Отговори
# 330
  • София
Момичета аз по ваша насока си купих книгата Хедра, ако някоя все още се чуди - няма време за чудене Grinning Купувайте си я, там всичко е обяснено кое, как и защо.
Определено кърмене на 3 часа не е добра идея, но моят мъник напоследък вечерно време си се буди на 3 часа. Понякога аз го разбуждам маалко по- рано, за да хапва. През деня си яде на 2ч-2ч 30, което според мен е добре.
Сега се надявам тази седмица и кантарът да покаже нагоре като отидем на консултация.

# 331
Момичета помагайте, имам страшни билки отзад в дупето, не знам дали са хемороиди, но билката е страшна. Слагам свещички профенид, но не помагат. Към мамите които са раждали по естествен начин, имахте ли такъв проблем и как се справихте?

# 332
Профенид е възможно да раздразни вътрешни и външни хемороиди още повече. Ако си вече родила си вземи цикатридина свещички и направи курс 10 вечери по една. За външно мазане може Масту крем, а  положението е зле- детралекс таблетки (според е-лактация е с много нисък риск при кърмене и може да се приема)

# 333
  • София
Момичета помагайте, имам страшни билки отзад в дупето, не знам дали са хемороиди, но билката е страшна. Слагам свещички профенид, но не помагат. Към мамите които са раждали по естествен начин, имахте ли такъв проблем и как се справихте?

Да, първите 2 дни едвам сядах. Болката беше от напъването, а хемороидите ми бяха ... ОГРОМНИ (външни ми бяха)... обаче само Профенид ми помогнаха. Гледката беше много неприятна като се погледнах и ми стана ясно защо не мога да седна на д-то... то болеше повече от шевовете Grinning
Сега вече нямам спомен, всичко мина и замина!

# 334
Благодаря ви момичета!  Днес ме гледаха казаха, че нямам външни,най-вероятно са вътрешни, но ужасно болят! Днес на визитация им казах, отговориха ми да продължа със свещичките, но днес стана нетърпимо, направо ревах от болка, едвам си кърмя бебето. Дано вече утре да си ни пуснат да си ходим вкъщи!

# 335
  • София
Благодаря ви момичета!  Днес ме гледаха казаха, че нямам външни,най-вероятно са вътрешни, но ужасно болят! Днес на визитация им казах, отговориха ми да продължа със свещичките, но днес стана нетърпимо, направо ревах от болка, едвам си кърмя бебето. Дано вече утре да си ни пуснат да си ходим вкъщи!

Стискам палци всичко да е наред и да ни пишеш вече от вкъщи!

# 336
Ema87, здравей! Аз ще съм, живот и здраве от мартенските мами, но имам подобен проблем, затова се включвам. Мпят АГ ми препоръча баня със смрадлика чай 3 пъти на ден. Ако можеш, да се киснеш в чай (не горещ, изстинал) 3 пъти на ден, после поливаш дупето. Отделно мазане външно сутрин и вечер с Хемопран крем, може и леко да влиза накрайника в дупето, ако са ти вътрешни и от там идва проблемът. При мен са външни. От мазилото и смрадликата много намаля болката и се свиха.

# 337
Добър вечер момичета!  BlushДа ви попитам  дали в деня преди да родите сте имали някакви симптоми(признаци)(които сте)  за скорошно започващо раждане? И също дали сте били интимни до последно с вашите половинки? Hug

# 338
Аз нямах абсолютно никакви признаци, освен безболезнените втвърдявания на корема, но тях ги имах от месеци. Нощес( към 4:00ч) станах с леки болезнени контракции и изтичане на околоплодни води по малко. Сутринта (към 6-7:00) отидохме в болницата и ме спряха за наблюдение, заради продължаващите изтичащи води. След два дни престой се наложи секцио, заради изтеклите води и опитите да имам разкритие, които бяха неуспешни(едва стигах 3,5см).

# 339
Мементо, как познахте, че са водите? При мен от един месец все нещо тече. Веднъж се оплаках на АГ и ми прави тест, но не било това. А 100 лв за тест всяка седмица не мога да давам...

# 340
Моите бяха леко розовки. Открояват се на ежедневната превръзка, веднага познах, че са водите.
А какъв е този тест? Като ти текат водите, отиваш в спешното и проверяват дали са водите. Никой не ми е искал пари за тест...

# 341
В частните болници искат. В Майчин дом и на мен ми правиха и не съм плащала.

# 342
Добър вечер момичета!  BlushДа ви попитам  дали в деня преди да родите сте имали някакви симптоми(признаци)(които сте)  за скорошно започващо раждане? И също дали сте били интимни до последно с вашите половинки? Hug

При мен нещата се случиха в последния момент, започна да ми пада тапата по-усърдно в деня в който родих. Интимни не сме били в момента в който разбрсхме, че съм бременна до края просто по наши съображения  не ни е било забранявано.

# 343
Ema87, здравей! Аз ще съм, живот и здраве от мартенските мами, но имам подобен проблем, затова се включвам. Мпят АГ ми препоръча баня със смрадлика чай 3 пъти на ден. Ако можеш, да се киснеш в чай (не горещ, изстинал) 3 пъти на ден, после поливаш дупето. Отделно мазане външно сутрин и вечер с Хемопран крем, може и леко да влиза накрайника в дупето, ако са ти вътрешни и от там идва проблемът. При мен са външни. От мазилото и смрадликата много намаля болката и се свиха.
Много ти благодаря! Ще го изпробвам, че болките да ужасни!

# 344
hintt, аз съм от мартенската група, но моят бебчо се роди на 4.2 и така...,
За чая - аз пия лактил - таблетки- до тази сутрин 6 таблетки, т.е. три дена.
Кърмата ми определено се увеличи, но по съвет на домашната акушерка будехме бебчо минимум на три часа за хранене, че той беше и със жълтеница и беше доста летаргичен/поспалив. Това съвпадна с приема на лактил, а също така по принцип пия много вода, сега поне два литра на ден.
Допълнително стимулирах лактацията с изцеждане с електрическа помпа.
Първите 48 часа на интензивния режим бяха трудни, но резултатът е на лице.
Пиша ти това, само защото аз нееднократно исках да се откажа, но виждайки всеки милилитър напредък се мотивирах все повече.
За справка - милилитри "преди" и "след"
Успех 🤗🥰

15 дни след раждане съм. В началото имах доста кърма, но се изцедих вчера пробно заради съмнение на педиатъра, че не се храни достатъчно и докрай цедих и двете гърди. 20 мл успях да събера.
Днес  пак опитах и подобно количество изцедих. Затова се чудя как да процедирам с АМ.
Дали през хранене да давам или изцяло да минем на него.

Общи условия

Активация на акаунт