Добър гастроентеролог в гр. София – 2

• 43 697
  • 271
  •   2
Отговори
# 225
  • София
Токуда е частна болница, и ти си плащаш всичко - изследвания и "избор на екип" без да си избирал, а те си прибират парите от пътеката.

# 226
Престоят в една болница не е само избор на екип и процедура. В Св. Иван Рилски в стаи за двама, има по трима пациенти. Чаршафите са гадни и гнусни, леглата са неудобни, храната не става за ядене. В петък влиза санитарката, за да измие пода и казва, че трябва да си пазим чисто, защото колежката ѝ не чисти в събота и неделя. През нощта изобщо няма санитарка. Това нормално ли е? В Токуда в огромна стая са четирима души, всичко блести от чистота.
В Св. Иван Рилски при прием пациентът ходи насам-натам като гламав из етажите, и дава проба за урина в гадна, смърдяща тоалетна. В Токуда регистратурата е само за вътрешни болести, тоалетната блести от чистота и кабинетите през които пациентът минава са два един до друг.
В Св. Иван Рилски упойката ме пусна по време на процедурата и ме оставиха да се мъча, в Токуда само като видяха, че се събуждам по-рано, веднага ми сложиха още.
В Св. Иван Рилски те събуждат след процедурата и трябва да се облечеш, за да те върне санитарката с инвалидна количка в стаята. В Токуда преди да отидеш ти дават престилка и шапка и те карат да се съблечеш, а след процедурата си има нарочен човек, който те взима с легло, връща те в стаята и ти помага да легнеш.
Мислите, че това не струва пари ли? Щом Ви е проблем да платите, отидете в държавната болница, но недейте да обвинявате частните болници, че искат доплащане.

# 227
  • София
Всичко разбирам, само да не беше по този начин, меко казано мошенически. Нека да си пишат точно за какво взимат парите, не някакви измислени. Да кажат - в пътеката влиза това и това, ще ни доплатите х лв за екстрите.
В София Мед също се грижеха за пациентите след упойката, за мен не, нямах нужда. Не рекламирам болницата, само споделих моите впечатления. Ако някой не иска да плаща на Токуда, да провери и тази болница. Моята информация е отпреди 1 година и нещо.
Не искам да споря за порочните практики, те си остават такива, независимо от чистотата на чаршафите.

# 228
На мен от Токуда ми дадоха 2 фактури, в които подробно беше описано какво плащам.

# 229
Както е написала и laurentin, от Токуда много добре обясняват за какво се плаща.

# 230
Проф. Карагьозов в Токуда.
Пробвах в Токуда, прехвърлиха ме при един млад доктор от екипа на доктора, който без да ме прегледа ми пусна направление за хоспитализация и ми даде телефон с който да уговоря дата. Като звъннах се оказа, че първите св.дати са след 3 месеца и сумите отива към 2000 лв и нагоре...
Датите наистина са след 3 месеца, но по каса за колоноскопия се плащат около 670 лв, за гастро+колоно сигурно е повече, но надали е 2000 лв. Ако не искате да плащате - УМБАЛ Св. Иван Рилски се плаща само избор на екип за упойката 250 лв, но и там се чака три месеца.
Ксзвам ви какво ми отговори лично секретарката по телефона. Ако се открият полипи се чистят и се заплаща, упойка, престой и т.н. В същото време ти пускат талон за хоспитализация. Изглежда явно веднъж плащаш на частно, а след това си взимат парички и по пътека.

# 231
Упойка навсякъде се плаща. Съмнявам се да искате колоноскопия без упойка. Хайде има, правещи гастроскопия без упойка. Но ето може да идете в Софиямед, Александровска, Ив.Рилски, упойка само плащате. Там има много добри лекари. Във ВМА също се плаща упойка, избор на лекар/екип. Аз знам, че ако имате голям полип, в Ив.Рилски нямат необходимата апаратура, за да го махнат. Талон за хоспитализация може да си вземете и от лл. А Токуда в това отношение улесняват, като издават те. Моята лл ме мотаеше половин година, това ти има, онова ти е проблема, пий тези хапчета, пий онези, но направление не.

# 232
Аз бях в Токуда за колоноскопия в началото на септември и категорично не съм платила 2000 лева! Не знам какво е казала секретарката и какво сте попитали, явно е станало недоразумение.

# 233
Аз бях в Токуда за колоноскопия в началото на септември и категорично не съм платила 2000 лева! Не знам какво е казала секретарката и какво сте попитали, явно е станало недоразумение.
Незнам какво недоразумение е станало...но останах разочарована и от професионализма на младия доктор и от цялата схема.
Иначе за доц.Карагьозов и неговата работа съм чувала само положителни неща и затова първо отидох в Токуда!

# 234
Няма схема. Болницата е частна и има доплащане.

# 235
Няма схема. Болницата е частна и има доплащане.
Не съм съгласна. Болницата е частна, но не е редно да те лекуват по здравна каса и същевременно за същото да взимат пари и от теб. Всеки здравноосигорен човек има право на лечение. Недопостимо е да има двойно финансиране по пътеката и тук говорим за заплащане на цялата процедура, а не заплащане престой, консумативи и т.н.

# 236
Напротив редно е да взимат доплащане, въпреки приема по ЗК. На който не му харесва - да отиде в държавната болница, по-горе достатъчно добре съм обяснила разликите между частната и държавната. Ако си мислите, че апаратурата в частните болници, повечето персонал и по-добрите условия са безплатни - имам много лоша новина за Вас! Явно не разбирате, че всяко нещо си има цена и тази цена трябва да се плати.

И понеже питането беше за добър гастроентеролог, а не за това дали да има доплащане в частните болници или не, спирам дискусията, защото се повтаря едно и също. Вие решавате къде да отидете, но спрете да тролите и да "задръствате" темата с разсъждения, на които не им е тук мястото!

# 237
Те не вземат за същото пари ако имате направление от НЗОК, невярно е внушението. Касата плаща по спомен над 1000лв за двете изследвания, ценоразписи слагат болниците. Упойка касата не плаща, вие я плащате дори и в областна болница. Избор на лекар или екип е дейност, която навсякъде се плаща от пациент, скоро бях в друга, държавна болница и си платих. Там обаче нямаше битово обслужване, като сапун, т.х., в Токуда ти дават, но кой да ги плати, за преглед ти слагат еднократна хартия, не е като общо чаршафче при кардиограма, ехограф. Ей за такива неща има плащане "битово обслужване", дават фактура. Според мен не сте разбрали добре цената, явно това е за без направление.

# 238
Да, това за битовото обслужване е добър детайл. Сори за подробностите, но в държавната болница си носех по 2-3 рула тоалетна хартия, заради прочистването, докато в частната нямаше нужда дори сапун и кърпа за ръце да си нося, защото всичко е осигурено.

# 239
  • Костинброд
Те не вземат за същото пари ако имате направление от НЗОК, невярно е внушението. Касата плаща по спомен над 1000лв за двете изследвания, ценоразписи слагат болниците. Упойка касата не плаща, вие я плащате дори и в областна болница. Избор на лекар или екип е дейност, която навсякъде се плаща от пациент, скоро бях в друга, държавна болница и си платих. Там обаче нямаше битово обслужване, като сапун, т.х., в Токуда ти дават, но кой да ги плати, за преглед ти слагат еднократна хартия, не е като общо чаршафче при кардиограма, ехограф. Ей за такива неща има плащане "битово обслужване", дават фактура. Според мен не сте разбрали добре цената, явно това е за без направление.

Ами не е точно така, защото упойката влиза в клиничната пътека. Друг е въпросът, че всяка болница иска доплащане за упойката абсолютно неоснователно. Специално в Токуда винаги е имало доплащане въпроса е как е формулирано- в самото начало на болницата го пишеха "такса доброволно дарение" и беше 150лв., сега го разпределят всякак- медикаменти, консумативи, обслужване, леглоден, храна, че и мед. сестра на ден за обслужване таксуват. 
Гастро- и колоноскопия се извършват в рамките на: клинична пътека (КП) № 68 „Диагностика и лечение на заболявания на горния гастроинтестинален тракт“, КП № 69 „Високоспециализирани интервенционални процедури при заболявания на гастроинтестиналния тракт“, КП № 71  „Диагностика и лечение на  заболявания на тънкото и дебелото черво“, както и по амбулаторна процедура № 34 „Ендоскопска диагностика на заболявания, засягащи стомашно-чревния тракт“.  Упойката е включена в цената на пътеките и амбулаторната процедура, заплащана от НЗОК.  Пациентът не дължи заплащане в случай, че е здравноосигурен и постъпва с направление за хоспитализация (бл. МЗ-НЗОК №7).

Общи условия

Активация на акаунт