Отговори
# 405
Ехх, момичета дойде и моето време, да ви се похваля. На 17 февруари станах мама за първи път на прекрасната Златилена! Heart Пожелавам си на моето и вашите деца да бъдат живи и здрави и да имат едно безгрижно детство, да са около нас и да ни радват! Няма такова чувство, всяка една болежка, която съм споделя на близки или в някоя група, просто бяха забравени, след като я видях.  

Имам въпроси към мамите преминали през епизиотомията. При нещата преминаха с няколко външни и вътрешни шевове. Както се казва не мога да си седна на д-то Disappointed RelievedGrinning. Та с какво се мазахте пръскахте, михте,  каквото и да е за болка и по-бързо възстановяване?

А с гърдите как процедирахте? Зърната са ми адски  болезнени, гърдите твърди и подути. Все още свиквам с кърменето, но със сигурност не се изцеждат, затова ползвам и помпа, но и там не е кой знае колко. Да сте посещавали специалист по кърмене или просто може да ми дадете съвет от вашия опит. Успех на всички! Heart

Да ти е жива и здраеа рожбата и вие покрай нея. Аз имах малко разкъсване в рази област по време на раждането. Аз пползвам само вода и смрадлика.
За кърменето, под хубаважтопла вода, гърдите, масаж и лека полека да слиза кърмата, аз поне така правя. Те като се напълнят, се надуват, та чак на бучки стават, но топличка вода доста, зърната моите вече се обезбоиха, но 3 4 пъти мазах с ланолин, уж помагал.
Това мога да споделя засега, ние сме на точно 10 дни вече! Здравиии да бтдете всички 🤍

# 406
И аз имам направена епизиотомия. Също като теб въобще не можех да сядам, затова си купих възглавница с дупка (от тези за хемороидите) и така беше по-добре положението. Иначе само с вода и смрадлика мия. Смрадликата я варя, наливам изстудена в шише и на всяко ходене до тоалетната си поливам. Мен лично много ме облекчи. Докато успея да си купя нещо за пръскане, почти ми заздравяха шевовете, но четох че цикатридина препоръчват.
За кърменето трябва доста търпение. Мазах с лансинох (крем за зърна) отначало, за да омекнат и сега мажа само от време на време. Иначе, за да не ти се разранят зърната е много важно бебето да захапва правилно - не само зърното, а част от ареолата. И много важно е, когато му подаваш зърното, с палеца си да насочиш самото зърно да сочи към небцето на бебето (и така то да захапе).

# 407
  • София
Ехх, момичета дойде и моето време, да ви се похваля. На 17 февруари станах мама за първи път на прекрасната Златилена! Heart Пожелавам си на моето и вашите деца да бъдат живи и здрави и да имат едно безгрижно детство, да са около нас и да ни радват! Няма такова чувство, всяка една болежка, която съм споделя на близки или в някоя група, просто бяха забравени, след като я видях.  

Имам въпроси към мамите преминали през епизиотомията. При нещата преминаха с няколко външни и вътрешни шевове. Както се казва не мога да си седна на д-то Disappointed RelievedGrinning. Та с какво се мазахте пръскахте, михте,  каквото и да е за болка и по-бързо възстановяване?

А с гърдите как процедирахте? Зърната са ми адски  болезнени, гърдите твърди и подути. Все още свиквам с кърменето, но със сигурност не се изцеждат, затова ползвам и помпа, но и там не е кой знае колко. Да сте посещавали специалист по кърмене или просто може да ми дадете съвет от вашия опит. Успех на всички! Heart

Честито бебче! Да ви е живо и здраво!

Аз искам да попитам, има ли от вас други, чиито бебенца постоянно се тресат, пискат, не искат да спят.
Едвам приспивам моя господин, у мен заспива, но като го сложа в креватчето и почват ревове, писъци и така до не знам кога. Вече се чувствам изморена, разочарована от всичко, че не мога да се справя и да приспя едно бебе. Той просто отказва да спи, реве постоянно. Даваме капки за колики, но не е това проблемът. С мен спи, но сам ... Persevere

# 408
Ние така бяхме първите 5-6 дена. Почти не бях мигнала добре че майка ми е тук да ми помогне. Нито денем нито нощем искаше влеглото. С много упорство и безкрайни опити от моя страна започна да влиза в ритъм. Вече си спи сама в леглото, но не винаги от първия път.

# 409
Когато го приспиваш на ръце, го завий с някаква тънка памучна пелена и като го слагаш в креватчето, тя да остане под него. Защото чаршафът е студен и като усети студено след топлата прегръдка на мама, се буди. Ако се разбуди все пак, сложи ръка на коремчето да се затопли (топлината облекчава болката) и/или гали по гръбчето. Ако и това не помага, пак на ръце и същата процедура.
Не се отчайвай, Викси, всяко начало е трудно. Ще свикнете Simple Smile

# 410

Честито бебче! Да ви е живо и здраво!

Аз искам да попитам, има ли от вас други, чиито бебенца постоянно се тресат, пискат, не искат да спят.
Едвам приспивам моя господин, у мен заспива, но като го сложа в креватчето и почват ревове, писъци и така до не знам кога. Вече се чувствам изморена, разочарована от всичко, че не мога да се справя и да приспя едно бебе. Той просто отказва да спи, реве постоянно. Даваме капки за колики, но не е това проблемът. С мен спи, но сам ... Persevere

Същата работа сме ние отвреме навреме, в мен само иска да спи и на леглото при нас, снощи и местихме матрака от нейното между нас,  че да е на твърдо и посред нощ я преместихме. Чак си мислех, че не и харесва леглото, ама явно е защото е твърдо матрачето. Наистина само спокойствие, упоритост и търпение.
И аз не знам вече от кога не съм спала, с едно ужасно главоболие от това недоспиване. Здраве да бъде само, заслужава си!!!! Не се отчайвай  супер мама си си!!! 😊

# 411
Мами, на моето бебе са му излезнали доста малки червени чъпчици по челото с бяло връхче.
Дали на някоя от вас бебчето има такива и мажете ли с нещо?

# 412
Мами, на моето бебе са му излезнали доста малки червени чъпчици по челото с бяло връхче.
Вероятно е "бебешко акне". Пъпчасват така по цялото тяло малко след раждането. Няма с какво да мажеш, ще си минат, но им трябра малко време. Разбира се ако е изключена алергия към козметика или храна.

# 413

Записвам се и моето бебе още от раждането има, чакам да минат, даже кожичката и взе да се бели и мажа с преварен зехтин.

А да попитам за мамите на момиченца, вашите бебчета имат ли секрет долу? На мен още в болницата ми казаха, че е от естрогена, който майката предава на бежето и си било нормално да има сега, даже едната гърдичка и е леко подута и това на хормона се дължало. При вас?

# 414
Честото на мамите, които са родили скоро и съм пропуснала. Нас ни изписаха в неделя следобяд. Боря се с кърменето, тоест правя всичко да дойде млякото и няма нищо, освен по няколко капки жълтеещо, предполагам е коластра, ама си слагам детето да дърпа каквото има и после давам шишето. Орехи ям, пия много течности, компреси с вряла вода, чай за кърмачки.... И няма никой. Да попитам има си сега някакво приложение за новородено, както беше фея за бременност например?

# 415
  • София
Днес все едно е друго дете - толкова спокоен, просто явно има и такива дни. Sad

Ще опитам това с пелената, а иначе вчера спахме гушнати на една страна той, на друга аз на нашата спалня. Като премрънка само вдигах блузата и така, успяхме да дремнем за малко.

Днес вече е коренно различен, чудя се дали не е от онези дни на скок в растежа? Аз не мога да ги изчисля кога точно са, но може да има такова нещо.
А сега като се напъва да ака и повръща кърмата, директно каквото е хапнал - връща. Grinning Всеки ден ново ниво отключвам в тази игра Grinning

# 416
Честито, Stiliyana.B, нека бебчето расте здраво, щастливо и безгрижно! Simple Smile))

Ох, чета ви и хем се припознавам, хем се смея.
При нас спането е по същия начин - винаги съм си казвала "няма да допусна детето ми да ми е постоянно в ръцете, ще си спи само, няма да го глезя" дрън дрън, а сега и нашата е свикнала да спи при нас, да заспива на ръце, гушнати и си казвам "кога ще я гушкам, ако не сега" и се разтапям като я видя Simple Smile))
Аз си мисля, че нашата госпожица харесва повече в нашето легло защото ѝ мирише на нас, та съм оставила една моя тениска да се омирише и нейното Sweat Smile

+ по принцип е добро и спокойно бебе, само на глад не може да търпи, та лакомницата след като се наяде, повръща малко и търси втори път, за да се довърши 😅

# 417
Казват, че до 3 месец не било проблем да заспива както и да е бебето. Към 4 месец се създавали асоциациите за сън.

# 418
Разбира се, че сега ще ги гушкаме, кога иначе ❤
Аз гледам като мога да го оставям в кошарата, защото често връща мляко и се задавя като му се качва нагоре, а кошарата съм я наклонила на максимум и да е малко по-изправен. Но иначе в малките часове като съм умряла за сън и аз го взимам при мен и като огладнее, само вадя гърдите и продължавам да спя.

# 419
Милена, не мога да споделя опит (още очакваме нашето момче да се роди), но на Ваше място незабавно бих се свързала с консултант по кърмене. Колкото по-рано, толкова по-добре. Успех!

Честото на мамите, които са родили скоро и съм пропуснала. Нас ни изписаха в неделя следобяд. Боря се с кърменето, тоест правя всичко да дойде млякото и няма нищо, освен по няколко капки жълтеещо, предполагам е коластра, ама си слагам детето да дърпа каквото има и после давам шишето. Орехи ям, пия много течности, компреси с вряла вода, чай за кърмачки.... И няма никой. Да попитам има си сега някакво приложение за новородено, както беше фея за бременност например?

Общи условия

Активация на акаунт