Торакс Пловдив - тема 2

• 11 660
  • 66
  •   1
Отговори
# 60
Цената е 1800 независимо дали естествено или секцио.
За условията съм писала по-нагоре, както и още няколко жени, раждали там тази година. ВИП стая не вярвам да има, всички стаи са двойни и тройни, даже баните са общи - една на две стаи или направо в коридора. Не вярвам да се съгласят да ви оставят сама. Присъствие на бащата също не вярвам да се допуска при положение, че не е разрешено дори СВИЖДАНЕ по време на целия престой. Бащата може да дойде да види бебето буквално за две минути малко след раждането. Ако изредените неща са ви важни, трябва да се насочите съм друга болница.
Все пак не пречи да попитате на регистратурата, номерата ги има в интернет, жените са много любезни.
Благодаря много за информацията.
Днес се обадих на регистратура и отговориха на всичките ми въпроси.
За самостоятелна стая със санитарен възел - 900 лв
Присъствие на таткото - 600 лв
Свиждания за майката има всеки ден след раздвижването, като на първия ден е таткото, а на всеки следващ може и друг човек.

# 61
Може ли мнение за раждане в Торакс? Каква е актуалната цена ,някой знае ли я в евро? Притесняваше ли ви ,че няма неонатология?
Ще се радвам и на мнение за д-р Динко Мандов относно секцио.

# 62
Здравейте,
За доктора и за секциото не мога да дам мнение, но бих искала да споделя опит относно липсата на неонатологично отделение. По време на моя престой станах свидетел на ситуация, в която бебето на една родилка, с проблем неустановен по време на бременността, трябваше да бъде транспортирано в друга болница с неонатология. Майката остана в Торакс, а милата жена плачеше всеки ден, опитвайки се по телефона да получи информация за състоянието на детето си.

Когато аз раждах в Торакс, изобщо не съм си мислела, че това може да бъде проблем, тъй като при мен всичко протичаше нормално. Но понякога такива неща се случват. Същото преживя и моя позната – след раждане в Торакс се установи вроден дефект и се наложи спешно транспортиране на бебето в друга болница, докато тя остана там.

Вие сами си преценете, но е добре да го имате предвид. Да, екипите реагират бързо, но когато се наложи транспортиране, това все пак крие рискове. В идеалния случай, в по-голяма болница би могло да се реагира веднага, без прехвърляне, с наличен достъп до различни специалисти, които са на смяна и могат да се отзоват незабавно. Едва след моето раждане осъзнах рисковете и последиците, които биха могли да се случат.

Също така е важно да се има предвид, че спешна ситуация може да възникне не само при бебето, но и при родилката. Дори при нормално протичаща бременност и раждане, усложнения могат да се появят внезапно и тогава е от значение в болницата да има всички необходими специалисти и отделения на място, без да се налага транспортиране.

Вярвам, че може да обсъдите всичко и с проследяващия лекар!

Успешно и леко раждане 😊

# 63
Здравейте,
За доктора и за секциото не мога да дам мнение, но бих искала да споделя опит относно липсата на неонатологично отделение. По време на моя престой станах свидетел на ситуация, в която бебето на една родилка, с проблем неустановен по време на бременността, трябваше да бъде транспортирано в друга болница с неонатология. Майката остана в Торакс, а милата жена плачеше всеки ден, опитвайки се по телефона да получи информация за състоянието на детето си.

Когато аз раждах в Торакс, изобщо не съм си мислела, че това може да бъде проблем, тъй като при мен всичко протичаше нормално. Но понякога такива неща се случват. Същото преживя и моя позната – след раждане в Торакс се установи вроден дефект и се наложи спешно транспортиране на бебето в друга болница, докато тя остана там.

Вие сами си преценете, но е добре да го имате предвид. Да, екипите реагират бързо, но когато се наложи транспортиране, това все пак крие рискове. В идеалния случай, в по-голяма болница би могло да се реагира веднага, без прехвърляне, с наличен достъп до различни специалисти, които са на смяна и могат да се отзоват незабавно. Едва след моето раждане осъзнах рисковете и последиците, които биха могли да се случат.

Също така е важно да се има предвид, че спешна ситуация може да възникне не само при бебето, но и при родилката. Дори при нормално протичаща бременност и раждане, усложнения могат да се появят внезапно и тогава е от значение в болницата да има всички необходими специалисти и отделения на място, без да се налага транспортиране.

Вярвам, че може да обсъдите всичко и с проследяващия лекар!

Успешно и леко раждане 😊
Много ви благодаря! Права сте!

# 64
Здравейте, аз родих в Торакс в края на декември и съм изключително доволна.

Сестри, акушерки, педиатри, санитари, нямам абсолютно никакви оплаквания. Доктора дори няма как да не го спомена - избрах болницата заради него и за миг не съжалих. Държа се с мен, все едно съм му родна дъщеря, същото мога да кажа и за анестезиолога. На мен това ми беше първо раждане и не мога да опиша колко ужасена и уплашена бях, а благодарение на тези хора в момента имам невероятен спомен, а не травма от раждането. Доктор Главчев е уникален Heart

Аз и бебето сме живи и здрави.

Условията в болницата не бяха никак лоши, мисля че проявиха наистина голяма грижа към нас и нуждите ни. По това време валутата беше още левове, тъй че раждането ни струваше 1800 лв.

Относно виждането, таткото видя бебето след раждането, след това на изписването. Лично аз не виждам проблем, все пак ще сме заедно цял живот а първите дни бебчето е толкова крехко …, доверявам се на специалистите.

Мога много да пиша по темата но в момента бебето не иска да спи Grinning. Ако имате конкретни въпроси, ще се радвам да отговоря.

# 65

Сестри, акушерки, педиатри, санитари, нямам абсолютно никакви оплаквания. Доктора дори няма как да не го спомена - избрах болницата заради него и за миг не съжалих. Държа се с мен, все едно съм му родна дъщеря, същото мога да кажа и за анестезиолога. На мен това ми беше първо раждане и не мога да опиша колко ужасена и уплашена бях, а благодарение на тези хора в момента имам невероятен спомен, а не травма от раждането. Доктор Главчев е уникален Heart

Условията в болницата не бяха никак лоши, мисля че проявиха наистина голяма грижа към нас и нуждите ни. По това време валутата беше още левове, тъй че раждането ни струваше 1800 лв.

Относно виждането, таткото видя бебето след раждането, след това на изписването. Лично аз не виждам проблем, все пак ще сме заедно цял живот а първите дни бебчето е толкова крехко …, доверявам се на специалистите.

Мога много да пиша по темата но в момента бебето не иска да спи Grinning. Ако имате конкретни въпроси, ще се радвам да отговоря.

Здравейте! Много ви благодаря за отделеното време 😁 Ами най-вече ме интересува за доктора , когато отида на преглед винаги има супер много бременни ,а никъде не намирам мнение за него и ми е много странно.
Иначе много полезна информация за Торакс. А притесняваше ли ви ,че няма неонатология? Въпреки че би трябвало да има доктор неонатолог ,който преглежда бебетата. И също така , беше забранено свиждането ли? И секцио ли родихте ,колко дни ви държаха? Извинявам се за хилядите въпроси 🤣🤣🤣

# 66
Ами аз го бях чувала като име, отидох в болницата и обясних че ми предстои раждане след няколко месеца, на рецепция ми казаха че в момента няколко доктори са свободни и ако искам да се видя с някой от тях и аз просто това име избрах. 😂
Доктора доколкото знам работи по каса, но на мен вече ми бяха пуснали всички изследвания, които се полагат, така че направих няколко прегледа при него платени, включително последната фетална морфология.

Относно мненията за него, аз се доверих на тези в Супердок.

На 14.01 ще има отворени врати в болницата, съветвам те да отидеш и ще видиш условията и част от акушерките и персонала. Че мнението знаеш е малко субективно и ако на мен ми е харесало, ще има някои със сигурност, на когото нещо няма да му допадне.

Аз родих секцио на 19.12 и трябваше да ни изпишат на 24ти, но мисля че заради празниците ни пуснаха ден по-рано.

Таткото видя бебето след раждането, в другите дни виждаше само мен. Свижданията са между 16.00 и 17.00 часа всеки ден на последния етаж на болницата има нещо като кафене + тераса, та ние на терасата висяхме, че сме заклети пушачи.

На 2-3тия ден ти дават бебето да се грижиш за него ако искаш и съответно можеш целодневно, но докато има свиждане се оставя пак в детското отделение и аз просто се уговарях с таткото да вика асансьора, когато го викам и аз, та така видя бебето за няколко минути повече нелегално. 😂

Неонатолог мисля че има, или ако няма, не съм разбрала 😂 Има и едно отделение, то по-скоро е помещение, в което обясниха, че се гледат недоносени бебчета и такива с някаква проблематика при раждането, понеже там има и съответното специфично оборудване.

Аз съм доста страхлива и заради това избрах секцио, до последно исках дори пълна упойка, но доктора ме убеди, че е по- добре местна. По време на самото раждане ме държеше за ръката докато ми поставят упойката и аз го бях ударила на рев, но човека беше супер внимателен и пак да кажа, държеше се с мен сякаш съм му дъщеря, успокояваше ме и през цялото време ми говореше за да не се притеснявам и тнт.

По време на престоя пък педиатърката и акушерките обясняваха доста подробно и не мога да кажа че са били груби или не са помагали, имай предвид, че аз ходих да ги питам дори какво да правя, че бебето се беше разхълцало 😂

Къпането, храненето и общо взето грижите за новородено , мисля, че добре се справяме предимно заради престоя ми в болницата. Ние друго дете нямаме, и това даже малко непланувано го направихме, 😂 та бая зор виждах по време на бременноста, но сега съм една идея по-спокойна 😂.

След раждането в рамките на месец имаш 2 безплатни прегледа при педиатър в болницата.

Извинявам се за хаотичния отговор, но резултата от усилията на д-р Главчев по време на раждането не ще да спи и е леко раздразнителен, та стотина пъти влизах и излизах да пиша 😂

Ако имаш още въпроси, насреща съм 🤓

Здравейте! Много ви благодаря за отделеното време 😁 Ами най-вече ме интересува за доктора , когато отида на преглед винаги има супер много бременни ,а никъде не намирам мнение за него и ми е много странно.
Иначе много полезна информация за Торакс. А притесняваше ли ви ,че няма неонатология? Въпреки че би трябвало да има доктор неонатолог ,който преглежда бебетата. И също така , беше забранено свиждането ли? И секцио ли родихте ,колко дни ви държаха? Извинявам се за хилядите въпроси 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт