Добър гастроентеролог в гр. София – 2

• 39 045
  • 254
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Записвам се и аз при вас. И аз да попитам за специалист в София, работещ с направления.
Също така знае ли някой каква е таксата при д-р Пепелджиев? Аз иначе съм доволна от д-р Мороховец, но сега не знам къде преглежда.
Мороховец преглежда в Неоклиник, кв. Стрелбище и Фихелт в Студентски град.
И аз съм много доволна от нея - внимателна, акуратна, спокойна. Обяснява и детайлно подхожда към проблема, пуска всякакви изследвания.
Доколкото знам работи със ЗК.

# 46
Утре ще правя преглед при д-р Желева в Свети Иван Рилски. Ще споделя мнението си след това. А ходил ли някой от вас при нея?

# 47
  • София
#Тatyana#, ще чакам мнението Ви с нетърпение. Как записахте час при нея, аз в Superdoc освен Начева, Милачков и Желева не намирам други гастроентеролози в Св.Иван Рилски.
Желая Ви да намерите коректно и професионално отношение и адекватно предложение за лечение.

# 48
  • София /Абсурдистан
Записвам се и аз при вас. И аз да попитам за специалист в София, работещ с направления.
Също така знае ли някой каква е таксата при д-р Пепелджиев? Аз иначе съм доволна от д-р Мороховец, но сега не знам къде преглежда.
Мороховец преглежда в Неоклиник, кв. Стрелбище и Фихелт в Студентски град.
И аз съм много доволна от нея - внимателна, акуратна, спокойна. Обяснява и детайлно подхожда към проблема, пуска всякакви изследвания.
Доколкото знам работи със ЗК.
Днес бях при нея. Работи с касата, да. Страхотен човек и специалист. Назначи ми лечение, ще видим какво ще стане.

# 49
Доволен съм от д-р Милачков - Св.Иван Рилски и д-р Чурчев - Доверие. В никакъв случай не бих препоръчал д-р Боева и изобщо цялото отделение по инвазивна гастроентерология в Софиямед.

# 50
  • в страната на чудесата
…В никакъв случай не бих препоръчал д-р Боева и изобщо цялото отделение по инвазивна гастроентерология в Софиямед.
А защо?

# 51
Виждам, че д-р Тишков вече е в Софиямед. Жалко,  бяха добър екип с Доц. Карагьозов в Токуда.

# 52
Здравейте, може ли да ми кажете кой е  най-добрият гастроентеролог в София? Имам прегъната жлъчка, уголемени лимфни възли в областта на корема със заличен мастен център, стенозна трансформация на паренхима, рефлукс, болки, крампи, сърбеж.

# 53
  • в страната на чудесата
На кой паренхим?

# 54
  • Цюрих
Здравейте!
Надявам се някой да може да ми помогне своевременно със съвет, докато намеря лекар другата седмица. Бях си записала час при гастро - преди 2 дни, но ми го отмениха, защото вероятно лекарката е излизала в отпуск и съм много притеснена.
Имах страхотен запек 3-4 дни и получих някакво възпаление на ануса. Не можех да се изхождам, без да ме боцка и боли. После страхотно парене един час... Преди 2 дни имах 1 капка кръв, днес като се избърсах пак имах малко кръв при изхождане. Все едно нещо те драска отвътре.
На пръв поглед няма нищо отвън, но при натиск имам лека болка, усещам някакви възелчета като че ли. Вчера след обяд имах и лек сърбеж.
Когато седя продължително, усещам лек дискомфорт. Най-мъчително беше положението първите 2-3 дни, когато консистенцията беше изключително твърда, сега положението върви към поуспокояване,но заради кръвта изпаднах в паника. Много се изплаших!

Имах такова кървене преди година, тогава бях на преглед във 2Градска при д-р Цончев.След прегледа ми каза, че имам хемороиди, вероятно, но тогава не ми изписа нищо. И проблемът  отзвуча от само себе си.

Наред с всичко друго, през последния месец имах абсцес на зъб и пих Аугментин, от който всъщност се провокира паренето отначало или поне така си мисля, защото се появи паралелно, около 5тия ден след приема. После се наложи да ми извадят зъба и преди 14 дни претърпях операция. Изписаха ми Зинат, от който получих алергия и разстройство, после ми го смениха с Азитрокс и Флажил за 5дни.Като приключих курса с антибиотиците, 2-3дни след това почувствах пак парене в ануса и понеже 2-3 дни ядох предимно тестена храна и изтървах положението с диетата, получих този зверски запек. Отделно за това може би е допринесъл и пробиотикът, който пих (Лактофлор) в по-голяма доза и фактът, че вече един месец спя в седнало положение.

Отидох до аптеката, дадоха ми Проктогливенол, мазах се 2 дни, обаче пак получих силно парене и ми се появиха пъпки. Смених с Пайлекс крем(Pilex) днес, пак пари, но за малко и изглежда се поуспокоява мястото.

Моля ви, кажете ми с какво да се мажа? Нормално ли е да има малко кръв и такава болка и дискомфорт при изхождане и за колко време отзвучава?
 За капак на всичко имам тревожност и преживяването в момента за мен е драматично. Това наистина ли може да са хемороиди? Някак си предишният път проблемът ми остана неглижиран, въпреки че ходих на лекар и след като не съм взела мерки тогава сега мога ли да се излекувам адекватно?
 На хирург или гастро-да отида? И къде в София мога да намеря добра лекарка? Предпочитам да е жена,някак си по-разбрана бих се почувствала.
Благодаря ви предварително за помощта!

# 55
Да не си получила фисура? Аз имам такава и е голяма мъка, по-добре да се отиде на компетентен лекар-проктолог, според мен. И да е по-навреме, че после трудно се лекува, ако е това. За София не знам кой лекар е добър, Он Клиник може би, или ВМА, но не съм ходила.
За мазане може да пробваш Aboka Fitoroid, на мен ми действаше добре.

# 56
  • Цюрих
Не знам какво е, но го получих след антибиотиците. В единия край имам нещо като лилава веничка, вчера май беше по-изпъкнала, днес не е, но е болезнено мястото на допир, самата "розичка" боли. При предишен преглед са ми казвали хемороиди, но досега така не ме е боляло и кървяло. Предполагам, че е заради зверския запек.

# 57
  • София
Много звучи като хемороиди, но докато си изчакаш часа при лекар защо не вземеш нещо билково за хемороиди. Аз ползвам пайлекс крем и хапчета, но кремчето малко пари (сега видях че го ползваш вече). Ако има кървене можеш да слагаш нещо с хиулоронова киселина, за по-бързо заздравяване. Цикатридина например. Но мазилото също пари на открита рана, ако не можеш да търпиш може спреят (той е с пудра) или свещичките - те ще подпомогнат и изхождането защото омазняват ануса. Да си подготвена, че всичко с хиулоронова киселина е скъпичко.
За антибиотика - дано не ти е докарал някоя кандидоза. Има атимикотични кремчета, но ние няма как да знаем дали е това и ако са гъби на какво са чувствителни. Ако е кандидоза е много вероятно да се разпространи и напред, но не се вкарвай във филми отсега. АБ при някои водят до запек, при някои разхлабват, а запека обостря хемороидите.
Допълвам се, че няма да ти навреди ако си вземеш някакъв пробиотик. След АБ ще възстанови чревната флора, а някои видове се водят и срещу кандида.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 11:59 от Gorg0nzola

# 58
  • Цюрих
Благодаря за съветите. Вече пробвам всичко подред,направо не ме свърта на едно място. Паниката е отделно 😀
Всъщност първо хванах шарка, "петата болест", от която получих страхотен абсцес на горен зъб. За абсцеса ми изписаха Аугментин, от който започна да ми пари дупето на 5тия ден. И тогава получих боцкането и дискомфорта при изхождане. Не знам защо реших, че е алергична реакция и пих фенистил и мазах Судокрем, и за седмица проблемът отшумя.
После ходих на зъболекар, по-точно на няколко, защото взе да ми изтича гной от носа. И се оказа, че трябва да ми го извадят,защото има киста близо 1см и е стопила синуса.
Преди 2 седмици ме оперираха и ми изписаха да пия Зинат. Обаче от него получих алергия и разстройство. Но тъй като операцията беше сложна, зашиха ми бузата за венеца, не можеше да не пия нищо.Затова ми дадоха Азитрокс и Флажил. Пих ги 5 дни. И реално след 2-3 дни получих пак това парене и дискомфорт, и зверски запек. Гъбички няма как да имам, защото Флажил е точно за тях и за всички анаеробни бактерии.
По-скоро нещо с микрофлората на червата е проблемът, ако е унищожена.
Или пък може да се дължи на факта, че спях седнала цял месец. Толкова ми беше зле, че освен седнала, по друг начин не можех да застана.Освен Д-то ме боли и кръста, и крака, а аз си имам и разширена вена, та може и това да е... Изобщо е много сложно при мен.
Но и аз мисля, че са  раздразнени хемороиди. До миналата година даже не знаех, че имам такова нещо. Тогава пак имах едно кървене след изхождане, ходих на лекар, гледа ме на ехограф, каза че са хемороиди и не ми изписа нищо, осен някакви таблетки за омекотяване на изпражненията, които не пих. И досега година и половина не съм имала проблеми. Антибиотика прецака нещата.

От днес  мажа с Пайлекс крем и вече след час мога да кажа, че паренето понамаля, почти изчезна. Чудя се дали да не пробвам и Хеморрел, дали са съвместими и двете? Някъде четох добри отзиви за него и пише в листовката, че е за хемороиди и за фисури.
Какъв пробиотик е добър? Страх ме е да пия тоя Лактофлор, да не вземе пак да ме запече. Детето каза, че е пило 2 капсули наведнъж няколко дни и пак така се е получило, има запек и то. Може би вече не е качествен като преди.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 12:55 от Шоколад

# 59
  • София
Благодаря за съветите. Вече пробвам всичко подред,направо не ме свърта на едно място. Паниката е отделно 😀
Всъщност първо хванах шарка, "петата болест", от която получих страхотен абсцес на горен зъб. За абсцеса ми изписаха Аугментин, от който започна да ми пари дупето на 5тия ден. И тогава получих боцкането и дискомфорта при изхождане. Не знам защо реших, че е алергична реакция и пих фенистил и мазах Судокрем, и за седмица проблемът отшумя.
После ходих на зъболекар, по-точно на няколко, защото взе да ми изтича гной от носа. И се оказа, че трябва да ми го извадят,защото има киста близо 1см и е стопила синуса.
Преди 2 седмици ме оперираха и ми изписаха да пия Зинат. Обаче от него получих алергия и разстройство. Но тъй като операцията беше сложна, зашиха ми бузата за венеца, не можеше да не пия нищо.Затова ми дадоха Азитрокс и Флажил. Пих ги 5 дни. И реално след 2-3 дни получих пак това парене и дискомфорт, и зверски запек. Гъбички няма как да имам, защото Флажил е точно за тях и за всички анаеробни бактерии.
По-скоро нещо с микрофлората на червата е проблемът, ако е унищожена.
Или пък може да се дължи на факта, че спях седнала цял месец. Толкова ми беше зле, че освен седнала, по друг начин не можех да застана.Освен Д-то ме боли и кръста, и крака, а аз си имам и разширена вена, та може и това да е... Изобщо е много сложно при мен.
Но и аз мисля, че са  раздразнени хемороиди. До миналата година даже не знаех, че имам такова нещо. Тогава пак имах едно кървене след изхождане, ходих на лекар, гледа ме на ехограф, каза че са хемороиди и не ми изписа нищо, осен някакви таблетки за омекотяване на изпражненията, които не пих. И досега година и половина не съм имала проблеми. Антибиотика прецака нещата.

От днес  мажа с Пайлекс крем и вече след час мога да кажа, че паренето понамаля, почти изчезна. Чудя се дали да не пробвам и Хеморрел, дали са съвместими и двете? Някъде четох добри отзиви за него и пише в листовката, че е за хемороиди и за фисури.
Какъв пробиотик е добър? Страх ме е да пия тоя Лактофлор, да не вземе пак да ме запече. Детето каза, че е пило 2 капсули наведнъж няколко дни и пак така се е получило, има запек и то. Може би вече не е качествен като преди.

Прилича на анална фисура, но лекар трябва да се произнесе.

Ако имате желание, опитайте това https://fisura.bg/%D0%BC%D0%B5%D1%85%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D0%B7%D0 … %D1%80%D0%B0.html

Поне няма да навреди.

Ако все още имате запек, приемайте вечер по една супена лъжица течен парафин, облекчава изхождането.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 13:31 от buty

Общи условия

Активация на акаунт