Хитринки за всякакъв случай - 34

• 51 458
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Покрит с домакинско фолио. отгоре дупка само за дръжката на пасатора.
Май ще свърши работа, благодаря!

# 691
Покрит с домакинско фолио. отгоре дупка само за дръжката на пасатора.
Покрит просто с дланта и палеца и пасатора между тях Simple Smile Какво фолио чак...
Ако е по-плитък съда, джуркай в мивката с купата и няма да има поразии.
Такива допълнителни пособия, дейности и процедури не са ми точно улесняващи Simple Smile По-скоро затормозяващи и тях да ги мия/бърша/хвърлям...

# 692
А в какъв съд е разбивано с пасатора когато е станало това с пръскането? Ако е подходящ за целта, не би трябвало да прави така. Не че не съм правила и аз мазало но то е ако вдигна случайно докато пасирам и не е добре потопен накрайникът. Правя го от време на време като пасирам супа направо в тенджерата... Ей така, да се сетя как не се прави Joy

# 693
  • София
Моят пасатор, където и да пасирам, освен ако не е директно в консерва домати и е твърде плитко, не пръска.
Тенджера, чаша - стига да има височина, да не излезе течността.

# 694
А в какъв съд е разбивано с пасатора когато е станало това с пръскането? Ако е подходящ за целта, не би трябвало да прави така. Не че не съм правила и аз мазало но то е ако вдигна случайно докато пасирам и не е добре потопен накрайникът. Правя го от време на време като пасирам супа направо в тенджерата... Ей така, да се сетя как не се прави Joy
В пластмасова кофичка от около 1 литър, в такава кофичка ми е най-удобно.

# 695
Широчко е за пасатор, аз в такива съм разбивала примерно сметана или белтъци, но с нормалния миксер. И пак опръсквам отначало.
Покриваш с нещо отгоре ако държиш в това да разбиваш, няма как. И/или гледаш да е хубаво потопен в каквото е там нещото.

# 696
  • София
Ще ви споделя едно мое откритие, което мисля да патентовам, освен ако някой не ме е изпреварил Sunglasses

За почистване на металните филтри на абсорбатор, които трудно се чистят, дори с обезмаслители, миялни машини и т.н.
В голямата тава от фурната сложих 2-та филтъра, отгоре изсипах 1 пакетче каналин на прах какъвто имах-Flex или Tuboflo за гореща вода. След това изсипах вряла вода от каната, като се получи много пяна, от отделените мазнини. Тази процедура е задължително да се извършва НАВЪН, на балкона примерно, защото изпаренията са неприятни. Хубаво е да се ползват и защитни средства, едни ръкавици за всеки случай и очила. След 15-20мин. с вилица извадих филтрите и хубаво ги изплакнах...бяха почти като нови.
Ако филтърът е един и по-голям, просто трябва да му намерите някакъв плосък съд в който да се побира с целия си размер. Моите не се увредиха от содата-каустик, нищо им нямаше.

# 697
Elix благодаря,че сподели.Ще се пробва задължително.

# 698
  • оттам, откъдето започва България
Голям е моят филтър, няма къде да го сложа, че да пробвам. Worried

# 699
Здравейте, моля, дайте съвет как да изчистя инстантно кафе от стена. Бебето обърна една чаша и направи едно доста голямо петно.

Предварително благодаря.

# 700
3 в 1 или обикновено, стената с латекс ли е, миещ ли е?

# 701
Ако стената е бяла,със Саво.

# 702
То савото е белина...

# 703
3 в 1 или обикновено, стената с латекс ли е, миещ ли е?

Латекс е стената. Иначе кафето беше разтворимо Нескафе.

Благодаря за съветите, ще пробвам със Саво / белина. Simple Smile

# 704
Стената бяла ли е? Моите стени се мият, вода или вода и сапун трябва да стигнат.

Общи условия

Активация на акаунт