Нашите кухни - тема 93

• 48 037
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • В къЩи.
За какво ще се използва ъгловата част на плота? Хубаво е да сложиш по-голяма мивка.

Кафе машина,кана за вода...няма да стои празна

Идеята на целия ремонт е да спечеля плот място,защото сега буквално имам 50см(да не е и по- малко) работен плот.
Готвя основно през почивните дни,по 2-3 ястия на веднъж и като се разхвърлям....няма кое къде да оставя.
Сегашната ми мивка е с корито 40/40 , тази която  съм избрала е 35/40см. Дано не ми е проблем,но ще погледна и други размери.

# 316
Аз съм с такова разпределение…
Десничарка съм и ми е ОК да слагам от мивката в отворена отдясно съдомиялна. Недостатък е, че се блокира един шкаф, в който държа тенджерите и трябва да я затворя, за да мога да ги прибера в него, но не е болка за умиране.
Ако имате вода за съдомиялната в средата, ще може да си свържете и мивката там…
Чекмеджетата са ми на същото място - горното и средното прибори, най-долното кърпи…
Режа между котлоните и мивката и слагам по тенжерите.

# 317
  • София
Имам колебание дали си подхождат тези цветове, или да променим, докато всичко е още облепено.

Вчера боядисахме стената, уж трябваше да е неутрално сиво, а то бие на лилаво. Не съм сигурна дали си пасва с този лайм. Всички останали горни шкафове на другата стена и долните са ми бял гланц, електроуредите са бяло със сиво и инокс. Подът също е в бели плочки със сив оттенък.

# 318
С право.
Според мен и с камъка не си ходи, остави боята..

# 319
Стената е добре. Гръбчето е ужасно.

# 320
  • София
Моят плот е подобна разцветка, гранит, просто беше най-евтиният. Гръбчето обаче е плочки, а вратичките са масив дъб и няма чак такова разминаване.
Но да на тази снимка има бой между цветовете, но кое да се смени аз лично не мога да преценя. Бих заложила на това, което ще е най-лесно Simple Smile

# 321
  • София
Благодаря! Гърбът и плотът са гранит и много си ги харесвам. Всъщност сега установявам, че заради този цвят на стената и те избиват на бежово, а сега погледнах снимка отпреди месец със стария цвят боя и си изглежда в сивкаво.

Ще променя боята, нещо в по- бледосив цвят.

# 322
По-бледо сиво и по-студено сиво, евентуално.

# 323
Според мен, цветът трябва да е мнооого по-светъл от сегашния,просто сив отенък .Обикновено това са най-горните цветни квадратчета на цветоделката.

# 324
  • София
Да, по- добре ще е в студен сив цвят. Имаме и останала доста светла боя от тази за терасата, може да използваме нея. Ще намажа някъде да видя как изглежда. Или ще купя малко количество нова, понеже стената около шкафовете не е голяма. Тук е границата между кухня и тераса, цветът там е доста по- светъл.

# 325
  • София
За мен само гранита изобщо не върви с лайм. Сивото си е ок.

# 326
4μΕ, ако не е проблем, дай една снимка в по-общ план - да включва пода, белите шкафове и т.н., за да се добие цялостна представа. Явно идеята на този шкаф в лайм не е да си "върви" с нещо друго, а да контрастира и освежава, а това може да се прецени само в контекста на цялата цветова палитра на помещението.
При всички положения обаче изчакай поне 3-4 дни да изсъхне хубаво боята, за да излезе истинският й цвят, рано е още да се прецени.

# 327
  • София
Този светлия цвят от терасата с лайм изобщо не си вървят... Помислете хубаво и изберете нов цвят, така и така ясно, че стената е най-лесно променима... Наистина една обща снимка на помещението би помогнала. Гранитът направо изглежда бежов, ако е сив по-ще стане... Те и апаратите кривят цветовете на снимките, но все пак... Дай повече материал за размисъл.
Да не говорим, че като не си махнала зеленото фолио от шкафа и това хич не помага на възприемането на цветовете, а точно с отровно зелено всеки апарат има огромен проблем... 🤷‍♀️

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 14:02 от Angel_Dust

# 328
На “старата” снимка също има зелено, което не е лайм. Да разбирам ли че просто сменяш само там вратичките? Ако е така- каква е идеята на това? Защо не сложиш бели и там?
 Лайма също не си подхожда с гърба, независимо от нюанса сиво на стената.

# 329
Лаймът е под зеленото предпазно фолио. Вижда се само едно крайче...
Аз така го разбирам

Общи условия

Активация на акаунт