Отговори
# 375
hintt, аз също имам втрисане и още в болницата ми казаха, че е от гърдите, имах и места с твърди бучки - дадоха ми ибупрофен - 1 таблетка на осем часа, утре ще е десетият ден, в който ги приемам, и ще спра, но определено ми помогна да мина през периода на нагаждане на производство срещу търсене 😁 на кърмата.

Момичета, преди 20 дни родих естествено и имам няколко вътрешни шева.
Извинете за обяснението, но днес имах на бельото като малко парченце тъкан с кръв, а уж бях соряла да кървя преди дни
А вчера започнах да вдигам температура  и цяла вечер  я поддържах.
Минават седмица бях на контролен преглед и уж казаха, че всичко е наред с матката.
Та, при  вас как е положението и вдигали ли сте температура? Не знам дали е норм това или не е нещо от гърдите, понеже кърмя все още.

# 376
До вчера не съм вдигала температура, иначе днес съм добре, нямам.
Всяка вечер иначе се потя доста, ако дремна за малко между храненията, предпилагам, че е нормално  от хормоните.
Снощи  вече беше брутално. Ако си бях изцедила пижамата, сигирно  щеше да капе пот.

# 377
Всяка вечер иначе се потя доста, ако дремна за малко между храненията, предпилагам, че е нормално  от хормоните.
Снощи  вече беше брутално. Ако си бях изцедила пижамата, сигирно  щеше да капе пот.
И аз съм така. Всяка нощ ставам да си сменям пижамите, все едно са ме поливали.

# 378
+1
Абсолютно същото е и при мен,
но сега когато кърмата започна да се регулира понамаля малко бясното потене (бебчо е на 14 дена днес)
При мен има и "емоционално" потене през деня, излизаме навън всеки ден от 7-мия ден на бебето и понякога ме прихваща някакъв страх, от който се припотявам , но и това взе да намаля.

# 379
Аз ставам два пъти през нощта, към 1:30 и към 3;30. А към 6ч като се събуди го взимам при мен направо и спим до към 8ч. Понякота дремя около час и през деня. Горе долу ми е добре така. Това потене нощем обаче ще ме побърка...

# 380
  • София
И аз като Elektra.13 - същата работа.

За кървенето при мен намаля, но преди 3-4 дни имах страхотно кървене, направо като съсиреци падаха и то в продължение на 10-тина минути седях в банята, защото превръзките подгизваха буквално.
Преди два дни вдигнах температура и повръщах 4 пъти едно след друго вечерта, доста се уплашихме, пих един парацетамол и реших, че ако не ми мине, ще звъннем на бърза помощ. За щастие се успокоих и заспах, на другия ден, тоест вчера ми се гадеше през деня, взех капки Вомитусхил и ми отмина и днес съм като нова. Нищо все едно не е било, помислих, че може да е заради това, но май е било вирусче.

Потенето при мен си е тук, като кърмя ставам като прасенце.

# 381
Здравейте, момичета! Аз от днес съм мама на малката Теодора. Роди се 2830, 50 см, в 38+5гс.
Днес било Св. Теодор, дошла си е с името. Колебаех се между две имена до последно, и това наклони везните.

Историята е странна, нищо общо с първото ми раждане. Изтекоха ми водите в сряда вечерта, като по филмите с пук и пльос. Приеха ме в болницата, следиха 24 часа уж да започне раждане. Имаше някакви контракции, но никакъв прогрес. Днес сутринта ме включиха на система, но силните контракции не понесоха на бебка и се наложи спешно секцио. Доволна съм, че двете сме добре, както и че лекарката ми направи всичко възможно да опитаме нормално раждане. Оказа се, че пъпната връв била два пъти усукана около врата, може и затова да са падали тоновете.

Аз предпочитах нормално раждане, но в същото време съм съвсем в мир с това как се развиха нещата. Каката родих нормално, сега едно секцио... Поне от всичко съм опитала. Нищо общо между двете раждания.

Сигурно ще се допитвам до мамите, родили секцио, за някакви неща, че ми е тъмна Индия какво се прави след това.

# 382
Здравейте, момичета! Аз от днес съм мама на малката Теодора. Роди се 2830, 50 см, в 38+5гс.
Днес било Св. Теодор, дошла си е с името. Колебаех се между две имена до последно, и това наклони везните.

Историята е странна, нищо общо с първото ми раждане. Изтекоха ми водите в сряда вечерта, като по филмите с пук и пльос. Приеха ме в болницата, следиха 24 часа уж да започне раждане. Имаше някакви контракции, но никакъв прогрес. Днес сутринта ме включиха на система, но силните контракции не понесоха на бебка и се наложи спешно секцио. Доволна съм, че двете сме добре, както и че лекарката ми направи всичко възможно да опитаме нормално раждане. Оказа се, че пъпната връв била два пъти усукана около врата, може и затова да са падали тоновете.

Аз предпочитах нормално раждане, но в същото време съм съвсем в мир с това как се развиха нещата. Каката родих нормално, сега едно секцио... Поне от всичко съм опитала. Нищо общо между двете раждания.

Сигурно ще се допитвам до мамите, родили секцио, за някакви неща, че ми е тъмна Индия какво се прави след това.

Да ви е жива и здрава Теодора и всички бебенца от групата HeartBlue Heart
Аз родих секцио,ако имаш въпроси съм насреща Simple Smile

# 383
Момичета, преди 20 дни родих естествено и имам няколко вътрешни шева.

Извинете за обяснението, но днес имах на бельото като малко парченце тъкан с кръв, а уж бях соряла да кървя преди дни
А вчера започнах да вдигам температура  и цяла вечер  я поддържах.
Минават седмица бях на контролен преглед и уж казаха, че всичко е наред с матката.
Та, при  вас как е положението и вдигали ли сте температура? Не знам дали е норм това или не е нещо от гърдите, понеже кърмя все още.
Здравей, аз родих преди 7 дни естествено, нямам вътрешни шевове, но  и аз имах кървене, но почти спря, бо при мен се получи доста загуба на кръв по време на самото раждане. Темпвратура иназ имах 37 първия ден, още имам потене. Не се тревожи, за чистенето казват, че и 40 дена, жената се чисти от лохиите, нека да излиза мръсната кръв.
Но ако нещо се притесняваш иди пак на консултация.

# 384
здравейте момичета да се запиша и аз на 17.02 се роди и нашата дъщеричка Ана-Никол 3 270кг 51 см. нормално раждане (2ро за мен).Като усещане разлика нямаше с първото но стана доста по-бързо.Сега обаче малката нещо не е много добре и назначиха антибиотик и ще ни се наложи да поостанем в болницата малко повече от очакваното,но по -важно е всичко да бъде наред.Инъче днес я слагам на гърда по препоръка на докторите за да стимулираме кърма засега без ефект надявам се да се получи.

# 385
+1
но сега когато кърмата започна да се регулира понамаля малко бясното потене (бебчо е на 14 дена днес)
При мен има и "емоционално" потене през деня, излизаме навън всеки ден от 7-мия ден на бебето и понякога ме прихваща някакъв страх, от който се припотявам , но и това взе да намаля.
как така от седмия ден сте на вън та това е новородено бебе ние чак на 30 и някой ден излязохме каза ми така две педиатърка много е малко бебето да излизате толкова рано сега сме на месец и половина

# 386
Мила Viara1912, ако можехме още на 5-тият ден щяхме да излезем на разходка 😉😘
Тук където сме това не се счита за проблем, напротив, още в болницата ни насърчиха, ако можем да се възползваме от хубавото време,
✌️✌️
+1
как така от седмия ден сте на вън та това е новородено бебе ние чак на 30 и някой ден излязохме каза ми така две педиатърка много е малко бебето да излизате толкова рано сега сме на месец и половина

# 387
Честито на marta_r и на oninceto за новите попълнения в групата!
Бързо възстановяване на вас, а бебенцата нека да растат здрави и безгрижни! ❤️

Искам да попитам вече родилите - момичета как се грижите за себе си след раждането, особено, тези които кърмите?
Нещо по специфично за кожата, косата, ноктите, зъбите?
Аз започнах да пия витамини за кърмачки, но ме интересуват и домашни рецепти и грижи.

# 388
Момичета, вие колко време след раждане започнахте да използвате интимен гел?
Чудя се дали мига да се мия вече с Гинексид, който ползвах до преди раждането.

# 389
Честито на новите мами ❤ да са живи и здрави бебенцата!

Аз също съм ЗА излизането. Не виждам свежият въздух как би навредил на едно новородено, без значение на колко дни е. Ние също излизаме от втората седмица, разбира се, когато е подходящо времето.

Не пия нищо аз, а имам Биозин мама останал, трябва поне него да си допия.

Общи условия

Активация на акаунт