесен летен слънчев ден, 5 секунди след като минахме под едно дърво (доста солидно), то се прекърши със страшна сила, падна върху електропроводните жици наблизо и се образува мълния! Ей така, от нищото! Тогава усетих, че имам сериозен враг, но има Някой, който ме пази и е по-силен! Всеки повярвал може да каже, че вижда действието на Господ в неговия живот, доказателствата са в самите нас.

Последна редакция: нд, 21 яну 2007, 22:10 от SilIli

Общи условия

Активация на акаунт